Waarom auberginesap drinken? Voordelen en risico’s

Waarom auberginesap drinken? Als je dat nog niet hebt gedaan, mis je cardiovasculaire, neurologische, spijsverterings-, gewichts- en detoxvoordelen. De gedachte aan het mengen, koken of weken van aubergines kan voor sommigen schandalig aanvoelen, maar auberginesap is gunstig voor uw algehele gezondheid.

Een ander groot voordeel van deze gezonde vrucht is dat ze relatief gemakkelijk te telen is, zeker in een kas. Raadpleeg Krostrade.com en ontdek hoe de snelle groei en het opbrengstpotentieel van de aubergine zelfs een productieve onderneming kunnen worden. Niets geeft meer voldoening dan het eten van vers gekweekte aubergines die van top tot teen gunstig zijn voor het lichaam.

Waarom auberginesap drinken?

Je lichaam zal je dankbaar zijn voor het drinken van auberginesap vanwege de voordelen op het gebied van cardiovasculaire gezondheid, neurologische en hersengezondheid, spijsvertering, gewichtsbeheersing en detox en bescherming. De eenvoudige aubergine levert de voedingsstoffen voor de algehele werking van het lichaam. Aubergine is meer dan onderhoud, het is een uitstekend voorbeeld van hoe gezond eten ziekten voorkomt.

Cardiovasculaire gezondheid

Het drinken van auberginesap is gunstig voor uw cardiovasculaire gezondheid. We willen allemaal weten hoe we de bloeddruk op natuurlijke wijze kunnen verlagen, en het kalium- en acetylcholinegehalte van aubergines kan helpen om de bloeddruk op een gezond niveau te houden. Studies hebben aangetoond hoe aubergine antihypertensieve effecten heeft.

Naast het verlagen van de bloeddruk, is een ander cardiovasculair voordeel van het drinken van auberginesap dat het het cholesterolgehalte verlaagt vanwege het vezelgehalte. U kunt ook uw haarvaten versterken, de doorbloeding verbeteren en bloedstolsels voorkomen voor de algehele functie en bescherming van het cardiovasculaire systeem. Vanwege deze effecten kan men de ontwikkeling van risicovollere hartaandoeningen voorkomen.

Neurologische en hersengezondheid

Naast de cardiovasculaire gezondheid profiteert het zenuwstelsel ook als u auberginesap drinkt. Aubergine-extract biedt zelfs neuroprotectieve en neurorescue-effecten vanwege de aanwezige antioxidanten, flavonoïden en fenolen. Daarom zijn aandoeningen zoals de ziekte van Parkinson gemakkelijker te voorkomen.

De fytonutriënten in auberginesap kunnen ook helpen bij de ontwikkeling van de hersenen, en studies hebben potentieel gezien bij het gebruik van fytochemicaliën als behandeling voor neurologische aandoeningen. Wat betreft de zenuwen, aubergine bevat scopoletine en soroparon die helpen om ze te kalmeren. Als gevolg hiervan verbetert aubergine de psychologische toestand van gestreste personen.

Spijsvertering

Het vezelgehalte van aubergines verbetert de spijsvertering. Daarom kunt u auberginesap drinken om constipatie en prikkelbare darmsyndroom te verlichten. Sommige mensen behandelen auberginesap zelfs als een natuurlijk laxeermiddel.

Naast de vertering zelf, helpt auberginesap ook bij het goed functioneren van de lever en galblaas. Onthoud dat het slechte cholesterol kan verlagen, wat gunstig is voor de lever. Auberginesap kan ook de galproductie stimuleren voor een gezonde galblaas.

Gewichtsbeheersing

Het vezelgehalte van auberginesap is niet alleen bedoeld om een ​​gezonde stoelgang te stimuleren. Het drinken van auberginesap kan je ook een vol gevoel geven vanwege vezels en fytonutriënten. Op uw beurt zult u minder snel naar voedsel hunkeren om gemakkelijker gewicht te beheersen.

U kunt voor de maaltijd auberginesap drinken om de onbedwingbare trek te beteugelen. En omdat auberginesap geen onnodige calorieën en suiker bevat, draag je niet bij aan gewichtstoename. Auberginesap bevat ook saponine dat de opname van vet helpt voorkomen, wat uit onderzoeken is gebleken als anti-obesitas.

Detox en bescherming

Het drinken van auberginesap is niet alleen bedoeld voor het onderhoud van het lichaam. Het kan u ook beschermen tegen ziekten, waaronder kanker, vanwege de verbindingen en antioxidanten. Je lichaam zal ook gemakkelijker gifstoffen verdrijven, omdat het kalium in auberginesap helpt bij het plassen.

Wist je dat de overvloed aan antioxidanten in aubergines het risico op kanker helpen verminderen? We weten allemaal hoe antioxidanten oxidatieve stress door vrije radicalen voorkomen. Het drinken van auberginesap naast een gezonde levensstijl kan uw lichaam helpen ontgiften en gezondheidsproblemen voorkomen.

Waarom is aubergine goed voor jou?

Er zijn veel onderzoeken die de vele gezondheidsvoordelen en voedingswaarde van aubergines hebben aangetoond. Deze bes is een bron van vezels, antioxidanten, vitamines en mineralen die niet alleen helpen bij de functies in het lichaam. Ze kunnen ook helpen bij het beschermen en voorkomen van ziekten.

Ook is honderd gram aubergine slechts 25 calorieën. Het is een voedzame voedselbron die u kan helpen bij het beheersen van uw gewicht. Het is een geschikte vervanger voor ongezonde tussendoortjes en bewerkte maaltijden.

Hoe val je af met aubergine?

U kunt afvallen met aubergine, omdat het u helpt om lang een vol gevoel te krijgen. Het vezelgehalte in deze vrucht helpt het onbedwingbare trek te beteugelen en eetaanvallen te voorkomen. Omdat aubergine weinig calorieën bevat, is het ook een geschikte maaltijdvervanger voor diegenen die afvallen en op gewicht letten.

U kunt voor de lunch en het diner auberginesap drinken om de spijsvertering en verzadiging te bevorderen. Op deze manier kunt u de vetverbranding en het metabolisme bevorderen om te helpen bij het afvallen. En omdat auberginewater kan werken als een ontgiftingsmiddel, voelt u zich minder opgeblazen en vermindert u het vet rond uw middel.

Waarom is aubergine slecht voor je?

Aubergine is niet slecht voor je, maar zoals alle voedingsmiddelen moet je het in de aanbevolen hoeveelheden consumeren. Het is vermeldenswaard dat elke persoon in gevoeligheid verschilt en dat u op sommige stoffen in aubergines anders kunt reageren. Dit omvat het lage risico om allergisch te zijn voor aubergines.

Is aubergine giftig?

Aubergine is niet giftig, maar deze aanname van de giftigheid van de vrucht is te wijten aan het solaninegehalte. Aubergine is een lid van de nachtschadefamilie, die een bron is van de alkaloïde solanine. Mensen hebben beweerd dat solanine ontstekingen en artritispijn verergerde, maar er is geen substantiële bevinding om het directe effect van de chemische stof in die omstandigheden te bevestigen.

Om u op uw gemak te stellen, zei het Permaculture Research Institute dat het onwaarschijnlijk is dat het aantal aubergines zal worden geconsumeerd dat het lichaam nodig heeft om een ​​dodelijke dosis te ondergaan. De gezondheidsvoordelen van aubergine wegen zwaarder dan de risico’s. Toch is het het beste om met uw zorgverzekeraar te praten als u een medische aandoening heeft waarbij u wellicht meer moet opletten bij wat u eet.

Conclusie

Auberginesap is gemakkelijk te maken door het te mengen, in water te koken of een nacht te laten weken. Maar waarom zou je auberginesap drinken? Het antwoord ligt in de voordelen ervan met betrekking tot cardiovasculaire gezondheid, neurologische en hersengezondheid, spijsvertering, gewichtsbeheersing en detox en bescherming.

Het is ook een relatief eenvoudig gewas om in een kas te kweken, dus je hebt altijd een verse bron van vezels, antioxidanten, vitamines en mineralen. Houd er echter rekening mee dat gevoeligheid en allergie nog steeds mogelijk zijn bij aubergines. En hoewel het onwaarschijnlijk is dat u een dodelijke dosis solanine in aubergine krijgt, moet u aubergine- of auberginesap in de aanbevolen hoeveelheden consumeren.