Hoe kaarsvet van de vloer te krijgen?

Schrik niet als uw prachtige kaarsen onverwacht hete was op uw vloer lekken. Er zijn een paar eenvoudige procedures die u kunt gebruiken om kaarsvet van de vloer te krijgen. Laten we, met de verschillende soorten materiaal die op vloeren worden gebruikt, elk van deze hieronder aanpakken.

Manieren om kaarsvet van een houten vloer te krijgen

IJs wordt gebruikt om was te verwijderen.

Een methode voor het verwijderen van was van hardhouten vloeren die weinig schraapsel vereist, is het gebruik van een ijsblokje. Het zal de wasdruppels stollen. Leg gewoon een ijsblokje op de wax gedurende 30 seconden, ook als deze al is afgekoeld.

Mogelijk moet u het ijsblokje een minuut of twee vasthouden als de was nog vers en flexibel is. Schraap de bevroren kaarsvetdruppels weg met een creditcard – of een plastic scheermesje als je er een bij de hand hebt. Je zou in staat moeten zijn om elk stuk rond te draaien en het van de vloer op te rapen.

Als het gebied niet gemakkelijk loskomt, vries het dan opnieuw in; je hoeft niet te schrapen. Vermijd altijd krassen in het houtoppervlak. Het idee is om de was los te maken en weg te laten glijden van waar het viel zonder de vloerplanken te gutsen.

Veeg het gebied droog met een schone handdoek. Maak er een punt van om al het water dat van de ijsblokjes is gesmolten op te vangen! Als er nog steeds sporen van was op het oppervlak zijn, polijst dan alle overgebleven resten door een groot deel van de vloer schoon te maken met was voor houten meubelen.

We begrijpen dat het reinigen van wax door het aanbrengen van extra wax vreemd lijkt. Meubelwas daarentegen is bedoeld om gebreken weg te poetsen en toch bescherming te bieden. Het polijsten van een groot gebied in plaats van het kleine getroffen gebied helpt om het feit te verbergen dat u alleen schoongemaakt hebt gezien.

Hitte wordt gebruikt om was te verwijderen.

Een andere geweldige manier om kaarsvet van de vloer te krijgen, is door een haardroger te gebruiken. Richt een föhn op middelhoog vuur op de wasdruppels en blijf 30 cm uit de buurt. Door de hitte wordt de was zachter, waardoor deze van de vloer kan worden geschraapt. Als de was zachter is geworden, maak je de stukken vloerplanken los met de rand van een plastic creditcard.

Als er nog resten van was op het oppervlak van de hardhouten vloer aanwezig zijn. Buff en veeg het oppervlak af met een houten meubelwas. Deze procedure helpt bij het verwijderen van achtergebleven wasachtige resten en het opnieuw polijsten van uw vloer.

Voorkomingsmaatregelen

Terpentine mag niet worden gebruikt, omdat ze de echte was van een verzegelde hardhouten vloer kunnen verwijderen, waardoor deze bloot komt te liggen. Staalwol en groene scrubbies moeten worden vermeden. Als u de glans van uw hardhouten vloeren wilt behouden.

Deze zijn gewoon te hard voor vloerreiniging. Geen knijpen! Zelfs als je denkt dat je de wasdruppels van het hardhouten oppervlak kunt “knallen” met een keukenmes of een scheermesje, doe het dan niet.

Manieren om kaarsvet van vinyl te krijgen, gemaakt van vinyl

De papiermethode

Bedek de was met een stuk bruin papier. Als je een papieren boodschappentas gebruikt, draai deze dan binnenstebuiten om ervoor te zorgen dat alle kleuren aan de binnenkant zitten. Als je een strijkijzer gebruikt, zet deze dan op de laagste stand en schuif hem voorzichtig over de papieren zak.

De was zal smelten en doordringen in het papier. Als er veel was op het papier zit, draai het dan zo nodig naar een schone plek. Houd de föhn enkele centimeters van het papier vandaan en beweeg hem voorzichtig over het gebied als je er een gebruikt.

De was zal smelten en doordringen in het papier. Nadat u zoveel mogelijk was met het papier hebt verwijderd, gebruikt u een plastic schraper om de resterende verzachte was af te schrapen. Als een kleurstofvlek aanhoudt, dep dan een kleine hoeveelheid isopropylalcohol op een doek en masseer deze over de plek.

De schrapermethode

Gebruik een föhn om de was zachter te maken. Houd het op een paar centimeter afstand van de was, niet te dichtbij, anders beschadigt u het vinyl. Nadat de was zacht is geworden, schraapt u deze voorzichtig weg met de schraper.

Duw niet te hard, anders vernietig je het vinyl. Als een kleurstofvlek aanhoudt, dep dan een kleine hoeveelheid isopropylalcohol op een doek en masseer deze over de plek. Terwijl de kleur aan het materiaal wordt gegeven, roteert u het naar een schoon gebied.

De ijsmethode

Om de was te laten stollen, wrijf je hem in met een ijsblokje. Het is een goed idee om het ijsblokje met een papieren handdoekje vast te houden, zodat het niet koud wordt aan je vingertoppen. Je vingerwarmte zorgt er ook niet voor dat het sneller smelt.

Zodra de was volledig is gestold, schaaft u deze langzaam weg met een plastic schraper. Als een kleurstofvlek aanhoudt, dep dan een kleine hoeveelheid isopropylalcohol op een doek en masseer deze over de plek. Terwijl de kleur aan het materiaal wordt gegeven, roteert u het naar een schoon gebied.

Als je regelmatig kaarsen gebruikt, probeer dan kaarsen op petroleumbasis te vermijden. Ze bevatten kleuren die vatbaarder zijn voor vlekken als de was druppelt. Als u geen isopropylalcohol heeft, kunt u gewone wodka gebruiken.

Conclusie over hoe je kaarsvet van de vloer kunt krijgen

Heeft u een hardhouten vloer? Vinyle vloer? Geen probleem! Er zijn talloze manieren om kaarsvet van de vloer te krijgen. Met deze methoden in gedachten hoef je die wasvlek op de vloer niet meer te verdragen!