Hoe een door water beschadigde bank uitdrogen? 4 beheersbare stappen

Als je je afvraagt ​​of je een gedempte bank kunt redden of hoe je een door water beschadigde bank kunt drogen, dan is dit artikel iets voor jou.

Vaak gebeuren er ongelukken, zoals het morsen van een glas water of een zware storm die voorbij komt, waardoor een overstroming het grootste deel van uw meubels, zoals uw bank, nat maakt; als die zich voordoen, weet u dan wat uw reactie zou zijn? Als je weet hoe je een door water beschadigde bank moet repareren, kun je verdere schade voorkomen.

Dit artikel helpt je manieren te ontdekken die je kunt nemen als je bank nat wordt. Lees verder om meer te weten.

Verschillende soorten banken

Hier zijn enkele van de meest voorkomende soorten banken en hoe u deze in een paar stappen onmiddellijk kunt opdrogen:

1. Leer

De meeste kiezen voor leren banken vanwege hun luxe uitstraling, duurzaamheid, comfort, kleurvariatie en hypoallergeen.

Ze zijn nog steeds kwetsbaar voor water, om nog maar te zwijgen van het feit dat een vochtige gemakkelijk schimmel en meeldauw kan aantrekken als ze niet onmiddellijk wordt behandeld. Als je een gedempte leren bank hebt, kun je een föhn op laag vuur gebruiken om door de natte delen te gaan om te drogen.

2. Hout

Houten banken hebben een unieke charme, en ze zijn ook duurzaam, duurzaam, gemakkelijk te onderhouden, geschikt, veelzijdig, veerkrachtig en hebben een goede prijs-kwaliteitsverhouding.

Het wordt het meest aangetast door water als het voor een langere periode doorweekt is. Als je er een hebt die al zachter of slapper begint te worden, zal het moeilijker zijn om hem te redden.

Beperk de schade door de buitenkant af te nemen met een absorberende doek. Gebruik vervolgens een natte stofzuiger om het vocht uit de bank te zuigen en laat het vervolgens op een plaats met een goede luchtstroom achter.

Na het drogen, schuren zonder de actie te overdrijven. Primer aanbrengen en vervolgens opnieuw schilderen of overspuiten; laat natte producten tussendoor opdrogen.

3. Stof

Stoffen coaches zijn een goede keuze als je een verscheidenheid aan stijlen, patronen en kleuren wilt om uit te kiezen; het is ook kosteneffectief, gezellig, comfortabel, duurzaam, kan allergiebronnen voorkomen, gemakkelijk te onderhouden en budgetvriendelijk.

Het vermogen van stoffen om water vast te houden nadat ze erin zijn gedrenkt, kan schimmelgroei veroorzaken. U kunt een natte stofzuiger gebruiken om het meeste vocht eruit te zuigen en deze vervolgens laten drogen in een ruimte met een goede luchtstroom.

Welke bank u ook heeft, deze kan nog steeds beschadigd raken door water, dus wees voorbereid op deze omstandigheden. Voor een uitgebreide bank met waterschade kunt u er natuurlijk voor kiezen om professionals het werk te laten doen om ervoor te zorgen dat deze zo goed als nieuw is.

Je kunt ook dit artikel lezen over hoe je meubels met waterschade kunt drogen voor meer informatie.

Handzame stappen voor het drogen van een door water beschadigde bank

De stappen die u hieronder ziet, zijn gedetailleerde informatie die als uw gids zal dienen bij het redden van uw natte bank:

Stap #1. Als de overstroming die ervoor zorgt dat uw bank vochtig wordt nog steeds niet terugtrekt, moet u hem uit dat gebied verwijderen. Zorg ervoor dat je er iets onder hebt geplaatst, zoals een zeil, om te voorkomen dat water op de vloer wordt verspreid.

Stap #2. Beoordeel de toestand en de mate van waterschade voordat u het gaat bergen, zodat u uw moeite niet verspilt aan het schoonmaken en drogen. Met overstromingswater kun je er niet voor zorgen dat je bank ook na het drogen nog schoon is.

Een bank van stof of leer heeft een vulling en als hij voor langere tijd in het water zou staan, zou hij niet gemakkelijk meer te redden zijn. Het is het beste om het ook door een professional te laten beoordelen voor veiligheidsgarantie.

Als je er alleen per ongeluk een glas water op hebt gegoten, kun je het nog steeds bewaren, dus ga verder met de volgende stap.

Stap #3. Laat een natte stofzuiger het vocht uit de vochtige delen van de bank zuigen. Voor grijswater kun je eerst heet water erop gieten, gevolgd door een ontsmettingsmiddel en daarna reinigen met heet water.

Gebruik ten slotte de natstofzuiger om het vocht van de bank te zuigen.

Stap #4. Als het mooi weer is, kan het helpen om de bank buiten te laten om het droogproces te versnellen. Of laat het in een kamer met een luchtontvochtiger; als je geen luchtontvochtigers hebt, kun je een ventilator gebruiken en de ramen openen om de lucht te laten circuleren.

Niet iedereen zou echter de tijd hebben om zich te wijden aan het besparen van door water beschadigde banken. Gelukkig zijn er verschillende herstelbedrijven die je kunnen helpen bij waterschade.

Als je meer wilt weten, ga dan naar dit artikel over de beste herstelbedrijven voor brand- en waterschade een>.

Conclusie

Water kan extreme schade aanrichten als het eenmaal doorweekt is, of het nu je apparaten, elektronica of meubels zijn. Veel artikelen helpen mensen specifiek te weten wat ze onmiddellijk moeten doen nadat hun bezittingen in contact zijn gekomen met vloeistoffen.

Dit artikel over het drogen van een door water beschadigde bank is bedoeld om u te helpen manieren te vinden om een ​​gedempte bank te redden. Hopelijk vond je dit artikel nuttig; als je meer wilt weten, lees dan gerust deze twee artikelen over hoe water te repareren beschadigde bekleding bank en wanneer een door water beschadigde bank vervangen.