Oefening hersteltijd en leeftijd

Fitness stelt iedereen in staat. Als het gaat om de hersteltijd en -leeftijd bij het trainen, zijn er bepaalde punten die u moet onthouden. Hersteltijd wordt gedefinieerd als het lichaam voldoende laten herstellen van de training om de weg vrij te maken voor functieherstel, spierherstel (een die ook werd besproken), psychologische genezing en weefselherstel.

Verschillende lichaamsbouw en verschillende leeftijdsgroepen stellen verschillende eisen aan de training. Er zijn meerdere voordelen en er zullen ongetwijfeld verschillende voordelen zijn. Desalniettemin zijn er tegelijkertijd eisen waaraan moet worden voldaan. Laten we naar de details gaan door het stuk door te lezen.

Waarom is het moeilijker om te trainen als je ouder wordt?

De combinatie van de juiste lichaamsbeweging en voeding wordt benadrukt om een ​​gezondere en gelukkiger levensstijl te behouden, maar de risico’s zijn eraan verbonden. Er kunnen blessures optreden en om deze te minimaliseren en optimaal te presteren tijdens de training, is herstel essentieel. Wat zijn de belangrijkste punten om te onthouden als het gaat om de hersteltijd en -leeftijd bij het trainen?

Dit verwijst naar een reeks routines na de training die nodig zijn bij het ondergaan van een trainingsprogramma. Dit is ongeacht het fitnessniveau – beginner of gevorderd in de sportschool of buitentraining – het type fysieke activiteit waaraan u deelneemt en de intensiteit van de oefening.

Merk op dat deze herstelfase niet lang duurt of niet veel moeite kost, maar dit wordt vaak over het hoofd gezien. Als u herstel plant met uw fitnessroutine, kan dit een tweede natuur zijn en kunt u uzelf helpen om het meeste uit elke training te halen.

Oudere mensen vinden het misschien moeilijker om te oefenen, maar dit mag hen er niet van weerhouden vooruit te gaan.

Volgens Harvard Health Publishing kan een van de veranderingen in het ouder worden al in het derde decennium van de persoon of in zijn 30s beginnen. Na de leeftijd van 30 jaar neigt de maximaal haalbare hartslag gemiddeld met ongeveer één slag per minuut per jaar af te nemen, en de piekcapaciteit van het hart om bloed te pompen kan ook per decennium afnemen tot 10 procent.

 • Dit is de reden waarom het gemiddelde 25-jarige hart 2 ½ liter bloed per minuut pompt, terwijl een 65-jarige, een senior, meer dan 1 ½ liter kan komen, en meer dan deze, het 80-jarige hart kan gewoon rond een liter pompen, zelfs als het vrij is van ziekten.
 • Terwijl een man op middelbare leeftijd is, kunnen zijn bloedvaten beginnen te verstijven, terwijl de bloeddruk tegelijkertijd stijgt. Het bloed verandert, wordt stroperiger of dikker en uitdagender om door het lichaam te pompen, ondanks de afname van de rode bloedcellen die zuurstof verdelen.
 • Het zenuwstelsel kan ook in de loop van de tijd veranderen. Dit is wanneer reflexen langzamer worden, de coördinatie kan lijden en het geheugen kan afnemen. Ze kunnen ook minder slapen en daarom kan de geest verslappen naarmate de capaciteit van het lichaam tijdens de training afneemt.
 • Deze dingen gebeuren met iedereen, dus bewustzijn is nodig om langs deze sterke golven in het leven te rijden.

Hoeveel dagen moet u rusten na een training?

Als u de lichaamsbouw van mensen in advertenties, video’s en tijdschriften ziet, vraagt ​​u zich misschien af ​​hoeveel dagen ze trainen, afgezien van hun hersteltijd en -leeftijd. Er zijn ideeën dat ze elke dag trainen, maar eigenlijk is elke dag trainen een nee-nee.

Rustdagen zijn essentieel om het lichaam de herstelperiode te laten doorlopen, spiervermoeidheid te voorkomen, het risico op letsel te verminderen, de prestaties te verbeteren en een gezondere slaap te ondersteunen.

Wist je dat rustdagen ook kunnen variëren, afhankelijk van de training die je hebt? Hier is alles wat u moet weten.

Cardio-oefeningen

Meestal zijn rustdagen niet nodig voor lichte cardio. Deze kunnen activiteiten hebben zoals langzaam dansen en wandelen voor uw vrije tijd. Zorg ervoor dat u altijd uw arts raadpleegt wanneer u deze trainingen nodig heeft, of het nu gaat om lichte of intense cardio.

Als u echter van matige tot krachtige aerobics houdt, heeft u langere rusttijden nodig. Het is essentieel om elke drie tot vijf dagen rust te nemen, maar als je van intense cardio houdt, wil je deze rustdagen misschien regelmatig nemen.

̶Bodybuilding

Bodybuilding, ook wel bekend als krachttraining, is een andere vorm van training. Rustdagen ontstaan ​​door de rotatie van de spieren tijdens de training. Na het trainen van een spiergroep is het aan te raden deze een dag of twee te laten rusten, zodat de spieren de tijd krijgen om zichzelf te herstellen.

Gewichtsverlies

Als u wilt afvallen, moet u nog steeds normale rustdagen krijgen tijdens de aanbevolen periodes. Deze rustdagen laten het lichaam zichzelf opbouwen en groeien, en met meer spieren kun je in rust meer van die calorieën verbranden. Dit komt doordat spieren gemiddeld meer energie verbranden dan hun vet.

Nadat we deze hebben gekend, gaan we verder met de discussie over hoe oefeningen de persoon helpen om beter ouder te worden als dit het geval is.

Helpt lichaamsbeweging je ouder te worden?

Dus, helpt lichaamsbeweging u om beter ouder te worden? Met het oog op de hersteltijd en leeftijd van de inspanning, zal lichaamsbeweging u altijd helpen uw lichaam beter te ontwikkelen naarmate u ouder wordt, waardoor u minder vatbaar wordt voor ziekten en meer kracht toevoegt, waardoor botgerelateerde aandoeningen tot een minimum worden beperkt.

Natuurlijk kunt u veroudering niet overtreffen, en zelfs als u zich bezighoudt met medische behandelingen die beweren veroudering tegen te gaan, zal het lichaam naar deze fasen gaan. Het is echter mogelijk om de voordelen van de training te gebruiken om deze beter te laten verouderen.

Welke oefeningen moeten senioren vermijden?

Hoeveel minuten kun je cardio doen op de loopband? Als je bijvoorbeeld 15 minuten cardio kunt doen, maar naarmate je ouder wordt, kunnen de dingen anders worden. Dit leidt tot het argument dat er oefeningen zijn die senioren moeten vermijden om hun lichaam goed in beweging te houden.

Waaronder:

 • Squats met gewichten en dumbbells
 • Legpress
 • Bankdrukken
 • Rechtopstaande rij
 • Deadlift
 • Rotsklimmen
 • Krachtige reiniging
 • Intervaltraining en meer

ographicalConclusion

Een goede lichaamsbeweging, gecombineerd met het dieet, is nodig om het lichaam in beweging te houden. Tegelijkertijd moet u, tussen de trainingen van de hele week door, rustdagen kunnen inlassen zodat de spieren zich kunnen opfrissen. Dit is een gangbare praktijk in de gemeenschap.

Daarom laat het zien dat hersteltijd en leeftijd tijdens inspanning twee gecorreleerde concepten zijn die tijdens het trainen in overweging moeten worden genomen.