Hoe lang is zwangerschapsverlof in Illinois? Een gids

Hoe lang duurt het zwangerschapsverlof in Illinois? Dit is een van de veelgestelde vragen van nieuwe moeders die inwoners van Illinois zijn. We hebben dit artikel echter opgesteld om u erdoorheen te loodsen.

Inwoners van Illinois die in de particuliere sector werken, hebben mogelijk recht op maximaal 12 weken onbetaald verlof volgens de federale wetgeving. Als een werkgever zijn werknemers echter betaalde ouderschapsverlofuitkeringen aanbiedt (waaronder zwangerschapsverlof), dan beperkt de staatswet hoeveel vrije tijd is toegestaan ​​​​voor pasgeboren ouders.

De maximale duur van een zwangerschaps- of vaderschapsverlof in Illinois is vier maanden in combinatie met andere vormen van door het werk beschermde verlofdagen, zoals ziektedagen en vakantiedagen die tijdens het werk worden opgebouwd.

Als beide ouders toegang hebben tot dit soort betaald medisch gemiddeld weekloon, kunnen ze dit naar eigen goeddunken gebruiken zonder toestemming van iemand anders tijdens deze periode.

Hoewel het voor één ouder mogelijk is om alle vier de maanden te gebruiken, bieden veel werkgevers kortere termijnen aan, zodat ouders de weken selectiever kunnen gebruiken.

Wat zijn de voordelen van buikbinden?

Buikbinding vermindert stress op je buik en verlaagt je rug. Het helpt de baarmoeder te ondersteunen terwijl het geneest van samentrekkingen, verhoogt de bloedstroom om zwelling in enkels en vingers te helpen verminderen, voorkomt spataderen door een goede bloedsomloop naar de benen te stimuleren, verbetert de houding door u te helpen rechtop te staan ​​wanneer u langdurig zit of staat (zoals evenals het verlichten van druk), stimuleert lymfedrainage om overtollige vochtophoping te verwijderen, zodat weefsels niet vol raken met vocht, wat vervolgens oedeem kan veroorzaken, vooral in handen en voeten.

Is buikbinding tijdens de zwangerschap veilig?

Buikbinden tijdens de zwangerschap is een geweldige manier om je lichaam beter te laten voelen terwijl je het gewicht van deze kostbare lading draagt. Het is een verhaal van een oude vrouw dat het dragen van een buikbinder tijdens de zwangerschap je pijn kan doen of problemen voor de baby kan veroorzaken, maar er zijn enkele dingen die zwangere vrouwen moeten weten voordat ze hun bindmiddelen gebruiken en doorgaan met het leven zoals gewoonlijk. De vraag blijft … is het veilig om een ​​buikband te dragen tijdens de zwangerschap? Laten we bespreken!

Het eerste waar we het vandaag over willen hebben, is wat er precies gebeurt als je je heel strak wikkelt om al die knobbels en bulten te verbergen voor familieleden die denken dat ze zijn uitgenodigd, zodat ze je zwangere lichaam eens goed kunnen bekijken. Zie je, als je een buikbinder draagt ​​terwijl je zwanger bent, wordt de bloedtoevoer naar de baarmoeder afgesneden en dat is niet goed voor alle betrokkenen – inclusief de baby!

We kunnen de hele dag doorgaan over wat er daarna gebeurt, maar we denken dat het veel nuttiger zou zijn als u dit artikel gewoon leest door hier te klikken. Het heeft een aantal geweldige tips over hoe om te gaan met andere familieleden die uitkijken naar een laatste glimp van platte buiken voordat ze eruit springen (of niet tevoorschijn komen).

We raden aan om leggings onder jurken of rokken te dragen om ongewenste blikken op je buik te voorkomen tijdens deze laatste weken. En wat je ook doet … doe jezelf niet nog een training waarbij je je ellendig en uitgeput voelt. Als je merkt dat je het moeilijk hebt, neem dan een dag of twee vrij om uit te rusten.

Hoe lang moet je je buik binden na de geboorte?

Volgens de Wereldgezondheidsorganisatie (WHO) zo lang mogelijk. Tenminste totdat een baby goed borstvoeding geeft en aankomt, wat over het algemeen ongeveer 40 dagen duurt.

Ze bevelen een eerste periode van vier uur huid-op-huidcontact aan onmiddellijk na de geboorte, gevolgd door continue “rooming-in” en vroege borstvoeding op verzoek.

Na die eerste periode van huid-op-huidcontact kan exclusieve borstvoeding zes maanden of langer worden voortgezet – met ander voedsel dat alleen wordt toegevoegd wanneer het kind begint te spenen rond de leeftijd van twee, zo niet eerder

Begint het zwangerschapsverlof op de dag dat de baby wordt geboren?

Hoewel dit in veel organisaties het geval kan zijn, hebben sommige bedrijven een andere aanpak. Sommigen van hen tellen zwangerschapsverlof vanaf week 37 of 38 voor de geboorte en anderen laten werknemers pas na de bevalling vrij nemen.

Bovendien zijn er nog meer bedrijven die betaald verlof aanbieden tijdens de zwangerschap voor vrouwen die complicaties ervaren zoals ernstige ochtendmisselijkheid (hyperemesis gravidarum) of hoge bloeddruk (pre-eclampsie).

Wat betreft vaderschapsverlof, het wordt aangeboden door ongeveer de helft van de Amerikaanse werkgevers, maar duurt meestal maar een week, wat voor de meeste aanstaande vaders niet genoeg tijd is. Als je bij een van deze bedrijven werkt, raad ik je aan mijn blogpost te lezen over hoeveel ouderschapsverlof werknemers krijgen tijdens hun eerste jaar ouderschap.

Hoeveel weken zwangerschapsverlof krijgt u betaald?

U kunt maximaal 17 weken zwangerschapsverlof krijgen. U kunt tijdens de vrije tijd echter niet werken en is dus onbetaald. Je hebt misschien een baan waarmee je een langere of flexibele pauze kunt nemen van je functie en toch salaris kunt ontvangen terwijl je niet aan het werk bent.

Hoe vroeg kun je beginnen met zwangerschapsverlof?

Zwangerschapsverlof is een beschermd recht op een baan in het Verenigd Koninkrijk, wat betekent dat uw werkgever er geen nadeel van mag ondervinden. Het kan al 11 weken voor de verwachte uitgerekende datum beginnen en duurt tot een jaar na de geboorte.

Gedurende deze tijd heeft u recht op de Wettelijke Zwangerschapsuitkering of Zwangerschapsuitkering (indien u hiervoor in aanmerking komt). Je hebt misschien ook de mogelijkheid van gedeeld ouderschapsverlof, maar er zijn momenteel geen wettelijke rechten aan deze regeling verbonden, dus kijk eerst wat er beschikbaar is op jouw werkplek!