Hoe de koelkasttemperatuur te controleren zonder thermometer? 2 beste methoden!

Heeft uw koelkast geen thermistor en bedieningspaneel, dus u wilt weten hoe u de koelkasttemperatuur kunt controleren zonder thermometer? Omdat sommige van deze items ongebruikelijk zijn in onze huizen, zullen we een aantal lifehacks moeten bedenken om specifieke taken uit te voeren. En wat betreft de temperatuur van je koelkast hebben we twee methodes voor je.

Voordat we met het hoofdonderwerp beginnen, is het je opgevallen dat je eten meteen bederft en dat de koelkast niet koud genoeg is? Maar je zou niet weten wat de oorzaak is, aangezien je koelkast geen display heeft. Dus je hebt gecontroleerd of het is aangesloten of dat er een stroomstoring is. Het licht in de koelkast is echter aan.

Wat kan de oorzaak zijn van temperatuurverandering? Je merkt niet eens dat de temperatuur stijgt omdat je geen temperatuursensor hebt. Maar maak je geen zorgen, want na dit artikel zullen we elk probleem oplossen. Blijf kijken!

Methoden om de koelkasttemperatuur te controleren zonder thermometer

Bij deze methoden gaan we materialen gebruiken die beschikbaar zijn in ons huishouden. Het maakt dus niet uit of je een standaard koelkast of een geavanceerde koelkast hebt. Of je hebt geen thermometer als je maar op de temperatuur van je koelkast let.

Dit zijn de methoden die we hebben verzameld om de koelkasttemperatuur te controleren zonder thermometer:

Methode #1. Water als alternatieve thermometer

Water kon u geen nauwkeurige temperatuurmetingen geven. Maar waarom hebben we dit in onze methoden opgenomen? Ook al is het niet zo nauwkeurig, je kunt zien hoe het water reageert nadat je het uit de koelkast hebt gehaald. Als je van wetenschap houdt, beschouw dit dan als een experiment.

Stap #1. Vul je container

U kunt dus zowel een kopje als een kom gebruiken. Als u de resultaten snel wilt zien, bijvoorbeeld 1-2 uur, moet u een kleinere container kiezen. De meeste methoden registreren hiermee hun koelkasttemperatuur, maar meestal plaatsen ze een thermometer in het kopje water.

Omdat echter niet iedereen een thermometer heeft, kunnen we het water er gewoon in doen en het later controleren.

Gebruik water op kamertemperatuur zodat we de resultaten niet veranderen. Je kunt ook een kopje in de vriezer plaatsen en het andere in de koelkast.

Stap #2. Wacht

Je kunt het 1-2 uur laten staan, behalve als je een grotere bak hebt geplaatst. Het duurt namelijk even voordat het water de temperatuur in de koelkast heeft opgenomen. Op dit moment kun je je koelkast onderzoeken of kleine verschillen temperatuurproblemen kunnen veroorzaken.

U kunt de plaatsing bijvoorbeeld aanpassen door hem enkele centimeters van de muur af te plaatsen. Zorg ervoor dat de compressor voor goede ventilatie zorgt en verwijder alle vuil dat de luchtstroom verhindert. Controleer ook of er ongebruikelijke geluiden en geuren zijn.

Stap #3. Haal je water eruit

Haal de container er voorzichtig uit en mors geen water. Het kan resulteren in een onaangename geur als het niet wordt afgetapt. Vervolgens kunt u uw vingers dopen en de huidige temperatuur controleren. En observeer het water een paar seconden als er veranderingen zijn. Je weet wel, simpele wetenschap.

Als de temperatuur in de koelkast hetzelfde blijft, is deze op kamertemperatuur, wat inhoudt dat hij niet koud of heet is. Toch bederft voedsel bij deze temperatuur. Als er condens in de container verschijnt, betekent dit dat het water en de koelkast koud zijn. Deze methode kan u geen nauwkeurige resultaten geven, maar het kan temperatuurproblemen laten zien.

Methode #2. Gebruik je zintuigen

We kunnen deze methode gebruiken om te controleren of de koelkast niet efficiënt werkt. Als we deze situatie vermoeden, moeten we eerst de tekenen van oververhitting controleren. Het kan bijvoorbeeld zijn dat uw koelkast niet koelt vanwege onjuiste ventilatie en luchtstroom.

Net als de vorige methode, kon deze procedure u geen nauwkeurige resultaten geven, maar het kan werken en ervoor zorgen dat u onmiddellijk actie onderneemt. Deze methode vereist echter uw kennis van de warmte aan de zijkanten van uw koelkast.

Je moet weten hoe heet de zijkanten zijn en dat je ze kent. Dus de eerste stap is om de huidige warmte van de zijkanten van de koelkast te vergelijken met de temperatuur van gisteren of gisteren. Is het te warm vandaag? Of is er niets veranderd?

Deze vragen gaan over uw doel en u kunt mogelijk verdere oververhitting voorkomen. Warmere zijkanten betekenen bijvoorbeeld dat iets de koelactiviteit van de koelkast kan belasten. Of de warmte van de persleidingen heeft geen uitweg.

Nu zijn de methoden over hoe u de temperatuur van uw koelkast kunt controleren, voorbij. Je kunt net zo goed lezen waarom je koelkast geluid maakt als de deur dicht is. Zorg er hoe dan ook altijd voor dat de thermostaat in je koelkast op zijn ideale punt staat, anders bederft je eten snel.

It’s A Wrap

En zo controleer je de koelkasttemperatuur zonder thermometer. Met de resultaten die je hebt verzameld, kun je nu de temperatuur van je koelkast aanpassen via de thermostaat in het apparaat. Maar houd er rekening mee dat het mini-experiment dat we hebben gedaan niet nauwkeurig is.

Hoewel de bovenstaande methoden u gemak kunnen bieden en u in staat stellen uw koelkast te bewaken ondanks het gebrek aan apparatuur, raden we u aan te upgraden naar een nieuwer koelkastmodel.

U zult uiteindelijk enkele extra functies nodig hebben, zoals een displaybord om het regelmatig te controleren. Bovendien verbruiken moderne koelkasten minder energie dan oudere. We hopen dat je kennis hebt opgedaan met dit bericht. Het beste!