Hoe een door water beschadigde ondervloer in een stacaravan te repareren – Ajarnpa

Het ergste dat kan gebeuren, is dat u moet uitzoeken hoe u een door water beschadigde ondervloer in een stacaravan kunt repareren. Voor anderen is wonen in een stacaravan de meest kosteneffectieve optie.

Waterbeschadigde ondervloeren kunnen in elk type woning voorkomen. Maar aangezien spaanplaat het meest gebruikte bouwmateriaal is bij de constructie van ondervloeren, kan de schade in deze stacaravans veel ernstiger zijn.

Laten we beginnen met de dingen die je nodig hebt om je voor te bereiden.

Materialen om bij de hand te hebben

Maak uw notitieblok gereed, want u kunt de volgende lijst gebruiken als uitgangspunt voor uw voorbereiding. Om u te helpen bij het organiseren, vinkt u de items op deze checklist aan:

  • Een veiligheidsbril of veiligheidsbril voor bescherming
  • Gebruiksmes
  • Cirkelzaag
  • Koevoet
  • Meetlint
  • Plywood orOriented strand board (OSB)
  • Schroevendraaierbits voor boren
  • Structuurlijm

Een door water beschadigde ondervloer repareren

Stap #1. Schade inspectie

Als de zachte plek op de vloer niet duidelijk zichtbaar is, loop er dan naar toe om hem te vinden.

Stap #2. Targeting

Trim rond de zachte plek door de vloerbedekking met behulp van een mes. U kunt de omvang van de schade aan de ondervloer zien door de vloerbedekking eraf te halen.

Snijd en pel meer van de vloerbedekking weg als de schade groter lijkt te zijn.

Stap #3. Knip uit

Verwijder het beschadigde gebied met een cirkelzaag. Stel de dieptegeleider van het zaagblad in op de dikte van de ondervloer.

Dit kan variëren van een halve inch (1/2) tot driekwart inch (3/4). Het beschadigde gedeelte van de vloer moet voorzichtig met een koevoet omhoog worden getild om de balken onder de vloer niet te beschadigen.

Stap #4. Zoek de balken aan beide zijden van het gat in de vloer

Die balken bieden ondersteuning voor de nieuwe ondervloer en moeten iets worden blootgelegd door het gat te verbreden. Hier wordt de nieuwe ondervloer aangebracht.

Stap #5. Installeer met een duurzamer alternatief

U kunt het gat dichten door de maat op te meten en een stuk triplex of OSB op de exacte afmetingen te zagen. Vervang de spaanplaat door OSB of multiplex met dezelfde dikte als de spaanplaat die u hebt verwijderd.

Draag bij het werken met hout een veiligheidsbril.

Stap #6. Schroef het!

Je bent nog niet klaar, en het is geen tijdverspilling; het is precies het omgekeerde van een puinhoop. U moet nu de patch opstellen en van onderaf op de balken schroeven.

Schroeven moeten elke 6 tot 8 inch rond de omtrek van de patch worden geplaatst en één schroef in elke hoek. Als gevolg hiervan zal de patch stevig op zijn plaats worden vastgezet.

Stap #7. Eindig met een nieuwe en blijf erbij

Vervang de vloerbedekking die u eerder moest verwijderen. Gebruik een hout-op-hout constructielijm om uw vloer vast te zetten.

Let er bij het vervangen van de vloer op dat u geen naden blootlegt.

Aanvullende oplossingen voor uw problemen

Stel dat u het lek kunt dichten en de ondervloer en eventuele aangrenzende elementen (kozijnen, vloer- en wandafwerkingen, etc.) volledig kunt uitdrogen. Dan heeft u wellicht geen last van een beperkt of kortstondig lek dat de ondervloer bereikt.

Schimmel en rot kunnen alleen worden voorkomen door grondig uit te drogen. Vernietiging van de structuur van het huis is onvermijdelijk, en u kunt net zo goed leren hoe u een door water beschadigde ondervloer bij schuifdeuren kunt repareren.

Wanneer een houten vloer is beschadigd door water, kunt u deze het beste repareren door de beschadigde planken te verwijderen, te vervangen en opnieuw af te werken. Er is een ervaren vakman nodig om houten vloerplanken correct te vervangen.

Terwijl een ondervloer een oppervlak is dat de massieve vloer ondersteunt, kunt u misschien de ernst van de schade controleren en dit lezen: “Hoe waterbeschadigde zwevende vloerplaten te repareren: 6 eenvoudige stappen.”

Tips

5/8-inch multiplex is volgens experts de beste keuze voor een ondervloer. Overweeg om waterbestendig multiplex te installeren in de keuken, wasruimte en badkamer van uw stacaravan als u het zich kunt veroorloven.

Vervanging van alle ondervloeren in de kamer wordt aanbevolen als het beschadigde gebied groot is. Het wisselen van vloerbedekking is in deze tijd ook een goede gelegenheid.

Repareer het lek of een andere bron van waterschade voordat u de ondervloer vervangt. Als deze stap wordt overgeslagen, zijn nieuwe ondervloeren vatbaar voor voortijdig falen en gaan ze niet lang mee.

Wat zijn de geschatte kosten voor het vervangen van de ondervloer in een stacaravan?

Reparatie van een ondervloer kost doorgaans tussen $ 500 en $ 700, terwijl vervanging van de ondervloer doorgaans tussen $ 1.800 en $ 3.000 kost. Het repareren van de onderliggende balken kost gemiddeld $ 1.000 – $ 10.000 per balk, terwijl het vervangen ervan ergens tussen de $ 5.000 en $ 20.000 kost.

Conclusie

De oplossing voor het probleem van het repareren van een door water beschadigde ondervloer in een stacaravan is gewoon een herinnering om een ​​betrouwbaarder materiaal en een robuustere constructie voor uw huisstructuur te kiezen. Ongeacht het type huis is het van cruciaal belang om regelmatig onderhoud aan de structuur uit te voeren.

Wees vooral voorzichtig met waterschade en doe er alles aan om een ​​enorme impact te voorkomen.