Keert veganistisch dieet atherosclerose om?

Er is een groeiende interesse in hoe een veganistisch dieet atherosclerose omkeert vanwege de verschillende onderzoeken die dit hebben bevestigd. We weten al dat een veganistisch dieet gezond kan zijn, dus als je weet hoe het de belangrijkste oorzaak van hart- en vaatziekten kan omkeren, is het nog meer de moeite waard om het te proberen. Vanwege deze gezondheidsvoordelen is het geen verrassing dat meer mensen hun groenten willen verbouwen.

Ongeacht uw locatie in de VS kunt u door middel van een kas gemakkelijk jaarrond gezonde en verse groenten aanvoeren. Polytunnelgarden van planten is comfortabeler dan de traditionele buitenteelt vanwege het gecontroleerde binnenklimaat. U kunt er ook zeker van zijn dat de producten die u op het bord heeft, van boer tot bord goed worden gehanteerd.

Veganistisch dieet keert atherosclerose om: wat is het verband?

Gezonder dieet

Studies hebben bevestigd dat een veganistisch of plantaardig dieet atherosclerose kan omkeren. De verklaring hierachter is eenvoudig, en men kan een verband vinden met twee factoren. De aandoening atherosclerose zelf wordt in verband gebracht met een hoge consumptie van vlees, vetten en koolhydraten.

Daarom brengt het vervangen van deze maaltijden en het balanceren door groenten u een lager risico met zich mee.

Cardiovasculaire beschermende verbindingen

De tweede factor is dat verbindingen zoals polyfenolen en antioxidanten die in planten worden aangetroffen, de vasculaire endotheelcellen beschermen. Overschakelen naar een veganistisch dieet zal de schade aan de endotheelcellen verminderen, wat coronaire hartziekte kan omkeren. En atherosclerose is de oorzaak van coronaire hartziekte.

Deze factoren verklaren hoe een veganistisch dieet atherosclerose kan omkeren. De voordelen van een veganistisch dieet voor het cardiovasculaire systeem en hoe het ziekten kan omkeren, kan men in jaren geleden onderzoeken. Er was zelfs een studie die concludeerde dat het volgen van een plantaardig dieet de ziekte van de bloedvaten kan omkeren.

Hoofdafhaalmaaltijd

Naarmate de tijd verstrijkt, hebben meer onderzoeken met een groter aantal deelnemers aangetoond hoe het eten van een strikt veganistisch dieet de symptomen vermindert, terwijl testresultaten een omkering van hartaandoeningen laten zien. Het is echter vermeldenswaard dat de deelnemers niet alleen vasthouden aan een veganistisch dieet, maar ook hun inname van ongezond voedsel verminderen. Over het algemeen kunnen gezonde voeding en levensstijl hartaandoeningen vertragen, voorkomen en zelfs omkeren.

Wat is een veganistisch dieet?

Een veganistisch dieet is een dieet dat zich richt op de consumptie van planten met weglating van vlees en dierlijke producten. Er zijn ook variaties zoals de lacto-vegetariër die zuivelproducten bevat en de lacto-ovo-vegetariër die zuivelproducten en eieren bevat. De nadruk is echter noodzakelijk op het kiezen van een gezond veganistisch dieet dat u uitgebalanceerde voedingsstoffen geeft.

De B-vitamines en mineralen zoals calcium en ijzer zijn essentiële voedingsstoffen die je zou kunnen missen als je geen gezond veganistisch dieet plant. Daarom is het het beste om uw arts te raadplegen om een ​​uitgebalanceerd dieet samen te stellen dat alle voedingsstoffen bevat die u nodig heeft. Met de juiste planning kun je je planten laten groeien en profiteren van de verschillende vitamines en mineralen die ze kunnen bieden.

Naast het omkeren van atherosclerose, is vasthouden aan een plantaardig dieet op andere manieren gunstig voor het cardiovasculaire systeem. Het vermindert het risico op hart- en vaatziekten, coronaire hartziekten, hypertensie en verlaagt het slechte cholesterol in het lichaam. Dit is mogelijk omdat niet alleen vitamines en mineralen, planten ook rijk zijn aan fytonutriënten, antioxidanten en vezels die allemaal goed zijn voor de cardiovasculaire gezondheid.

Wat veroorzaakt atherosclerose?

Atherosclerose is een aandoening waarbij plaque zich ophoopt in de slagaders. Veel mogelijke factoren kunnen het veroorzaken, en atherosclerose kan zelfs in de vroege kinderjaren beginnen. De verschillende oorzaken van atherosclerose variëren van gewoonten zoals roken en gebrek aan lichaamsbeweging of hoge triglyceriden in het bloed.

Als een persoon een hoog cholesterol of hoge bloeddruk heeft, is de kans groot dat ze atherosclerose ontwikkelen. Obesitas, diabetes, lupus en artritis kunnen deze aandoening ook veroorzaken. Na verloop van tijd kan atherosclerose leiden tot vernauwing van slagaders, vetophopingen in de bloedbaan en bloedstolsels.

Hoe atherosclerose op natuurlijke wijze te behandelen?

Naast het nemen van voorgeschreven medicijnen en regelmatige lichaamsbeweging, kunt u de progressie van atherosclerose behandelen, voorkomen of vertragen door uw dieet en levensstijl te veranderen. Zoals uit studies blijkt, is het eten van grotere hoeveelheden fruit en groenten dan voedsel met veel natrium, vet en suiker gunstig voor de cardiovasculaire gezondheid. Als je een polytunnel hebt met een verscheidenheid aan planten, is het altijd beschikbaar en toegankelijk voor je om een ​​veganistisch dieet te volgen.

Met een gezond dieet kunt u ook uw gewicht onder controle houden. Door obesitas te voorkomen, verkleint u het risico op het ontwikkelen van hypertensie en hoog cholesterol, die beide risicofactoren zijn voor atherosclerose.

Conclusie

We weten allemaal dat gezonde voeding een belangrijke rol speelt in onze algehele gezondheid. Maar wist je dat veganistisch dieet atherosclerose omkeert? De opbouw van plaque in de slagaders kan andere gevaarlijke ziekten veroorzaken, dus we moeten de progressie van deze aandoening voorkomen of vertragen.

Het verminderen van uw inname van voedsel met veel natrium, vet en suiker en het vervangen door verschillende soorten fruit en groenten zal helpen bij de cardiovasculaire gezondheid. Studies hebben aangetoond dat de voedingsstoffen die door deze gewassen worden aangeboden, terwijl ze een gezonde levensstijl behouden, atherosclerose inderdaad kunnen omkeren. Als je denkt dat het een uitdaging is om je aan een plantaardig dieet te houden, kun je je planten laten groeien in apolytunnelf of het hele jaar door een voorraad atherosclerose-omkerende ingrediënten.