Hoe te beginnen met gym voor de eerste keer voor vrouwen

De beginnershandleiding voor training voor vrouwen behandelt de belangrijke maatregelen die moeten worden gevolgd om ervoor te zorgen dat u de beste resultaten uit deze trainingen haalt. Vrouwen hebben andere lichaamseisen dan mannen. Volgens experts hebben vrouwen een meer holistische benadering van welzijn. Laten we eens kijken hoe we voor het eerst een sportschool voor vrouwen kunnen starten.

Wat moeten vrouwen de eerste dag in de sportschool doen

Vrouwen volgen de gymtraining meestal om drie belangrijke redenen: om er beter uit te zien, om een ​​slanker figuur te krijgen en om af te vallen. Meestal omvat hun training cardio-oefeningen, krachttraining en oefeningen om lichaam en geest in balans te brengen, inclusief yoga en tai chi. Deze zijn echter meestal een mix en niet te intensief in vergelijking met die bij mannen.

Hoe begin je dan je eerste dag in de sportschool? De gebruikelijke aanpak is het hebben van fysieke fitheidstests en medisch onderzoek. Voordat u zich voor u aanmeldt, zal de consulent met u praten over uw gezondheid en als u zich zorgen maakt.

Body Mass Index of BMI-beoordelingen, het percentage lichaamsvet, lengte en gewicht meten en korte fitnesstests helpen uw trainer bij het bepalen van het beste trainingsprogramma voor u.

Je eerste dag in de sportschool mag nooit intimiderend zijn. De plaats heeft een mix van zowel mannen als vrouwen, maar gelukkig zijn er tegenwoordig verschillende sportscholen en faciliteiten exclusief voor vrouwen.

Voor iemand die een beginner is in het trainingsprogramma, zijn de verleidingen de Zumba-dansvloer, de yogamatten en de loopband. Je weet dat de gewichten voor mannen zijn, maar wacht even, wist je dat dit stereotypen kunnen zijn? Later kom je er meer over te weten.

Gezondheidsadviseurs vertellen je dat de beste praktijken op je eerste dag in de sportschool of hoe je voor de eerste keer een sportschool kunt beginnen voor een vrouw is om de voorkeur te geven aan eenvoudige trainingen. Je moet consistent blijven en beginnen met de lichtere uitrusting. En je weet nooit hoe lichter dit moet zijn.

Moeten deze gewichten niet toereikend zijn, zal het beginnen met de lichtere meer mogelijkheden bieden om verder aan te passen? Door de zwaargewichten aan het werk te krijgen, zelfs als je lichaam het fysiek kan verdragen, kun je dichter bij blessures komen, vooral in deze eerste dagen omdat je lichaam zich aan het aanpassen is aan de nieuwe routine. Het eten en de dieet, evenals de veranderende gewoonten van het leven, zullen dit voorbeeld volgen.

Hoe begin je met de training: 10 fitnesstips voor vrouwen

De sfeer die de sportschool je kan brengen, zal over het algemeen erg beangstigend zijn. Daarom zijn hier 10 fitnesstips op maat gemaakt voor vrouwen.

Voordat u aan de training begint, is het belangrijk om in gedachten te houden dat de sportschool het beste van uw gezondheid zal zijn. Hoe start je voor het eerst een sportschool voor vrouwen? Er is een bekend “spotlight-effect” waarbij je je van alles bewust bent, en dat je doet denken dat andere mensen naar je kijken. Dit effect is echter universeel, en het is ook wat ze momenteel in hun hoofd hebben.

Hoe overwin je dit? De juiste instelling van de geest is de sleutel. Weet dat andere mensen om je heen zijn begonnen waar je nu bent. Ze hebben de eerste spierspanning van de ene op de andere dag meegemaakt en ze hebben de aarzeling gevoeld bij het uitproberen van de uitrusting. Concentreer je op wat je doet, en je zult je lichaamsdoelen naar het hoogste niveau tillen.

 • Pas uw training elke 14 dagen aan. Zelfs beginners kunnen van deze regel profiteren. Volgens studies zullen vrouwen die hun trainingsprogramma twee keer per maand aanpassen of veranderen, meer geneigd zijn om in overeenstemming te blijven met deze plannen dan vrouwen die dit gewoon willekeurig veranderen. Afwisseling is het tegenovergestelde van verveling.
 • Sla het gezonde ontbijt niet over. Ze zeggen dat je de trainingswinst niet kunt krijgen zonder een goed dieet en slaap. Het gezondste ontbijt is een must, en dit bestaat uit vezels en glucose, compleet om je klaar te stomen voor de rest van de dag. Eet als een koningin op de ontbijttafel en houd de maaltijd gezond, voedzaam maar licht. Zoek de eiwitten, calcium en vitamines in uw uitgebalanceerde dieet.
 • Breng een ondersteuningssysteem voor motivatie samen. Gewichtsverlies is veelbelovend, maar kan de druk uitoefenen als je eenmaal binnen bent. Veel dames die naar de sportschool gaan, willen een slanker figuur voor hun lichaam. U komt bijvoorbeeld online bij elkaar of start een virtuele groep waar u elkaar kunt informeren over uw doelen. U kunt ook een fitnesstrainer of een gezondheidsadviseur uitnodigen om aan het gesprek deel te nemen.
 • Beweeg met je pull-ups. Deze trainingsroutines zullen je op weg helpen; met andere woorden, het zal veel inspanning en kracht vergen terwijl u zich voortbeweegt. Maar je moet je pull-ups niet vergeten.
 • De beste zijn het versterken van spiergroepen, je latten, biceps, schouders en middenrug. Het is ook een aanbevolen oefening voor het bovenlichaam. Beginners kunnen dit doen met tien herhalingen in de eerste paar maanden.
 • Varieer de training, plus de lessen met lage intensiteit. De sleutel tot een gezond lichaam is het mixen van uw training. Een verscheidenheid aan vormen is een evenwicht in vorm. Dit betekent dat als je van krachttraining houdt, je de lessen met een lage intensiteit, zoals yoga en pilates, kunt toevoegen, naar een intensieve routine kunt gaan en kunt herhalen.
 • Verminder koolhydraten. En dan wilt u uw dieet aanpassen en te veel koolhydraten of voedselbronnen vermijden, waaronder honing, chocolaatjes, koekjes en dergelijke. Ze kunnen uw bloedsuikerspiegels te veel verhogen, wat bijdraagt ​​aan de toename van vet in uw lichaam. We hebben je dieetplan later, dus blijf doorgaan.
 • Vecht het uit met het springtouw. De jumping jacks zijn gemakkelijk te doen maar kunnen de resultaten van de training maximaliseren. Degenen die elke dag springen, produceren fitte en gezonde lichamen zonder een cent uit te geven. U hoeft maar één keer in het springtouw te investeren en u kunt dit zelfs thuis doen.
 • Doe uw buitentrainingen. Het geschenk van het buitenleven voor je lichaam is behoorlijk overweldigend. Heb je de natuur in de buurt, de frisse lucht en de vitamine D van het zonlicht? Wat wil je nog meer? Studies tonen aan dat mensen zeven procent meer calorieën kunnen verbranden als ze in de winter buiten werken, waardoor het transformatieproces wordt versneld.
 • Maak van uw training een ochtendritueel. Breng uw lichaam in actie als u ‘s ochtends wakker wordt. De vroege ochtend is de tijd dat je gevuld bent met energie. Ga naar je ontbijt en geniet van de gezondste maaltijd voordat je naar de sportschool gaat. Het is veel beter dan uitgeput op de werkplek te trainen.
 • Verhoog het gewicht van tijd tot tijd. Het is niet uw gewicht, maar de gewichten op de apparatuur die u traint. Krachttraining is ideaal om uw lichaam in de juiste vorm te trimmen en te modelleren. Dit betekent dat u elke drie dagen gewicht toevoegt aan uw liften of wanneer uw lichaam zich aanpast aan het vorige gewicht en voelt dat het de weerstand moet verhogen.

Wat moet ik doen voor en na de sportschool

Het maakt niet alleen uit wat je in de sportschool doet, maar ook je gewoontes zijn net zo belangrijk voor en na de training. De lichaamssystemen van vrouwen zijn heel anders dan die van mannen, vooral als het gaat om hormonale functies.

Voor de training

Ten eerste moet u voldoende geslapen hebben. Zes tot acht uur zijn ideaal, en als u niet slaapt, moet u misschien de sportschool overslaan en de volgende dag uitstellen – ten tweede tanken met het juiste voedsel. Je lichaam zal hunkeren naar suiker en energiebronnen om het tijdens de training in beweging te houden. Een dieet van ongeveer een uur of 45 minuten voor en na de training wordt aanbevolen.

Altijd opwarmen als u met de training begint. Houd het lichaam gehydrateerd tussen de warming-up en de eigenlijke routines. Deze warming-ups vergemakkelijken de juiste temperatuurstroom, de bloedstroom door uw spieren en bereiden het lichaam voor op beweging. Het stemt je welzijn af van de stemming met de dagelijkse sleur tot waar de sfeer in de sportschool je mee duwt.

Na de training

Na de training zit er niets anders op dan je lichaam af te koelen. Het tegenovergestelde van de warming-up, cooling-down-sessies zal de spierverbranding die tijdens de training is opgetreden, beheersen, de gewrichten bewegen en de spieren verlengen. Ademen. Adem tussendoor in en uit.

Wacht op het venster van 45 minuten voordat je de maaltijd na de training kunt pakken. Niet alle maaltijden zijn echter van toepassing. Er zijn voedingsmiddelen die u moet vermijden en die waarop uw dieet zich moet concentreren. Overweeg vooral om voedsel te hebben met een hoog kaliumgehalte en voedsel dat rijk is aan koolhydraten.

Besteed ten slotte wat tijd aan het vastleggen en volgen van uw voortgang. Het kan in een notitieblok staan ​​of in uw digitale aantekeningen – update op basis van het huidige aantal herhalingen en sets dat u heeft. Bekijk dit voor de training van de volgende dag en lees deze tijdens uw training. Het laatste dat u wilt, is het overzicht verliezen, een overzichtelijk programma hebben en terugkeren naar een eerdere herhaling.

Het medisch onderzoek

Hoe je voor het eerst een sportschool voor vrouwen start, omvat het medische onderzoek. Trainen in de sportschool is eveneens een holistische benadering. Niet iedereen mag de training doen, tenzij dit is toegestaan ​​op basis van de resultaten van de fysieke fitheidstest.

Sommige vrouwen kwamen bijvoorbeeld net terug van een zwangerschap. Er zijn gespecialiseerde trainingen ontworpen voor deze groep. Vandaar het belang van het afleggen van de fysieke fitheidstest. Wat zijn, afgezien van de BMI, het percentage lichaamsvet en de medische voorgeschiedenis, de andere onderdelen van het medisch onderzoek? Waaronder:

 • Algemene evaluatie
 • Lichaamssamenstelling
 • Cardiovasculair uithoudingsvermogen (u wordt gevraagd om voor de eerste keer te proberen met hardlopen op de loopband)
 • Tests op kracht, uithoudingsvermogen en flexibiliteit

Vrouwen bij wie de volgende aandoeningen zijn vastgesteld, wordt geadviseerd om eerst hun arts te raadplegen voordat ze beginnen met trainen in de sportschool.

 • Hartproblemen
 • Diabetes type 1 en 2
 • Artritis
 • Nierziekte
 • Hoge bloeddruk
 • Een kankerbehandeling ondergaan en meer

Vertrouwd raken met sportschooletiquette

Nu je de gezondheidsproblemen hebt geleerd waarvoor je eerst je arts moet raadplegen, gaat het volgende deel over sportschooletiquette. Conflicten in de sportschool doen zich voor, hetzij tussen klanten en consultants, hetzij tussen klanten. Elke fitnessclub heeft zijn eigen regels in het trainingsgedeelte. Neem de tijd om dit te lezen. Deze staan ​​ook in uw lidmaatschapscontract.

Als je gebeld wordt, ga dan naar buiten. Het is een van de kleinste manieren waarop u kunt voorkomen dat u anderen afleidt die gefocust zijn op de training. Vrouwen hebben de neiging om te pronken in de sportschool, en het is belangrijk om uw reservering op de loopband te volgen. Als uw schema zegt dat u slechts 30 minuten de tijd heeft om de loopband te gebruiken, ga dan niet verder om hoffelijkheid te betonen aan de persoon die naast in de rij staat.

Wees niet bang om een ​​fitnesstrainer te benaderen en om hulp te vragen. Doen alsof u weet hoe u de apparatuur moet gebruiken, verlengt de tijd om tot de juiste resultaten te komen. Als je groepslessen volgt over yoga, pilates of aerobics, wees er dan op tijd bij. Te laat komen zal niet alleen de hele klas afleiden, maar ook de voordelen die je kunt krijgen verminderen.

En als je de klas eerder verlaat, of iemand in de klas nu tegen je is, of als je gewoon een afspraak hebt, maak dan een gebaar naar de instructeur en laat je opvallen. Als je naar buiten loopt, blijft die indruk zelfs bij andere leden hangen. Houd de toon en het volume van uw stem op een gematigd niveau als u met uw vrienden en kennissen in de kleedkamer praat.

Wat moet ik eten na mijn eerste dag in de sportschool

Het is interessant om op te merken dat er voedingsmiddelen zijn die vrouwen moeten nemen voor hun lichaamsbouw. Nou, het hangt allemaal af van hun hormonen en hoe deze verschillen van de andere groep.

Deze voedingsmiddelen die de lichamelijke processen verbeteren die bij vrouwen verschillen, zijn:

 • Avocado’s
 • Bananen
 • Wortelen
 • Bessen
 • Volkorengranen
 • Kippendijen
 • Hummus
 • Eieren
 • Chocolademelk
 • Zalm

De voordelen die deze voedingsmiddelen hebben, zijn dat ze exclusief zijn als voedsel voor het verbeteren van uw lichaamsfuncties. Bijvoorbeeld,

Voor beginners in de sportschool, het voedsel dat op uw verpakking moet zitten, omvat:

 • Vlees, gevogelte en vis
 • Zuivel
 • Granen
 • Zetmeelrijke groenten
 • Fruit
 • Zaden en noten
 • Oliën

Hoe beginners afvallen in de sportschool

Als het om gewichtsverlies gaat, hebben vrouwen minder mager spierweefsel dan mannen, waardoor vrouwen langzamer afvallen dan hun tegenhangers. Ze verminderen echter hetzelfde aantal calorieën.

Om als beginner af te vallen in de sportschooltraining, moet je de inname van koolhydraten kunnen verminderen, weerstandstraining aan het programma kunnen toevoegen, veel water moeten drinken en meer eiwitten kunnen consumeren.

Bovendien, meer cardio krijgen, vezels aan uw dieet toevoegen, bewust zijn van wat u eet en voorzichtiger worden met elk dieetprogramma dat u volgt.

Hoe lang moet een beginner trainen in de sportschool

Individuen gaan om verschillende redenen naar de sportschool. Kies voor beginners die zich aan de cyclus aanpassen een tijd die realistisch is voor jou en je doelen. Als je een dagtaak hebt, beslis dan of je ‘s ochtends naar de sportschool gaat om te trainen of’ s avonds na het werk.

Dertig minuten trainen is een goed moment om mee te beginnen. Twee uur wordt als teveel beschouwd.

Hoe de fitnessapparatuur te gebruiken

Er zijn gevallen dat de apparatuur waarmee u gaat trainen op zijn minst nieuw is voor uw ogen. De vuistregel is om langzaam te beginnen. De loopband is misschien bekender, maar zorg ervoor dat u op uw eerste dag wordt begeleid.

Bereid jezelf voor op de cardio door een wandeling van 10 tot 15 minuten te maken. Het zal je lichaam kalmeren in de sportschool, vooral omdat trainen als beginner met alle zwaargewichten behoorlijk intimiderend kan zijn.

U kunt de instructies op elk van de apparaten lezen, of de trainer benaderen om te vragen hoe ze worden gebruikt. Het is gemakkelijk te leren en houd rekening met de instructies. Als je merkt dat de apparatuur te intensief of te zwaar voor je is, is het oké om zelf naar een rustige en comfortabelere plek in de sportschool te lopen om alternatieve trainingen uit te voeren.

Beste leverancier van fitnessapparatuur en laatste woorden

SEWIM is een van ‘s werelds vertrouwde merken als het gaat om het leveren van fitnessapparatuur voor internationale klanten en sportschoolbezitters. Hun catalogus bevat banken en instrumenten voor losse gewichten, die met stapels, hydraulische functies, multifunctionele uitrusting, gymatlassen en meer. Laat zien wat je kunt en transformeer je lichaam naar het beste van jezelf.