Wat zijn de magische eigenschappen van basilicum

De magische eigenschappen van basilicum zijn gevarieerd, variërend van culinaire tot gezondheidsdoeleinden. Basilicum kan de maag stimuleren en kalmeren tegen krampen, indigestie, een opgeblazen gevoel of gas. Het aromatische effect van het kruid behandelt ook een slechte adem, terwijl het sap van de bladeren de genezing van insectenbeten, steken en meer kan versnellen.

Basilicum is een smaakvol groen kruid dat wordt gekenmerkt door zijn bladachtige eigenschappen, afkomstig uit de continenten Afrika en Azië. Basilicum is een lid van de muntsoort en heeft wereldwijd verschillende variëteiten. Het is erg populair in de keuken omdat het wordt gebruikt voor kruidenrecepten. U kunt deze aromatische basilicum echter ook gebruiken voor supplementen en thee voor extra gezondheidsvoordelen.

De blaadjes van basilicum zijn een perfect huidhulpmiddel dat wordt gebruikt om jezelf tegen insecten te beschermen. Aan de andere kant heb je, anders dan zoete basilicum, ook de heilige basilicum die het evenwicht van suikers in het lichaam bevordert, een gunstig gezondheidsvoordeel voor mensen bij wie diabetes is vastgesteld. Bovendien wordt het ook gebruikt om bronchitis, hoest, hoog cholesterol en meer te behandelen.

In de post van vandaag leer je over de variëteiten, het oogstproces, de magische voordelen en de genezende eigenschappen van basilicum, met een korte kijk op de geschiedenis ervan. We zijn verheugd je in deze blog te mogen verwelkomen.

Rassen

Je hebt gelezen over de zoete basilicum en heilige basilicum, twee van de kruidensoorten. Maar er is meer aan de lijst waarover u zou willen weten.

Zoete basilicum

De basilicum die het meest wordt verbouwd, lijkt de meest populaire variëteit te zijn, gebruikt in verschillende Italiaanse recepten.

Struik of Griekse basilicum

Aan de andere kant is Griekse basilicum, ook wel bekend als Bush-basilicum, opmerkelijk vanwege zijn sterke aroma en toch milde smaak. Dit is de meest aanbevolen vervanger voor de zoete basilicum. Van Griekse variëteiten is bekend dat ze compacte struik produceren die wordt toegeschreven aan kleine bladeren, en die goed groeien in de pot.

Thaise basilicum

Meer geassocieerd met Zuidoost-Aziatische gerechten, met name Thaise, wordt deze basilicumvariëteit gekenmerkt door zijn anijs-zoethoutsmaak.

Kaneelbasilicum

Uit Azië zijn er basilicumvariëteiten in Latijns-Amerika, met name in Mexico. Kaneelbasilicum heeft kaneelachtige eigenschappen en aroma. Het wordt het best geserveerd in gewokte groenten, pittige gerechten en recepten met peulvruchten.

Sla basilicum

Ondertussen staat sla-basilicum erom bekend grote, zachte en gerimpelde bladeren te hebben zonder de kenmerkende zoethoutachtige basilicumsmaak weg te geven. Sla basilicum wordt gebruikt met salades die in de keuken met olijfolie en tomaten worden gemengd.

̶Historie

Met deze variëteiten, voordat je in dit artikel naar de magische eigenschappen van basilicum gaat, kun je concluderen hoe basilicum in verschillende delen van de wereld wordt gevonden.

De aanwezigheid van Azië in basilicum kan u een idee geven van de geschiedenis van dit kruid. Bij velen bekend als Thaise basilicum of zoete basilicum, het maakt deel uit van de soort en familie van kruiden, waaronder salie, lavendel en rozemarijn, bekende ingrediënten in de keuken.

De oorsprong van basilicum gaat terug tot India, maar men gelooft dat het al meer dan 5.000 jaar wordt verbouwd en zich over de hele wereld heeft verspreid. De oorsprong ligt misschien zelfs verder naar het oosten van India, met oude historische gegevens uit het jaar 800 na Christus die suggereren dat basilicum is gebruikt in de Chinese regio Hunan. Daarna verspreidde het kruid zich naar het westen, waar het binnenshuis en in koudere klimaten wordt gekweekt.

In de oude Egyptische beschaving werd basilicum gebruikt om de doden te bewaren, omdat uit onderzoek naar de graven bleek dat er basilicumcomponenten in zitten. In Griekenland is het kruid, misschien vanwege dit gebruik, een symbool geweest van rouw om de doden. De term “basilikon phuton” is Grieks voor “prachtig” of “koninklijk”.

Behalve dat het in de Indiase geneeskunde wordt gebruikt, heeft basilicum, in Joodse tradities, een diepe symbolische en culturele betekenis. In hun folklore is het kruid een goede bron van voedingsstoffen om te vasten. In Portugal kan basilicum tijdens religieuze vieringen aan je geliefde of aan iemand anders worden gegeven.

ographicalPropagation

Voordat we ingaan op de magische eigenschappen van basilicum, is het belangrijk om eerst te kijken hoe de plant wordt vermeerderd. Er zijn drie belangrijke benaderingen of stappen: planten scheiden van de supermarkten, stekken en zaad zaaien. Laten we beginnen met het leren van de eerste.

De plant verdelen

Om te beginnen heb je een supermarktplant nodig, een op aarde gebaseerde potmix, een schaar, potten met afvoergaten en schoteltjes.

Eerst moet u de plant geleidelijk uit de oorspronkelijke opslag halen en op een schone tafel of oppervlak plaatsen. Gebruik je vingers om de kluit in twee helften te wrikken. Verdeel deze nog een keer en snijd de zwakkere scheuten af, zodat je twee verschillende bosjes krijgt met drie tot vier bladachtige scheuten voor elke klomp.

Vervolgens moet je elke klomp in hun respectievelijke containers kunnen planten met verse grond om op te potten, en dat kan worden bewaterd met lauw water. Zoals je misschien wel weet, blijft basilicum het liefst warm en vochtig, dus als je het elke dag of zo ongeveer een tot vijf centimeter per week water geeft, worden ze beter verspreid. Voortplanting is belangrijk om u een massale productie te bieden.

U kunt nu het water op de grond gieten, waarbij u de bladeren vermijdt om schimmelproblemen te voorkomen. Giet de vloeistof die uit de afvoerschaal lekt na elke keer dat u water geeft. De plant krijgt dan wat hij nodig heeft, laat de rest naar de afvoer en onthoud dat de planten niet op de drassige grond mogen zitten.

Plaats ten slotte de pot onder de zon direct op de vensterbank van uw appartementen of condominium-eenheden.

De plant afsnijden

Voor deze stap in de vermeerdering heb je basilicum, vers water in een glas en het optionele wortelhormoon in poedervorm nodig.

Begin met het afsnijden van de basilicumblaadjes op vijf centimeter van de trede, maar zorg ervoor dat je vanaf de basis snijdt. Plaats vervolgens de bijgesneden sneden in helder glas met zoet water en zoek een plek op een vensterbank waar het meer zonlicht kan krijgen.

Wat je kunt doen, is het onderste gedeelte van de basilicumsteel in het water dompelen en het vervolgens naar de kleine hoeveelheid van het optionele ingrediënt rollen als je dat wilt. U moet er echter voor zorgen dat de hoeveelheid aangebrachte poeder niet overdreven is, en ervoor zorgen dat het uiteinde van het snijden wordt aangetikt om de kans op een teveel te verwijderen. Zo gemakkelijk.

Zaaien van de zaden

Nu gaan we naar het gedeelte waar u het zaad zaait. Als je wilt beginnen met het ontkiemen van de plant, kun je deze een nacht laten weken in een kwart kopje water op lauwwarme temperatuur. Begin met het zaaien van een of twee zaden uit elke pot en bedek deze met een vierde inch van je aarde.

Zodra de zaden zijn ontkiemd of de planten in het proces zijn gegaan, kunt u ze verdunnen of in verschillende potten overbrengen. Geef de basilicum water als je deze zaden hebt geplant. Er zijn plantliefhebbers die het badspeelgoed van hun kinderen hebben gebruikt, dat mooie sproeiers heeft om zelfs water te geven. Wat dat betreft ga je niet over de hoeveelheid water heen.

Houd er rekening mee dat basilicum geen licht nodig heeft om te ontkiemen. Wat het nodig heeft, is een warm licht dat je overal kunt vinden. Huiseigenaren kunnen ook plastic over het bovenste gedeelte van de plant wikkelen, waardoor de grond vochtig en warm blijft, net als bij de andere vermeerderingstappen.

Houd er rekening mee dat u de bekleding moet verwijderen zodra de zaden beginnen te ontkiemen. Het ontkiemen duurt twee weken en als ze klaar zijn, moeten de zaailingen elke dag minimaal zes uur zonlicht of verlichting krijgen.

Hoe basilicum wordt geoogst en opgeslagen

Twee van de meest interessante processen waardoor je de magische eigenschappen van basilicum gaat waarderen, en nog meer, is hoe het wordt geoogst en opgeslagen.

Basilicum oogsten

De basilicum die een goede salade maakt, is er een die goed en perfect wordt geoogst. Er wordt gezegd dat het ideale moment om het kruid te oogsten is wanneer het meerdere bladeren heeft gegroeid en op dit moment nog geen bloemen heeft gekregen.

  • Als de basilicum begint te bloeien, maak je dan geen zorgen, want je kunt deze bladeren nog steeds oogsten na de bloei van deze planten, aangezien je misschien niet zo veel van je oogst krijgt.
  • Om te beginnen met het oogsten van deze bladeren, kun je elk blad afknijpen om de meeldauw te verzorgen. Deze meeldauw kan problemen opleveren tijdens het oogsten, dus u wilt ze vroegtijdig aanpakken.
  • Vervolgens moet u elk blad dat u aan het oogsten bent controleren en de bladeren die tekenen van problemen vertonen of bladeren die binnenkort bruin of geel worden, weggooien.

Basilicumopslag

Zelfs als je de basilicumblaadjes hebt vermeerderd of geoogst, maar zonder de juiste opslag, kun je de magische eigenschappen van basilicum misschien niet realiseren.

  • Bewaar ze in de koelkast en zorg ervoor dat ze helemaal droog zijn voordat je de basilicumblaadjes gaat bewaren
  • Onthoud dat natte bladeren sneller bruin kunnen worden dan je zou verwachten, dus je kunt een slacentrifuge gebruiken om deze bladeren te laten draaien voordat je ze in de koelkast bewaart.
  • Laat ze een paar dagen in de koelkast staan ​​en gebruik je kruidenbewaarder om deze verse bladeren binnen te bewaren.
  • Knipperen bevriest elk van de bladeren op de bakplaat gedurende 20 minuten voordat u ze in uw diepvrieszak plaatst, om te voorkomen dat ze aan elkaar plakken.
  • Als je basilicumijsjes wilt maken, kun je diepvriesbakjes voor kruiden of kleinere ijsblokjesbakjes gebruiken om in te vriezen en op te slaan.

Magische eigenschappen van basilicum

De discussies die je hierboven hebt gelezen, zullen je helpen de manier te versterken waarop je de magische eigenschappen van basilicum kunt maximaliseren. Maar wat zouden deze eigenschappen kunnen zijn? Laten we op elk van deze details inzoomen om erachter te komen.

Ideaal voor spijsvertering

Het kruid kan het spijsverteringsstelsel en het zenuwstelsel versterken en versterken, waardoor dit een aanbevolen genezer is van hoofdpijn, slapeloosheid en problemen met het spijsverteringskanaal. Het heeft een sterk vermogen om de pH-waarden in het lichaam in de juiste balans te houden.

Een krachtige antioxidant

Kanker bestrijden is een van de grootste voordelen van basilicum ten opzichte van andere kruiden. Het bevat antioxidanten in de categorie in water oplosbare flavonoïden. Deze componenten kunnen uw immuniteit versterken, de celstructuur beschermen en de tekenen van huidveroudering vertragen.

Geweldig voor huidverzorging

Deze brengen ons naar een andere magische eigenschap, een geweldig huidverzorgingsproduct. Als je ervoor kiest om natuurlijk te gaan als het gaat om het verzorgen van je huid, zul je wegkomen van de nadelige effecten van schadelijke ingrediënten in huidverzorgingsproducten. Basilicum is het beste om huidonzuiverheden te behandelen, vuil te verwijderen en verstopping van de poriën te voorkomen.

Diabetesbeheer

Deze ziekte, diabetes, is een van de belangrijkste doodsoorzaken bij individuen. Als u een voorraad basilicum in de keuken direct beschikbaar heeft voor het dieet, kunt u de effecten van diabetes voorkomen of de risico’s helemaal voorkomen. Omdat het kruid een zeer lage glycemische lading heeft, helpt basilicum bij het reguleren van het cholesterolgehalte, waardoor je diabetes nog beter onder controle kunt houden.

Genezende eigenschappen van basilicum: huishoudelijk, culinair & amp; Metgezel planten

Basilicum is de perfecte keukengenoot, want je maakt niet alleen de lekkerste maaltijden voor je gezin, maar je krijgt er ook een gezond ingrediënt bij.

Onder de recepten die u met basilicum kunt maken, zijn:

  • Limoen-basilicumtaart
  • Lasagne met spinazie en basilicum
  • Basilicum & amp; Heirloom Tomato Toss
  • Pesto, en meer

Het gebruik van basilicum voor het huishouden is talrijk. Als u basilicum in de keuken wilt gebruiken, zijn er richtlijnen die u moet volgen.

Gebruik stromend water en dep de basilicum droog tijdens het spoelen. De bladeren zijn de beste ingrediënten voor pizza of garnering van de gerechten. Gooi de stelen en stengels weg, want ze smaken bitter, maar u kunt de kleinere stengels in verschillende recepten opnemen. Verwijder de grote aderen als je de basilicum in saus verandert.

Voeg voor de intensiteit van de smaken verse basilicum toe aan het einde van de kookfase. Het is belangrijk op te merken dat langdurige verhitting ervoor kan zorgen dat de vluchtige oliën van het kruid uiteenvallen. Gedroogde basilicum moet aan het begin van het koken worden verwerkt.

Basilicum kweken met Krostrade.com

Krostrade levert kassen voor de enthousiaste basilicumteler. Met het brede scala aan markten van het bedrijf in Noord-Amerika en Europa hoeft u zich als klant geen zorgen te maken over het ontbreken van producten uit de voorraad. Koop vandaag nog en ontvang de door u gewenste producten.

Kassen bieden een ideale omgeving voor deze basilicumplanten om goed te groeien. Deze aanbieder van diverse apparatuur voor huishoudens en bedrijven heeft een set kassen waaruit u kunt kiezen in de catalogus. De magische eigenschappen van basilicum zijn binnen handbereik met Krostrade. Bezoek www.krostrade.com voor meer informatie.