4 eenvoudige stappen om de kweekruimte schoon te maken na echte meeldauw

Gebruik waterstofperoxide of andere commerciële reinigingsmiddelen om de planten te wassen. Deze methode is de beste manier om de kweekruimte schoon te maken na echte meeldauw.

Kweekkamers zijn populair bij mensen die hun eigen planten willen kweken. Helaas kunnen binnenomstandigheden de kamer vatbaar maken voor overtollig vocht.

Dit vocht leidt tot schimmel- en meeldauwgroei. Echte meeldauw komt het meest voor omdat het zich voornamelijk richt op plantenbladeren.

Hier zijn enkele eenvoudige tips voor het beheersen van echte meeldauw als deze eenmaal groeit.

Alles over kweekruimtes

Gecontroleerde tuinbouw is een populaire hobby voor sommige huiseigenaren. Het ombouwen van een ongebruikte kamer of een oude tent naar een kweekruimte is eenvoudig en voordelig.

Je kunt elke plant in een kweekruimte kweken, maar de meest voorkomende keuze is Cannabis. Deze plant heeft verschillende gezondheidsvoordelen wanneer deze voor medicinale doeleinden wordt geconsumeerd.

Mensen geven de voorkeur aan kweekruimtes omdat ze gemakkelijk te onderhouden zijn. U kunt de hoeveelheid temperatuur, licht en vochtigheid regelen die uw planten ontvangen, zodat ze gezonder zijn.

Het enige nadeel van kweekruimtes is dat ze vatbaar zijn voor veelvoorkomende plantenplagen. Een daarvan is echte meeldauw.

Wat is echte meeldauw?

Deze witte schimmel is een veel voorkomende plaag op planten. Poederschimmel komt van de sporen van Erysiphe graminis en gedijt goed door zich vast te klampen aan een levende gastheer.

Echte meeldauw groeit het liefst in een warm en droog klimaat en kan tot 27 graden Celsius overleven.

Deze schimmel heeft echter nog steeds vocht nodig om te gedijen. Daarom richt het zich meestal op kamerplanten.

Planten die in de schaduw worden gehouden, zijn gevoeliger voor poederachtige schimmelgroei omdat ze geen direct zonlicht krijgen.

Hoe herken je echte meeldauwgroei op je planten

Voordat u begint met schoonmaken, moet u ervoor zorgen dat uw planten echt echte meeldauw hebben en niet alleen een bladluisplaag.

Dit artikel zal u helpen te weten hoe echte meeldauw eruit ziet. Er zijn andere manieren om te bepalen of uw planten echte meeldauw hebben:

  • Als je ronde en poederachtige witte vlekken opmerkt, kan dat een vroeg begin van poederachtige schimmel zijn.
  • Je plantenbladeren zien er misschien uit alsof ze bedekt zijn met meel; het heeft een fijne poederachtige textuur.
  • Deze schimmel groeit meestal op het bovenste deel van de bladeren, maar kan ook op andere delen voorkomen.
  • Sommige bladeren kunnen misvormd raken en zelfs breken door de schimmel.
  • De poederschimmel kan er ook voor zorgen dat de bladeren van jonge planten uitdrogen. Deze planten zijn het meest vatbaar voor besmetting.

Als u weet hoe u de echte meeldauw kunt identificeren, kunt u deze efficiënter schoonmaken.

Stapsgewijs proces Hoe echte meeldauw uit een kweekruimte te verwijderen

Nu je weet hoe de mal eruitziet, kun je hem gaan schoonmaken. Het schoonmaken van echte meeldauw binnenshuis is vergelijkbaar met het buiten op uw grasveld behandelen.

Hier is een handleiding voor het behandelen van echte meeldauw op gras. Nu is het tijd om je planten te gaan schoonmaken!

Stap #1. Gebruik waterstofperoxide om de bladeren te wassen

Meng deze chemische stof met gelijke delen water en veeg de bladeren af ​​om de meeldauw te verwijderen. Waterstofperoxide kan schimmel tot in de wortels doden, dus het is een verstandige keuze.

Andere natuurlijke ingrediënten die echte meeldauw kunnen doden zijn bakpoeder en melk.

Stap #2. Controleer uw ventilatieopeningen en filters

Als je klaar bent met het schoonmaken van de plant, controleer dan of de omgeving schoon is. De ventilatieopeningen in de kamer kunnen verborgen sporen bevatten, dus houd deze ruimtes ook schoon.

Stap #3. Wees voorzichtig met je grond

Als u sporen op uw grond ziet groeien, giet er dan nooit reinigingsmiddelen op. De krachtige vloeistoffen kunnen je plant doden.

Het is beter om de beschimmelde grond weg te gooien en de plant in nieuwe grond te zetten.

Stap #4. Zorg voor een goede ventilatie in de kamer

Nadat u alles hebt schoongemaakt, houdt u de kamer in goede staat door goede ventilatie te hebben. Als je na het schoonmaken een hoge luchtvochtigheid hebt, komen de schimmelsporen gewoon terug.

Ventilatie kan een te hoge luchtvochtigheid in uw kamer voorkomen en echte meeldauwsporen kunnen zich niet nestelen. Nu is je kweekruimte schoon en kunnen je planten gedijen zonder vervelende meeldauw.

Hoe besmetting met echte meeldauw te voorkomen

Nu je de echte meeldauw hebt verwijderd, moet je ervoor zorgen dat deze niet teruggroeit. Deze schimmel kan uw planten doden als ze onbeheerd worden achtergelaten.

1. Sta geen onnodige mensen en huisdieren toe in je kweekruimte

Sporen kunnen aan kleding, huid en vacht blijven kleven. Er is een grotere kans dat sporen je kamer kunnen besmetten als er meerdere mensen en dieren in komen.

2. Bewaak de luchtvochtigheid

Houd de luchtvochtigheid onder de 60%; alles wat hoger is, maakt uw planten vatbaar voor echte meeldauw. Installeer luchtontvochtigers, airconditioning en oscillerende ventilatoren om je luchtvochtigheid te verbeteren.

3. Breng wat bladspray aan

Deze sprays voorkomen dat schimmelsporen groeien als ze al in de kamer zijn. Je kunt wat in winkels kopen of je eigen maken van waterstofperoxide en isopropylalcohol.

4. Zorg voor regelmatig onderhoud in uw kweekruimte

Maak de kweekruimte elke drie maanden schoon om de hygiënische omstandigheden te behouden. U kunt waterstofperoxide of een bleek- en wateroplossing gebruiken om elk deel van de kamer schoon te maken.

Denk eraan om bleekmiddel en waterstofperoxide niet te mengen, omdat deze oplossing te sterk is en gassen kan afgeven.

Conclusie

Nu is je kweekruimte helemaal schoon! Je kunt je planten veilig houden als je weet hoe je de kweekruimte moet schoonmaken na echte meeldauw.

Uw oogst zal gezond en in goede conditie zijn.