Koriander zorgt voor een nierreiniging en ander gebruik

Heb je ooit gehoord van korianderblaadjes die de nieren reinigen? Korianderblaadjes zijn meer dan een specerij die het gehemelte opwindend maken, het zijn geweldige dingen voor onze nieren. Verschillende onderzoeken en boeken door de geschiedenis heen hebben aangetoond hoe korianderblaadjes helpen bij het reinigen van de nieren en andere voordelen voor de filterorganen van het lichaam.

Het mooie van korianderblaadjes is dat je ze zelf kunt kweken. Als je een kas hebt, kun je het hele groeiseizoen zelfs onbeperkt vers aanvoer hebben. Het is eenvoudig om elke drie weken nieuwe planten te planten, en hun vereisten zijn niet moeilijk te volgen.

Waarom is koriander goed voor de nieren?

Korianderblaadjes hebben veel eigenschappen die de nieren aantasten, waaronder ontgifting en diuretische effecten. Beide mechanismen spelen een rol bij de reiniging van de nieren, met name hoe koriander de organen ontgift. Laten we dieper ingaan op hoe dit kruid nuttig is voor het reinigen van nieren.

Koriander heeft een reinigende werking op de nieren

De nieren zijn de filters van ons lichaam en het eten van voedsel dat hun ontgifting ondersteunt, zal hen verder helpen bij hun functies. Een studie in 2016 aan de Ain Shams University heeft bijvoorbeeld geconcludeerd dat korianderextract gunstig is tegen door lood geïnduceerde nefrotoxiciteit. Daarom kan dit kruid het lichaam helpen om giftige chemicaliën kwijt te raken.

Korianderblaadjes zijn ook rijk aan fytonutriënten en antioxidanten. Deze componenten hebben ontgiftingseffecten die het lichaam zelfs kunnen helpen om kwik te verwijderen, een stof die nierschade veroorzaakt. De consumptie van bronnen van antioxidanten is ook gunstig voor de nieren omdat ze de organen kunnen beschermen tegen schade door nefrotoxiciteit en oxidatie.

Ook vind je in korianderblaadjes verschillende vitamines en mineralen zoals b-vitamines, vitamine A, C, E, K, calcium, kalium, magnesium en fosfor. Omdat ze een rol spelen bij de bescherming en werking van de lichaamsprocessen, inclusief die van de nieren, helpen korianderblaadjes de organen het lichaam te filteren. Houd er echter rekening mee dat het altijd essentieel is om uw arts te raadplegen om voedsel te eten als u een bestaande nieraandoening heeft.

Is koriander goed voor nierstenen?

Koriander is geschikt voor nierstenen in de zin dat de kruiden diuretisch werken en kleine nierstenen met behulp van diuretica vanzelf kunnen passeren. Studies hebben aangetoond dat deze plant diuretische eigenschappen heeft, waardoor het lichaam natrium via de urine afgeeft. Het helpt bij nierstenen omdat het de organen doorspoelt.

Koriander kan de pijn bij het plassen door infecties en nierstenen verlichten. En omdat deze plant niet zo sterk diureticum is, zouden de nieren niet overweldigd raken door de effecten ervan. Volgens het California College of Ayurveda kunnen de zaden en bladeren van koriander helpen bij urineweginfecties.

Door de filtratiesnelheid van de nieren te verbeteren, kunt u alle gifstoffen en microben wegspoelen die urineweginfecties kunnen veroorzaken. Nierspoeling met milde diuretische kruiden zoals koriander is gunstig voor het flauwvallen van nierstenen. Voor grotere stenen is echter de hulp van een arts nodig om ze effectief te verwijderen.

Een andere nierreinigende eigenschap van koriander is dat het werkt als een verkoelend diureticum. De naam zelf helpt de warmte uit het urinestelsel te verminderen, waardoor het branderige gevoel tijdens het plassen wordt verlicht. Het mechanisme helpt ook bij dysurie, cystitis en troebele urine.

Hoe koriander te kweken?

Koriander kweken is net zo eenvoudig als planten en oogsten. Je kunt hem ook in potten in de polytunnel planten als je geen ruimte hebt. Door de polytunnel te gebruiken, kunt u uw planten het hele jaar door beschermen, en u kunt Krostrade.com raadplegen voor meer informatie over de binnenteelt van gezonde kruiden.

De gunstige effecten van koriander en hoe het de nieren reinigt, maken het een goed onderdeel van onze voeding. Daarom is het een van die kruiden die een plek in je tuin zouden moeten hebben. Door je koriander te kweken, krijg je toegang tot verse en biologische gewassen, en het is zelfs gemakkelijk te kweken.

Planten

Het is het beste om de zaden in het vroege voorjaar of de late winter binnen te zaaien. Door ze in de polytunnel te planten, worden ze tijdens de zomermaanden ook beschermd tegen extreme hitte die de bladontwikkeling kan beïnvloeden. Het duurt tot 45 dagen voordat koriander rijp is, daarom is het mogelijk om dubbel bij te snijden.

Het zal helpen te onthouden dat dit gewas het beste is bij temperaturen tussen 50 en 85 ° F. En hoewel je de spruiten kunt verplanten, heb je meer succes als je koriander direct in potten zaait om vastlopen te voorkomen. Vergeet niet om een ​​goed doorlatende grond te gebruiken met een pH van 6,2 tot 6,8 en plaats de potten op een plek waar ze zon krijgen.

De zaden moeten ongeveer 2,5 cm diep in de grond zitten, met een tussenruimte van 15 cm. Bedek ze daarna met een halve centimeter mulch en waterput, vooral tijdens droge periodes. Je kunt na drie weken kieming verwachten en vervolgens 20 cm uit elkaar verdunnen.

Je kunt het hele groeiseizoen elke 2 tot 3 weken planten om een ​​overvloedige voorraad van dit nierreinigende kruid te krijgen. Mulchen en regelmatig water geven zijn de basisaanbevelingen bij het verzorgen van uw gewassen. Regelmatig trimmen verlengt ook de oogstperiode.

Oogsten

Zodra je planten ongeveer 15 centimeter lang zijn, kun je beginnen met oogsten. Vergeet niet om op grondniveau te snijden en controleer of de plant bloemen en zaadkoppen heeft ontwikkeld. Voor sommigen is het misschien niet duidelijk, maar koriander en koriander zijn van dezelfde plant.

Als mensen koriander noemen, gaan ze meestal over de zaden. Aan de andere kant worden de bladeren van de plant koriander genoemd. Mensen gebruiken ze door elkaar, dus als je de zaden gaat oogsten, wacht dan tot ze bruin zijn geworden.

Koriander is een eenjarige plant, dus verwacht een korte levensverwachting. Meestal gaat het gewas tot 7 weken mee voordat het zaait. Je kunt ze in de zomer planten om snel het zaad te oogsten, maar omdat je over een langere periode verse bladeren wilt hebben, moet je de bladeren regelmatig terugknippen.

Wat zijn de bijwerkingen van koriander?

Een van de voordelen van het eten van volledig natuurlijke kruiden is dat ze geen levensbedreigende effecten veroorzaken, zoals medicijnen. Er zijn geen contra-indicaties bekend voor koriander, dus het is veilig om het te eten, zelfs als u andere medicijnen gebruikt. Echter, zoals elke andere plant, kunnen sommige mensen allergisch zijn voor koriander.

Als je allergisch bent voor wortelen, anijs, karwijzaad, selderij, venkel of peterselie, dan mag je verwachten dat je misschien ook allergisch bent voor koriander. Een typische allergische reactie is contactdermatitis na in contact komen met de bladeren en het krijgen van huiduitslag en roodheid. Bij ernstigere allergische reacties kan men ook anafylaxie ervaren.

Aarzel in het algemeen niet om contact op te nemen met uw arts voordat u koriander gebruikt. Als u een bestaande aandoening heeft of medicijnen gebruikt, is het van cruciaal belang om uw zorgverlener te raadplegen voordat u een kruid gaat eten. Zwangere vrouwen kunnen ook bijzonder gevoelig zijn voor koriander en voor vrouwen die op het punt staan ​​een operatie te ondergaan.

Hoe u uw nieren kunt ontgiften?

Het reinigen van de nieren en het ontgiften ervan is essentieel om het lichaam te helpen gifstoffen kwijt te raken. U kunt dit doen door een brouwsel van koriander te drinken, gehydrateerd te blijven en de natriuminname te verminderen. Toch is het raadzaam om vooraf uw arts te raadplegen, aangezien elk individu fysiek varieert.

Koriander-brouwsel

Door je koriander thuis te planten, heb je de mogelijkheid om elke dag een brouwsel van koriander te maken. En omdat u de plant zelf kweekt en oogst, kunt u er zeker van zijn dat deze vrij is van chemicaliën of slechte behandeling die de hygiëne kunnen beïnvloeden. Er zijn veel brouwsels die men van koriander kan maken, maar een populaire detoxdrank is korianderwater.

Korianderwater is gewoon gekookte korianderblaadjes gedurende 10 minuten. Filter het water en laat het afkoelen voordat je een stukje citroen toevoegt. Je kunt dit een keer per dag drinken om de nieren te ontgiften.

Volgens het California College of Ayurveda kun je zowel de zaden als de bladeren ook gebruiken om de urinewegen te versterken. Zowel koude als warme infusie helpt het lichaam om de urinewegen gezond te houden.

Naast onderhoud is koriander ook nuttig voor het verlichten van infecties van de urinewegen. U kunt de zaden en bladeren gebruiken voor de ziekten van de urinewegen. Een mengsel van koriander, pipsissewa, weegbree, Marshmallow, citroengras en Gotu-kola in een kop heet water om de paar uur kan helpen bij een urineweginfectie.

Woord van voorzorg bij het gebruik van koriander voor patiënten met nierfalen

Het is essentieel om te benadrukken dat patiënten met nierfalen koriander moeten vermijden. Hoewel het kruid helpt bij het reinigen van de nieren, kan het kaliumgehalte van koriander, naast het verminderde functioneren van de organen bij deze patiënten, de kaliumspiegel in het bloed verhogen. Artsen adviseren om de consumptie van voedingsmiddelen met een hoog kaliumgehalte bij deze personen te beperken om complicaties te voorkomen.

Blijf gehydrateerd

Als het filtersysteem van het lichaam zijn de nieren enigszins verantwoordelijk voor het helpen urineren. De organen hebben echter water nodig om dit afvalproduct kwijt te raken. Als uw waterinname laag is, kunt u verwachten dat de urineproductie van het lichaam zo laag zal zijn.

Dit kan leiden tot complicaties zoals nierstenen en andere aandoeningen, omdat het lichaam geen andere afvalproducten via de urine kan verwijderen. Vergeet niet om elke dag 2,7 tot 3,7 liter water te drinken om gehydrateerd te blijven. Je kunt ook voedsel eten dat rijk is aan water, zoals komkommer, spinazie en tomaten.

Verminder de inname van natrium

Het verminderen van de natriuminname kan de nieren ontgiften, omdat u het lichaam helpt om een ​​natriumbalans te behouden. Aan de andere kant kan het consumeren van te veel natrium de werking van de gepaarde organen verminderen, wat nierproblemen kan verergeren. Het lichaam heeft natrium nodig, maar houd uw consumptie in de gaten en laat het niet meer dan 2300 mg per dag overschrijden.

Wat kun je drinken om je nieren te spoelen?

Er zijn veel groenten en fruit die je in de polytunnel naast koriander kunt laten groeien om directe bronnen voor nieren doorspoelen te krijgen. Ze omvatten bieten, cranberry, paardenbloem, hortensia en citroensap. Behoud naast een gezonde levensstijl ook de gezondheid van uw nieren door vers fruit en groenten te eten.

Bietensap

Bieten zijn rijk aan betaïne en het drinken van hun sappen zal de vorming van nierstenen voorkomen. Dit komt omdat betaïne de opbouw van struviet en calciumfosfaat voorkomt. Diverse onderzoeken hebben het belang aangetoond van het gebruik van betaïne bij patiënten met nieraandoeningen.

Veenbessensap

Cranberrysap helpt de nieren te reinigen door overtollig calciumoxalaat te verwijderen. Het helpt bij het ondersteunen van gezonde urinewegen omdat het bacteriën op afstand kan houden en maagzweren kan voorkomen. Cranberrysap is ook een goede bron van antioxidanten om de algehele gezondheid van het lichaam te beschermen.

Aftreksel van koriander en kruiden

Koriander staat ook bekend om het doorspoelen van de nieren. Je kunt dit doen door te vasten en daarnaast een tot twee liter water te drinken met een paar milde diuretische kruiden zoals koriander. Enkele andere voorbeelden van kruiden die mild diuretisch zijn, zijn citroengras en peterselie.

Paardebloemthee

Wist je dat het drinken van gedroogde paardebloemthee of verse paardebloemthee uitstekend is voor het doorspoelen van de nieren? Dit komt omdat het werkt als een tonicum en kalkaanslag afbreekt. Als gevolg hiervan is de werking van de gepaarde organen beter, terwijl ook de urinewegen worden beschermd tegen infecties.

Hortensia-extract

Een andere mooie plant die je kunt extraheren en gebruiken voor het doorspoelen van de nieren is de hortensia. Het is rijk aan antioxidanten, die nierbeschadiging helpen voorkomen. De Cherokee-indianen hebben deze plant zelfs gebruikt om nier- en blaasstenen kwijt te raken.

Citroensap

Ten slotte, in plaats van een schijfje citroen toe te voegen aan de thee, sappen en extracten, we hebben het al genoemd, kun je deze citrusvrucht ook gebruiken voor de gezondheid van de nieren. Omdat het zuur is, verhoogt het het citraatgehalte in de urine om nierstenen te voorkomen. Het helpt ook bij het filteren van het lichaam en het verwijderen van afvalstoffen en gifstoffen.

Conclusie

Onze nieren zijn verantwoordelijk voor het filteren van het lichaam om gifstoffen en afvalproducten via de urine te verwijderen. Koriander laat de nierreiniging achter en andere praktijken winnen aan populariteit vanwege het bewustzijn bij het voorkomen van nieraandoeningen. Met het goed functioneren van de nieren en ontgifting kan men de vorming van pijnlijke stenen voorkomen.

Hoewel er geen levensbedreigende bijwerkingen zijn van korianderblaadjes, is het nog steeds belangrijk om je bewust te zijn van de impact ervan als allergeen, voor zwangere vrouwen, vóór de operatie en voor patiënten met nierfalen. Zoals met elk kruid, is het het beste om uw arts te raadplegen voordat u deze nierminnende plant gebruikt. Zodra u uw signaal ontvangt, is het gemakkelijk om koriander te planten en het hele jaar door verse bladeren te krijgen in een kas.