10 soorten voedsel die infecties in het lichaam bestrijden

Ons immuunsysteem is verantwoordelijk voor de verdediging van het lichaam tegen infecties. U kunt het vermogen om infecties te bestrijden echter verbeteren door paprika, knoflook, gember, mierikswortel, boerenkool, citroenen, uien, spinazie, tomaten en kurkuma te eten. Deze tien voedingsmiddelen helpen je immuunsysteem om infecties en ziekteverwekkers op afstand te houden, en ze zijn zelfs gemakkelijk zelf te kweken.

Paprika’s

Wist je dat paprika’s een antibacteriële werking hebben? Studies hebben aangetoond dat deze groenten een goede bron zijn van natuurlijke bacteriedodende componenten waarvan u kunt profiteren in de voeding en de geneeskunde. En naast antibacteriële ingrediënten zijn paprika’s ook rijk aan vitamine C.

Als je aan immuniteit denkt, is de eerste vitamine die in je opkomt deze vitamine. U kunt uw dosis van deze griepbestrijdende vitamine echter ook in groenten krijgen, aangezien deze niet beperkt is tot fruit. Met name een ons rode paprika’s kan u 127 mg vitamine C geven.

Het is essentieel om voedingsmiddelen te eten die rijk zijn aan vitamine C, omdat ze het risico op infecties kunnen helpen verminderen. Het speelt een rol bij het ondersteunen van verschillende cellulaire functies in het lichaam, waardoor u beter voorbereid bent op ziekteverwekkers. Tegelijkertijd zal uw lichaam het zo nodig gemakkelijker hebben om weefsels te repareren.

Knoflook

Een ander voedingsmiddel dat zijn antibacteriële werking heeft bewezen, is knoflook. Om specifieker te zijn, heeft knoflook aangetoond dat het Staphylococcus aureus en Escherichia coli bestrijdt. De eerste is wat gewoonlijk verantwoordelijk is voor infecties van de huid en weke delen, terwijl de laatste schadelijke problemen veroorzaakt voor het spijsverteringsstelsel.

Knoflook heeft antivirale eigenschappen en is effectief bij het bestrijden van chronische infecties. Dit allium dankt zijn vermogen om infecties te bestrijden door zijn zwavelhoudende verbindingen. Deze verbindingen vernietigen belangrijke componenten in de bacteriën, wat zal helpen bij de behandeling van patiënten met chronische infecties.

Je hebt misschien ook gehoord van rauwe knoflook om ziekteverwekkende parasieten in het lichaam te verwijderen. Het is al jaren een populaire remedie en helpt tegen darmwormen en Giardia lamblia. Maar behalve dat het antibacterieel, antiviraal en antiparasitair is, wordt knoflook nu ook onderzocht op zijn effecten bij het remmen van een schimmel genaamd C. Albicans die schimmelinfecties kan veroorzaken.

Gember

Gember is een van de meest bekende remedies voor symptomen die verband houden met infectie. Als je keelpijn hebt, verkouden bent of je over het algemeen niet lekker voelt, heb je waarschijnlijk gemberthee of gemberextract geprobeerd. Studies hebben aangetoond dat gember ontstekingsremmende effecten heeft en dat het ook wordt overwogen om kanker te voorkomen.

Bij infecties is een typische reactie van het lichaam een ​​ontsteking. Dit kan ons echter ongemak bezorgen, en het feit dat gember ontstekingsremmende effecten heeft, kan de symptomen helpen verlichten. Gember beïnvloedt ook de groei van verschillende bacteriën en virussen, variërend van E.coli, shigella en RSV om infecties verder te bestrijden.

Gember heeft verbindingen die gingerolen worden genoemd en deze stoffen zijn verantwoordelijk voor het onder controle houden van ziekteverwekkers. In feite kunt u tandvleesontstekingen zoals parodontitis en gingivitis voorkomen, omdat gingerols de groei van orale bacteriën die dit veroorzaken, stoppen. Het brede scala aan antibacteriële effecten van gember maakt het effectief voor zowel het bestrijden van infecties als het verlichten van symptomen.

Mierikswortel

Een voedingsmiddel dat de goede werking van de nieren kan behouden, is mierikswortel. Meer nog, het zijn antibacteriële verbindingen die worden gebruikt om urineweginfecties te behandelen vanwege hun effectiviteit tegen de ziekteverwekkers die ervoor verantwoordelijk zijn. Mierikswortel versterkt ook het immuunsysteem, zodat u uw urinewegen kunt beschermen tegen infectie.

Mierikswortel is een bron van allylisothiocyanaat, dat verschillende bacteriën kan bestrijden, inclusief bacteriën die orale en sinusitis veroorzaken. Tegelijkertijd kan mierikswortel E. coli, Salmonella en H. pylori bestrijden. Deze bacteriën veroorzaken infecties zoals buikgriep en maagzweren in het spijsverteringsstelsel.

U kunt ook profiteren van de isothiocyanaten in mierikswortelwortels. Deze verbinding is niet alleen effectief tegen orale bacteriën, maar kan ook schimmelgroei voorkomen. Deze vier soorten schimmels kunnen huidinfecties veroorzaken, ook die welke de nagel aantasten.

Boerenkool

Als het gaat om voedsel dat de immuniteit stimuleert, is boerenkool een van de beste groenten om te eten. Het is zelfs gemakkelijk om zelf te kweken zoals de andere voedingsmiddelen op deze lijst. Maar hoe versterkt boerenkool ons immuunsysteem en bestrijdt het infecties?

Om te beginnen is 100 gram boerenkool gelijk aan 200% van onze dagelijkse waarden. Deze hoeveelheid is hoger dan de meeste groenten, waardoor boerenkool naast paprika een uitstekende bron van vitamine C is. Vitamine C speelt een rol in het hele lichaam en werkt zelfs als antioxidant.

Bovendien bevordert vitamine C de aanmaak van T- en B-cellen van het immuunsysteem, wat resulteert in een grotere vatbaarheid voor infecties. Boerenkool is ook een goede bron van bètacaroteen dat een voorloper is van vitamine A. Vitamine A is ontstekingsremmend en versterkt het slijm en epitheel, zodat je externe ziekteverwekkers kunt afweren.

Citroenen

Als we aan vitamine C denken, denken we meteen aan citrusvruchten zoals citroenen. Het drinken van het sap van één citroen komt immers neer op 18,6 mg van deze immuniteitsverhogende vitamine. Het is ook dezelfde reden waarom het drinken van citroensap of thee het ongemak bij griep en verkoudheid kan verlichten.

Het consumeren van voedingsmiddelen die rijk zijn aan vitamine C kan het optreden van infecties zoals verkoudheid voorkomen. Het kan zelfs de duur van de infectie zelf verkorten. En aangezien vitamine C een antioxidant is, versterkt het ons immuunsysteem door vrije radicalen te vernietigen.

Antioxidanten kunnen de effectiviteit van immuunresponsen vergroten. Vitamine C zelf heeft zelfs antimicrobiële eigenschappen om het lichaam verder te beschermen tegen infectie. En aangezien deze vitamine de wondgenezing versnelt, kunt u voorkomen dat u andere ziekteverwekkers oploopt die het herstel van het lichaam kunnen beïnvloeden.

Uien

Een ander gewas dat je gemakkelijk zelf in een kas kunt telen, is de allium, ui. Net als bij knoflook, heeft deze voorraadkast antivirale en antimicrobiële activiteiten vertoond. U vindt ook de antioxidant en ziekteverwekkerbestrijdende vitamine C in ui voor extra immuniteitsverhogend vermogen.

Uien zijn rijk aan organozwavelverbindingen zoals quercetine en allicine. Deze componenten kunnen virussen remmen door de processen te voorkomen die ze nodig hebben om een ​​infectie te veroorzaken. Het samengestelde quercetine kan zelfs het influenza- en enterovirus van de virussen remmen, die luchtweginfecties kunnen veroorzaken.

Een verscheidenheid aan uien, rode uien genaamd, is ook bijzonder rijk aan anthocyanen. Deze verbindingen staan ​​bekend om hun antivirale en ontstekingsremmende eigenschappen. En tegelijkertijd is het de reden waarom uien worden onderzocht op hun potentieel tegen kanker.

Spinazie

Naast boerenkool is spinazie een groene groente die je aan je dieet moet toevoegen. Spinazie is rijk aan fytonutriënten en antioxidanten zoals zeaxanthine die zelfs ontstekingsremmend werken. Daarom kan spinazie kanker helpen voorkomen.

Spinazie is een goede bron van bètacaroteen en deze vitamine A-precursor speelt een rol bij het verminderen van het risico op het ontwikkelen van astma. U profiteert ook van de antioxidanten in spinazie, die de stress die uw cellen ondergaan, verminderen. Uw immuunsysteem zal op zijn beurt weer effectiever zijn in het bestrijden van infecties.

Studies hebben aangetoond dat spinazie ook antimicrobiële eigenschappen heeft. In het bijzonder zijn deze lekkere bladgroenten effectief tegen S. aureus. Het is belangrijk om deze bacterie aan te pakken, omdat het ernstige infecties in de bloedbaan kan veroorzaken en zelfs kan leiden tot aandoeningen zoals longontsteking.

Tomaten

Tomaat, een favoriet in de kas, is een voedingsmiddel dat de immuunfuncties van uw lichaam zal versterken. Het is een gemakkelijke plant om zelf te kweken en je lichaam zal je later dankbaar zijn voor de voordelen voor de gezondheid. Dit komt doordat tomaten vol antioxidanten zitten en een goede bron van vitamine C zijn.

Oxidatieve stress veroorzaakt homeostatische verstoringen van de immuuncellen. Daarom zal het verhogen van de antioxidanten van het lichaam het immuunsysteem helpen om effectiever te functioneren. Maar een andere antioxidant waar tomaten bekend om staan, is lycopeen.

Lycopeen is een verbinding waarvan is aangetoond dat het het risico op kanker verlaagt. Verschillende onderzoeken concludeerden dat lycopeen ook ziekten in het spijsverteringsstelsel en het voortplantingssysteem kan helpen voorkomen. Ten slotte stimuleert deze antioxidant het immuunsysteem om de cellen te beschermen tegen oxidatieve schade.

Kurkuma

Gember is niet het enige wortelgewas dat goed is voor het immuunsysteem. Het heeft met name een antioxidant, curcumine genaamd, die ontstekingsremmende effecten heeft. Je kunt ook de verzachtende eigenschappen van kurkuma aan deze verbinding toeschrijven.

Curcumine werkt door ontstekingen te onderdrukken via verschillende mechanismen, waaronder het blokkeren van de activering van een eiwitcomplex. Als gevolg hiervan kan curcumine aandoeningen zoals artritis en pancreatitis helpen behandelen. Er zijn zelfs studies die suggereren hoe curcumine de verspreiding van tumorcellen kan vertragen.

Kurkuma werkt ook als een geweldige remedie om het immuunsysteem te stimuleren. Je kunt honing, citroen, appelcider, zwarte peper of zelfs magere melk toevoegen om een ​​gezond brouwsel te creëren. Deze middelen kunnen u helpen gezond te blijven en infecties zoals griep te voorkomen.

Kun je je eigen infectiebestrijdende voedsel verbouwen?

U kunt uw eigen infectiebestrijdende voedsel verbouwen met behulp van een kas. Tegenwoordig is het moeilijk om vast te houden aan een dieet dat de immuniteit stimuleert. Ons drukke leven en het niet beschikbaar zijn van sommige voedingsmiddelen dwingen ons genoegen te nemen met maaltijden die niet zoveel gezondheidsvoordelen bieden.

Met een kas heeft u altijd toegang tot deze gezonde gewassen. Het is gemakkelijk om uw eigen voedsel te verbouwen en u kunt er altijd op vertrouwen dat het veilig wordt gehanteerd voor consumptie. Raadpleeg Krostrade.com voor meer informatie over deze handige structuur.

Paprika’s

Deze vitamine C-rijke groente is gemakkelijk te kweken in containers. Plant de zaden een halve centimeter diep en transplanteer ze zodra ze groeien met een tussenruimte van 45 centimeter van elkaar. Het duurt 8 dagen tot 3 weken bij 70 ° F voordat de zaden ontkiemen.

Zorg ervoor dat je de planten op een plek in de kas zet waar de zon goed komt. Je kunt ook beginnen met het voeren van de paprika’s tot twee keer per week als je de echte bladeren ziet verschijnen. Wat betreft de hoeveelheid water, je moet de grond nat houden, vooral tijdens het hete seizoen.

Knoflook

Knoflook is ook gemakkelijk te kweken in de kas of in de tuin. Je hoeft echter niet in een kas te wachten op het kweek- en oogstseizoen, want je kunt de omstandigheden binnen beheersen. Vergeet niet om een ​​gezonde bol te gebruiken voor de kruidnagel die je gaat planten, en de bodemtemperatuur moet tussen de 40 en 50 ° F zijn.

Begin met het duwen van een teentje knoflook met de wortel naar beneden en op een afstand van 20 cm van de andere teentjes. Bedek ze met mulch, zoals droge bladeren, om de grond vochtig en koel te houden voordat u kunstmest toevoegt. U kunt de planten voeren als u geelverkleuring ziet en vervolgens de aarde water geven om uitdroging te voorkomen.

Gember

In vergelijking met andere gewassen, zal de wortel van de gember als zaden dienen. Week het een nacht in warm water voordat je het in stukjes snijdt met wat bobbels in elk stuk. Bedek ze daarna met je aarde en een beetje kunstmest.

Gember kweken in de kas is gemakkelijker en garandeert oogst omdat je de temperatuur op 22 tot 22 ° C kunt houden. Tegelijkertijd worden de gewassen niet geraakt door direct zonlicht en kunt u in de gaten houden of de grond gemakkelijk moet worden bewaterd. Je hebt een continue aanvoer van gember omdat je daarna enkele bollen kunt herplanten.

Mierikswortel

Verlaag uw risico op urineweginfectie door uw eigen voorraad mierikswortel in huis te hebben. Dit gewas verspreidt zich snel en u kunt de groei in containers in de kas beheersen. Plant de kruin van de wortelstukken 10 cm onder de grond en bedek ze met compost.

Je kunt je mierikswortel grondig water geven en het bovenste blad verwijderen om de wortel groter en de smaak heter te maken. Dit pittige gewas heeft niet veel last van ongedierte en is gemakkelijk te onderhouden in de kas. De beste tijd om ze te oogsten is na de eerste vorst.

Boerenkool

Als je zin hebt in een gezonde smoothie of salade, is boerenkool een van de beste groenten die je in je kas kunt hebben. Plant de zaden boven de 45 graden en laat de planten op een koele temperatuur rijpen. Het mooie aan het kweken van greens is de kas dat je ervoor kunt zorgen dat ze vrij zijn van pesticiden die schadelijk kunnen zijn voor onze gezondheid.

Tegelijkertijd kun je een continue oogst van boerenkool hebben, omdat je elke drie weken transplantaties of zaden kunt planten. Het duurt slechts 40 dagen voordat de transplantaties volgroeid zijn, dus je bent klaar om te oogsten, ongeacht de weersomstandigheden. Het voeren en water geven van deze greens is ook eenvoudig.

Citroenen

Het is eigenlijk gemakkelijk om je eigen citroenboom of -bomen in een kas te hebben. Vooral als je in een erg koude regio woont, zullen dwergcitroenbomen je helpen om een ​​continue aanvoer van vers en immuniteitsverhogend citroensap te krijgen. Dus hoe plant men zelf citroenen?

U begint met het planten van uw boom in een grote pot met een afvoergat. Zo kunt u hem na de eerste vorst buiten de kas verplaatsen. Plaats de boom anders op een plek waar hij tot 8 uur zonlicht kan ontvangen. Zorg er ten slotte voor dat de kas tussen 55 en 95 ° F blijft.

Uien

De machtige ui zal het goed doen in de kas met een temperatuur die wordt gehandhaafd tussen 55 en 75 ° F. Je kunt de temperatuur ook aanpassen aan de groeifase van de plant en aan het weer buiten. De dagtemperatuur moet bijvoorbeeld tussen de 60 en 65 ° F liggen, terwijl deze ‘s nachts tussen de 55 en 60 ° F kan zijn.

Je hebt ook de mogelijkheid om je zaailingen op een bak te laten groeien voordat je ze naar het kasbed overgeplant. Zorg ervoor dat u het bed van tevoren heeft bemest. En voor de verzorging van de uien, vermijd hoge stikstofgiften om rotten te voorkomen.

Spinazie

Spinazie is rijk aan antioxidanten en vitamines en is veelzijdig voor veel recepten. Dus waarom zou je niet je eigen infectiebestrijdende, heerlijke groenten kweken? Je kunt de zaden direct planten of in de kas transplanteren nadat ze zijn ontkiemd.

Handhaaf een temperatuur tussen 70 en 75 ° F. Het is gemakkelijker om de temperatuur te volgen en drastische veranderingen te voorkomen, vooral als je in de kas kweekt. Over het algemeen is spinazie gemakkelijk te verzorgen en duurt het maar 45 dagen om te beginnen met oogsten.

Tomaten

U kunt een verlengd groeiseizoen krijgen en het aantal tomatenoogsten maximaliseren door middel van rotatie met twee teelten in de kas. Dit betekent dat u een herfstgewas en een voorjaarsgewas kunt hebben. Je moet er ook voor zorgen dat er een trellis-systeem klaarstaat om de tomaten te ondersteunen.

De kastemperatuur moet overdag tussen 70 en 80 ° F zijn en ‘s nachts tussen 60 en 65 ° F. Afhankelijk van uw omgeving kunt u de luchtvochtigheid ook verbeteren door afzuigventilatoren toe te voegen. Wat fantastisch is aan tomaten, is dat ze, afhankelijk van de variëteit, een lang oogstseizoen kunnen hebben om van te genieten.

Kurkuma

Je kunt kurkuma altijd klaar hebben staan ​​als je die in de tuin of in de kas hebt staan. Je kunt kurkuma de hele zomer binnen houden en dan tien maanden na het planten beginnen met oogsten. Bedenk wel dat je laat in de winter begint met kweken.

Het proces lijkt veel op hoe je gember plant waar je wortelstokken gebruikt. Plaats ze op de warmste plek in de kas en zorg voor een temperatuur van 86 tot 95 ° F. Zodra de bladeren en stengels bruin worden, kun je je kurkuma oogsten.

Conclusie

Een gezonde levensstijl omvat niet alleen fysieke activiteiten, maar ook een dieet dat het immuunsysteem kan stimuleren. Het eten van voedsel zoals paprika, knoflook, gember, mierikswortel, boerenkool, citroenen, uien, spinazie, tomaten en kurkuma helpt je om infecties en ziektes te bestrijden. Deze gewassen zitten vol vitamine C, antioxidanten en zelfs antibacteriële, schimmelwerende en antivirale eigenschappen.

Ze zijn allemaal gemakkelijk in uw kas te kweken, dus u kunt ze altijd aan uw dieet toevoegen. Op deze manier hoeft u niet op hun seizoen te wachten om te profiteren van hun gezondheidsvoordelen. En het beste van alles is dat u zich op uw gemak voelt in de wetenschap dat ze veilig worden gekweekt voor consumptie.