Hoe de buitenkant van kunstleer te reinigen op een achterover leunen Loveseat

Kunstleer is een leuk, goedkoop en meestal gemakkelijker te onderhouden alternatief voor leer. Kunstleer, gemaakt van synthetisch materiaal, vereist echter een zachte aanraking om vlekken te verwijderen en te deodoriseren. Dit artikel leert je hoe je de kunstleren buitenkant van een verstelbare loveseat schoonmaakt.

Ontdek hoe u uw kunstleer in topvorm kunt houden. Kunstleer is verkrijgbaar in verschillende kwaliteiten, net als echt leer. Het heeft echter ook hetzelfde niveau van zorg en onderhoud nodig als echt leer.

Om ervoor te zorgen dat meubels van kunstleer er op hun best uitzien, moet dit op de juiste manier worden verzorgd. De algehele uitstraling van uw kunstleren meubelen hangt af van regelmatig onderhoud en reiniging. Het kan ook helpen om de levensduur van uw meubels te verlengen, wat altijd een pluspunt is.

Wat is kunstleer precies?

Kunstleer is gemaakt van synthetisch materiaal met een leerachtige textuur erop gedrukt en ondersteund met stof. Er zijn verschillende soorten en kwaliteiten, waarbij PVC, Polyurethaan en Polyamide microvezel het populairst zijn. Er is veel variatie op de markt, maar wij gebruiken uitsluitend Polyurethanen of kortweg PU.

We verkiezen Polyurethanen boven PVC omdat ze gemakkelijker te onderhouden zijn en beter zijn voor het milieu. Bovendien is het essentieel bij het verzorgen van materiaal, want hoewel PU meer ademend is dan PVC, is het toch niet-poreus. Als gevolg hiervan zullen de markeringen de neiging hebben om aan het oppervlak te kleven.

Wat is een loveseat?

Een loveseat is een kleine bank of bank in de conventionele zin. De uitdrukking is hoogstwaarschijnlijk afgeleid van het feit dat vanwege zijn kleine formaat. Loveseats bieden plaats aan maximaal twee personen tegelijk.

Ze zijn ideaal voor een ruimte die niet genoeg ruimte heeft voor een grote bank, maar wel stoelen nodig heeft. Je zou het ook kunnen gebruiken om een ​​enorme bank te accentueren. Het kiezen van een loveseat hangt meestal af van het doel ervan.

Wat is een fauteuil?

Ook bekend als relaxfauteuil. Een fauteuil is enorm, met een rugleuning en voetensteun die kunnen worden aangepast aan de voorkeur van de gebruiker. Een fauteuil, ook wel ligstoel genoemd, is een comfortabele stoel.

Om extra comfortabel te kijken, hebben veel mensen fauteuils in hun tv-kamers of holen. Het geheim van het succes van een fauteuil zit echter in de naam: achterover leunen. Er zijn veel soorten fauteuils, zoals de traditionele fauteuil, de elektrische fauteuil, de zweeffauteuil en meer.

Hoe de buitenkant van kunstleer op een verstelbare Loveseat schoon te maken

Het meubilair stofzuigen

Door je kunstleren stoelen en banken te stofzuigen, blijven ze schoon. Houd uw kunstleren meubels vrij van vuil, stof, huidschilfers van huisdieren en pluisjes. Stofzuig uw meubels voordat u een reinigings- of vlekverwijderingsproduct aanbrengt.

Gebruik ontsmettingsalcohol

Ontsmettingsalcohol is een uitstekende vlekverwijderaar en kan in de meeste gevallen worden gebruikt op meubels van kunstleer. Om aan te brengen, masseert u de alcohol in het getroffen gebied met een zachte doek of een watje. Nadat de vlek is verwijderd, wrijft u eventueel overgebleven alcohol van het meubel af met een droge doek.

U moet vloeibare afwasmiddel gebruiken.

Gebruik milde afwasmiddel om vlekken te verwijderen en snel op te ruimen op leren meubels. U moet elke kleur op uw leren meubelen zo snel mogelijk verwijderen om te voorkomen dat deze permanent wordt. Combineer dan eenvoudig een of twee theelepels milde zeep met anderhalve kop warm kraanwater.

Het is het gemakkelijkst om een ​​spuitfles te gebruiken om afwasmiddel en water te mengen. Je kunt het ook in een kleine bak of emmer gieten. Deze oplossing kan op uw leren meubelen worden gespoten of met een zachte doek of microvezeldoek worden aangebracht.

Maak gebruik van Baking Soda.

Zuiveringszout is een van de meest effectieve manieren om vet- en olievlekken van kunstleer te verwijderen. Strooi eenvoudig zuiveringszout vrij op de problematische plaatsen en laat het een nacht op het meubilair om zijn magie te laten werken. Het zuiveringszout moet je de volgende dag verwijderen met een natte handdoek of microvezeldoek.

Gebruik azijn met olijfolie

Ideaal als u op zoek bent naar een twee-in-een oplossing voor het reinigen van uw leren meubelen. De azijn ontgeurt en verwijdert alle vlekken van je kunstleren meubelen, terwijl de olijfolie het hydrateert. Om deze dressing te bereiden, klop je een kopje olijfolie en twee kopjes azijn in een kleine schaal.

Dompel een microvezeldoek of doek in de oplossing na het mengen met een lepel. Om eventuele vlekken goed te verwijderen, masseert u de stof voorzichtig over het meubel. Wrijf daarna de tafel met een droge doek na het afvegen met een vochtige handdoek.

Wrijf wasmiddel in een mild wasmiddel.

Het aanbrengen van een mild wasmiddel op uw kunstleren meubelen is een andere eenvoudige manier om vlekken te reinigen en te verwijderen. Om deze aanpak te gebruiken, klop je een kopje water en 1/4 kopje mild wasmiddel op. U kunt een klein schaaltje of een spuitfles gebruiken.

Breng de oplossing aan op het meubel en veeg eventuele resten weg met een vochtige, afgespoelde hoed. Veeg tot slot de tafel schoon met een droge, niet-schurende doek. En dat houdt in hoe u de buitenkant van kunstleer op een verstelbare loveseat kunt reinigen.

Conclusie

We hopen dat de hierboven genoemde methoden voldoende zijn om te helpen bij het reinigen van de buitenkant van kunstleer op een verstelbare loveseat. Bovendien kunt u deze technieken gebruiken op banken, fauteuils, bureaustoelen en ander meubilair. Door uw leren meubelen schoon te maken en te onderhouden, blijven ze er langer goed uitzien en gaan ze langer mee.