Hoe schimmel uit ruw gesneden hout te verwijderen: 5 eenvoudige doe-het-zelfstappen

U hoeft niet bang te zijn voor schimmel. Het enige dat u nodig hebt, is een perfecte stapsgewijze handleiding voor het verwijderen van schimmel uit ruw gezaagd hout.

Huishoudelijke schimmel kan beginnen in een of twee kleine stukjes. Ze krijgen vaak niet zoveel aandacht omdat ze als ongevaarlijk worden beschouwd.

Helaas zullen experts het erover eens zijn dat deze binnendringende sporen gezondheidsproblemen kunnen veroorzaken. Wees trots en laat je verrassen met deze simpele hack, want je kunt de schoonmaakoplossingen zelf maken!

Praten over het besparen van veel centen om gezondheidsrisico’s te voorkomen. Schimmels verwijderen is één ding, maar schimmel definitief doden is een absolute verademing.

Wat is ruw gezaagd hout?

Hoogstwaarschijnlijk bent u opgeleid door wat hout is, waarvan ruw gezaagd hout is afgeleid. Ruw gezaagd hout wordt ook wel ruw gezaagd hout genoemd. Het is relatief goedkoper dan de meeste houtsoorten omdat het onbehandeld is.

In het interieurontwerp wordt het gebruikt vanwege de rustieke en landelijke sfeer. Aan de andere kant gebruiken aannemers het om balken te ondersteunen, gezien hun stijve karakter.

Ruw gezaagd hout wordt tot planken verzaagd en omdat het niet uitgehard is, neemt het veel vocht op. Het betekent dat het vatbaar is voor schimmels en meeldauw.

Vecht tegen verschillende soorten schimmel

Zoals onderzocht door de Environmental Protection Agency, staan ​​medische professionals voor een nieuwe uitdaging met SBS of Sick Building Syndrome. Studies in Europa hebben uitgewezen dat mensen 90% van hun tijd binnenshuis doorbrengen. De concentratie van verontreinigende stoffen in de lucht binnenshuis manifesteert zich in een verslechterende gezondheid.

Een van de redenen is schimmelaantasting. Hoewel dit misschien een klein ongemak lijkt, is de aanwezigheid van schimmel ongezond, vooral voor zuigelingen en ouderen. Hier is wat schimmel binnenshuis om op te letten:

  • Cladosporium – Het is de meest voorkomende schimmel die zowel binnen als buiten wordt aangetroffen. Allergische reacties worden geactiveerd omdat hun mycotoxinen prominenter zijn. Het gedijt op vegetatie en vochtig hout.
  • Penicillium – Het wordt vaak aangetroffen in rottende materialen zoals fruit en groenten. Het heeft een groenachtig uiterlijk en een poederachtige textuur. Gezondheidssymptomen zijn onder meer hoofdpijn, jeuk en tranende ogen.
  • Stachybotrys – U kunt leren hoe u zwarte schimmels onmiddellijk kunt herkennen. Dit type schimmel staat bekend als giftig. Het kan ademhalingsmoeilijkheden en griepachtige symptomen veroorzaken.

Belangrijkste stappen om hout uit schimmel te redden

Stap #1. Trek beschermende kleding aan

Het is cool om soms een nette freak te worden genoemd als je enige zorg veiligheid is. Trek beschermende kleding aan tegen hardnekkige luchtdeeltjes waar u ziek van kunt worden. Een eenvoudig N-95 medisch gezichtsmasker, een paar handschoenen en een bril zullen het werk doen.

Zoals de EPA suggereert, moeten huiseigenaren weten hoe ze gezondheidseffecten kunnen voorkomen door voor zichzelf te zorgen. Schimmelsporen zijn microscopisch klein en gevaarlijk als ze per ongeluk worden ingeademd.

Als de mallen verrassend moeilijk te kwantificeren zijn, kan het geen kwaad om Tyvek-pakken te dragen. Een oud shirt met lange mouwen en een sierlijke broek zijn gewoon niet genoeg.

Stap #2. Inspecteer het gebied

De meeste schimmelinspectiebedrijven zullen u vertellen om hun diensten te raadplegen, maar u hebt er niet meteen een nodig. Als u zichtbare tekenen van schimmel ziet, is de volgende stap om er vanaf te komen.

Als je nog steeds twijfels hebt over de context van de mal, zijn hier enkele situaties waarin je het hout verder moet inspecteren.

  • Muffe geur die je niet kunt vinden
  • Allergische reacties
  • Lage luchtkwaliteit

U kunt altijd contact opnemen met een professional om zeker te zijn als er schimmel in uw huis aanwezig is.

Stap #3. Stofzuig de met schimmel aangetaste delen

We stofzuigen onze kamers om ze schoon te houden. Ophoping van stof en vuil is geen onbekende in uw huis, dus u gaat door met het verwijderen ervan. Uit het oog, uit het hart, toch?

Dit geldt hetzelfde voor schimmelinfecties. Een respectabele arts genaamd Dr. Daniel Bernazzani legt uit dat een specifieke stofzuiger moet worden gebruikt.

HEPA of High Efficiency Particulate Air-gefilterde stofzuigers zijn het beste voor schimmelsaneringstaken. Dit type filter kan naar verluidt tot 99,97% van de stofdeeltjes, pollen, bacteriën en schimmels verwijderen.

Stap #4. Kies het juiste reinigingsmiddel

Schimmeldodende middelen bevatten bleekmiddel. Gelukkig hebben de meeste huizen huishoudbleekmiddel dat ze gebruiken voor de was. Eerlijke waarschuwing, echter, meng geen bleekmiddel met ammoniak.

Dit mengsel is giftig en kan ernstige gezondheidsproblemen veroorzaken. Meng in plaats daarvan een emmer water en een kopje bleekmiddel. Roer goed tot gecombineerd.

Pak een reinigingsborstel en dompel in de oplossing. Borstel het ruw gezaagde hout goed totdat de mal niet meer zichtbaar is.

Een ander schoonmaakmiddel dat u moet proberen, is pure witte gedistilleerde azijn. Doe het alstublieft in een spuitfles en spritz het rechtstreeks op het hout. Bacteriën in de schimmel zullen door het zuur desintegreren.

Stap #5. Schuur het op

Zorg ervoor dat het hout droog is voordat u het gaat schuren. In deze stap zijn de sporen al verwijderd. In sommige gevallen is schimmel echter hardnekkig en kan deze niet worden vernietigd door te borstelen.

Gebruik schuurpapier met korrel 220 en schuur het hout totdat de schimmel verdwijnt. Door het hout te schuren zal het ook in een betere conditie komen.

Voorkomen dat schimmels terugkomen

U kunt de mal verwijderen voordat deze begint terug te keren. Houd de luchtvochtigheid in huis zo laag mogelijk.

Schimmels gedijen goed in een warme omgeving. U kunt het hout ook minimaal één keer per maand schoonmaken, zodat het niet weer vuil wordt.

Conclusie

Het saneren van ruw gezaagd hout uit mallen is een flinke klus. Als u de bovenstaande stappen volgt, kunt u een veilig en allergeenvrij huis hebben. We hopen dat je hebt geleerd hoe je schimmel uit ruw gezaagd hout kunt verwijderen!