Hoe schimmel van koelkastafdichting te reinigen? 3 eenvoudige methoden!

Hoe schimmel van koelkastafdichting te reinigen? Nou, je kunt waterstofperoxide gebruiken of wat bleekmiddel. Heeft u donkere vlekken op de afdichting van uw koelkast opgemerkt? Deze kleine donkere vlekken zijn misschien niet zichtbaar wanneer u uw koelkast opent of sluit, maar kijk eens van dichterbij.

Het lijkt misschien onschuldig, maar wist u dat u gezondheidsproblemen kunt krijgen als u het onbeheerd achterlaat? Deze mallen kunnen er ook voor zorgen dat de pakkingen slijten, waardoor de afdichtingen de koude lucht lekken en meer schade aanrichten.

Geloof me, je wilt geen ander voedsel in bewaren als deze vormen in je koelkast blijven. Dus als je klaar bent om die schimmels te verwijderen, ben je het juiste artikel tegengekomen, want ik geef je drie opties voor het schoonmaken van deze hardnekkige schimmels.

Methoden voor het reinigen van schimmel van koelkastafdichting

Een van de belangrijkste redenen waarom zich schimmel vormt in de afdichtingen van uw koelkast, is de koude en warme lucht die zich vermengt wanneer u de koelkastdeur opent. Het water condenseert dan en vormt zich in mallen wanneer de koude lucht uit de koelkast en de warme lucht die binnenkomt wanneer u de deur opent, zich verenigt.

Schoonmaken van mallen

Hoe graag we ons voedsel ook veilig willen maken om te eten wanneer we het bewaren, het helpt niet als schimmels het verslinden. Hoe schimmel van koelkastafdichting te reinigen? Onze enige optie is om de mallen op te ruimen wanneer je ze ziet groeien. Dus hier is hoe je deze vervelende mallen schoonmaakt.

Methode #1. Waterstofperoxide

Zoals de naam al doet vermoeden, gebruik je bij deze methode waterstofperoxide. Dus wat je moet bereiden is de waterstofperoxide, een spuitfles en een zachte doek. Je kunt ook wat wattenstaafjes gebruiken om kleine en krappe plekken schoon te maken waar een simpele doek niet bij kan.

Laten we beginnen als je al het materiaal hebt. Veeg eerst de te reinigen gebieden af. Gewoon een simpele veeg om zoveel mogelijk vuil te verwijderen. Na het afvegen van de gebieden, maar de onverdunde waterstofperoxide in de spuitfles. Spuit vervolgens de getroffen gebieden.
Veeg de bespoten gebieden af ​​met een schone doek nadat u de chemische stof een paar minuten hebt laten intrekken. U kunt het indien nodig meerdere keren herhalen. De donkere vlekken worden langzaam verwijderd en daarna maak je ze normaal schoon zoals je zou doen om de resten van de chemische stof te verwijderen.

Methode #2. Bleekmiddel

De volgende methode die ik ga bespreken, is de bleekmethode. Bleekmiddel is de meest gebruikte chemische stof bij het schoonmaken. Ook kun je veel ziektekiemen en bacteriën schoonmaken, schimmels zijn geen uitzondering. U kunt dit gebruiken om de schimmels te behandelen, maar ik raad u aan deze methode zelden te gebruiken.

Door bleekmiddel kunnen de pakkingen van uw koelkast uitdrogen en barsten. Met bleekmiddel verslechteren de pakkingen snel met hoe vaak je ze gebruikt. Dus bereid het bleekmiddel, water, wat zachte doeken, een spuitfles voor. Je kunt ook vaseline als smeermiddel proberen.

Het eerste dat u moet doen, is het gebied afvegen met een schone doek en zoveel mogelijk vuil verwijderen. Meng in de spuitfles een deel bleekmiddel met tweemaal water. Meng de oplossing goed en breng de oplossing aan op de getroffen gebieden en laat het een paar minuten zitten.

Veeg na een paar minuten het overtollige bleekmiddel weg met een zachte doek. Gebruik wattenstaafjes op kleine en krappe plekken. Wees voorzichtig bij het afvegen, aangezien gedroogde oplossing en te veel bleekmiddel de pakkingen beschadigen.

Verwijder overtollig bleekmiddel grondig. Gebruik smeermiddelen zoals vaseline om de wrijving die de pakkingen ervaren te verminderen.

Methode #3. WD-40

Een andere methode is het gebruik van een WD-40 die bewezen effectief is in het verwijderen van verschillende soorten vlekken en schimmels. Het enige dat u nodig hebt, is een WD-40 die u online kunt kopen, een zachte doek, wattenstaafjes en een milde reiniger.

Dezelfde methode als de andere hierboven, maak het gebied schoon en verwijder zoveel mogelijk vuil. Spuit de WD-40 op de vlekken en laat de chemische stof een paar minuten intrekken en veeg het vervolgens weg met een schone, zachte doek.

Als er krappe en kleine gebieden zijn aangetast, gebruik dan wattenstaafjes om de genoemde plaatsen te bereiken. Herhaal het proces indien nodig geacht. Reinig de met de WD-40 aangebrachte gebieden met normale reinigingsmethoden.

Tips bij het schoonmaken

Om het schoonmaken te vergemakkelijken, kunt u gebruik maken van de volgende tips bij het reinigen van de koelkastpakkingen.

Tip #1. Witte azijn als schimmelwerend middel

Azijn heeft veel chemische eigenschappen die het een goed reinigings- en conserveermiddel maken. U kunt witte azijn gebruiken om toekomstige schimmelgroei te voorkomen. Om dit te doen, wrijf je de witte azijn gewoon op de muren en pakkingen van je koelkast. Het kan voorkomen dat schimmels zich ophopen en vormen. Witte azijn kan ook worden gebruikt voor het reinigen van verschillende vlekken, waaronder meeldauwvlekken, hoewel het niet zo effectief is als de andere methoden die ik hierboven heb genoemd.

Conclusie

Hoe schimmel van koelkastafdichting te reinigen? Met deze drie methoden zullen de schimmels op uw koelkastafdichting verdwijnen. Je hebt niet alleen gespaard voor een dure grondige reiniging van je koelkast, maar je hebt ook vaardigheden geleerd om je koelkast nuttig te houden. Ik hoop dat je iets van dit artikel leert en het heeft je op dezelfde manier geholpen als het mij heeft geholpen met de schimmelproblemen van mijn koelkast.