3 handige doe-het-zelf-stappen om meeldauw van plastic te verwijderen

De eerste stap om meeldauw van plastic te verwijderen, is om te kiezen welke oplossing of meeldauwverwijderaar u wilt gebruiken. Er zijn verschillende keuzes, en u kunt er hieronder meer over lezen.

Wat is meeldauw?

Meeldauw is een soort schimmel die groeit op donkere en vochtige ondergronden. Het staat bekend als een meeldauwvorm van schimmel.

Mensen verwarren het vaak als de vroege vorm van schimmel. Meeldauw is echter een ander type schimmel.

In tegenstelling tot schimmel dringt meeldauw niet door in de oppervlakken waarop het rust; daarom kan het gemakkelijk worden verwijderd.

Een ander verschil tussen meeldauw en schimmel is hun textuur en kleur. Meeldauw heeft een poederachtig of donzig oppervlak, terwijl een schimmel slijmerig of pluizig is.

Voor de kleur is meeldauw lichter dan schimmel. Het varieert van wit tot lichtgeel, terwijl schimmel donkergroen tot zwart wordt.

Meeldauw alleen is niet gevaarlijk. Het wordt serieus wanneer het zich over een enorm oppervlak verspreidt en schimmel uitnodigt op de plek waar het zich nestelt.

Ondanks dat het milder is dan schimmel, kan meeldauw nog steeds allergieën veroorzaken. Daarom raden we je af om meeldauw aan te raken.

Hoe groeit meeldauw op plastic?

Meeldauw groeit normaal niet op anorganische oppervlakken zoals plastic. Ze geven de voorkeur aan natuurlijke en organische texturen, zoals hout.

Een van de redenen waarom meeldauw op een oppervlak groeit, kan echter te wijten zijn aan waterschade. Plastic wordt veel gebruikt in huis als onderdeel van de badkamer of keuken; beide zijn sterk blootgesteld aan vocht.

Door deze overvloed aan vocht zetten meeldauwsporen neer op een plastic oppervlak. Naast waterschade hebben meeldauwsporen ook een voedselbron nodig om te groeien.

Voedselbronnen kunnen stofophoping zijn of, in het geval van badkamers en keukens, vuil. Deze voedselbronnen houden de meeldauwsporen in leven, samen met vocht.

Naarmate de meeldauwgroei zich verspreidt, wordt de omgeving ontvankelijker voor meer sporen om op te groeien, wat leidt tot een grotere meeldauwgroei. Naarmate deze schimmel zich verspreidt, nodigt hij een gevaarlijker soort schimmel uit, schimmel.

Schimmel maakt geen onderscheid tussen organische en anorganische materialen. Ook dringt schimmel door in de oppervlakken die het vervuilt

Bovendien verspreidt het zich van het ene oppervlak naar het andere, en aangezien het niet zo onderscheidend is als meeldauw, kan het op uw gipsplaten komen. Dit zou dan kunnen leiden tot meer inspanningen tijdens reparaties.

Hier is een artikel over hoe snel schimmel groeit om u te informeren over schimmelsanering en het tijdsbestek voordat uw huis schimmelbesmetting ontwikkelt.

Wat zijn de tekenen van meeldauwgroei op plastic?

De twee meest voorkomende tekenen van meeldauwgroei op kunststoffen zijn de geur en de zichtbare groei. De geur verandert naarmate de meeldauw zich ontwikkelt, maar het begint als een vochtige geur.

Het kan moeilijk zijn om een ​​vochtige geur op te merken of er bang voor te zijn, vooral in plaatsen zoals de badkamer en de keuken. Als de geur echter escaleert tot een muffe geur, dan weet je zeker dat je besmet bent met meeldauw.

Aangezien zowel meeldauw als schimmel vergelijkbare muffe geuren uitstralen, kan het een uitdaging zijn om te bepalen of u meeldauw of schimmelverontreiniging heeft. In deze situatie kijk je naar de zichtbare groei op het besmette oppervlak.

Als de groei van de schimmels wit of lichtgeel is en er poederachtig of donzig uitziet, is het meeldauw. Als het schimmel is, is het slijmerig of pluizig en donker van kleur.

Een andere manier om meeldauwgroei te detecteren, is door het vochtgehalte van het oppervlak te controleren, vooral als het niet zichtbaar is.

Stappen bij het verwijderen van schimmel uit plastic

Stap #1. Bereid de oplossing voor

Om ervoor te zorgen dat je de meeldauwbesmetting op het plastic doodt, kun je bleekmiddel gebruiken, omdat dit de krachtigste is van de bekende schimmeldoders. Om een ​​meeldauwdodende oplossing te maken, meng je een liter water en een halve kop bleekmiddel.

Als u echter denkt dat bleekmiddel te hard is, kunt u witte azijn gebruiken. Je kunt pure witte azijn gebruiken en in een bakje doen.

Stap #2. Dood de meeldauw

Als je bleekmiddel hebt gebruikt en de bovenstaande instructies hebt gevolgd, kun je je met meeldauw verontreinigde plastic onderdompelen waar je bleekwater en water hebt gemengd. De meeldauw zal van nature loskomen en in het mengsel afsterven.

Als u azijn gebruikt, kunt u de oplossing op het met meeldauw besmette gebied spritzen en ongeveer een uur laten staan. Spoel het plastic daarna af met schoon water en laat het drogen.

Er is een andere manier om meeldauw van plastic te verwijderen, met behulp van CLR Mold and Meeldauw Remover. Hier is het artikel over waar u CLR-schimmel- en meeldauwverwijderaar kunt kopen om u te begeleiden.

Stap #3. Verwijder vlekken

Meeldauw kan nog steeds vlekken veroorzaken op de oppervlakken waarop ze rusten, die moeilijk te verwijderen zijn. In dit scenario kunt u zuiveringszoutpasta en een zachte borstel gebruiken om de vlekken te verwijderen.

Breng de baking soda-pasta op het oppervlak aan en gebruik vervolgens de borstel om de hardnekkige meeldauwvlekken los te maken. Herhaal deze stap totdat de vlekken lichter worden en verdwijnen, spoel vervolgens het plastic af.

Na het spoelen van het plastic, evalueer het plastic als het nog steeds schimmel bevat. Zo niet, dan bent u klaar met het verwijderen van schimmel!

Conclusie

De laatste stap voor het verwijderen van meeldauw van plastic is essentieel omdat het missen van een plekje meeldauw kan leiden tot toekomstige meeldauwgroei. Zorg er daarom voor dat u dit zorgvuldig doet om verdere complicaties te voorkomen.