Hoe zich te ontdoen van penicillium-schimmel: 5 eenvoudige doe-het-zelf-stappen

Is het je ooit opgevallen dat een blauwe of blauwgroene schimmel zich in de oppervlakken van je huis nestelt? Hier leest u hoe u in vijf eenvoudige stappen van penicilliumschimmel afkomt.

Je hebt waarschijnlijk gehoord van een antibioticum dat penicilline wordt genoemd, maar we durven te wedden dat je niet weet dat het is gemaakt van een soort schimmel die bekend staat als penicillium. Hoewel het antibioticum veel gezondheidsvoordelen heeft, zal blootstelling aan de schimmel waar het vandaan komt precies het tegenovergestelde geven.

In de volgende paragrafen zullen we meer te weten komen over hoe penicilliumschimmel eruit ziet, de gezondheidseffecten en tips geven om er vanaf te komen.

Een kort overzicht van penicilliumvorm

Penicillium-schimmel is een veel voorkomende vorm van schimmel, maar het kan zelfs groeien in gebieden met een lage luchtvochtigheid, in tegenstelling tot de andere soorten. Daarom heeft het meer kans om te groeien op delen van je huis, dus je moet er extra op letten.

Het ziet eruit als blauw of blauwgroen en heeft een zwaardere muffe geur in vergelijking met de andere schimmelsoorten. Penicillium-schimmel groeit buiten op het oppervlak van bladeren, hout en rot fruit en binnen op tapijten, oude matrassen, kussens en stoffen.

Je kunt deze schimmel ook zien groeien op voedingsmiddelen zoals kaas en brood. Oude boeken zijn ook vatbaar voor penicilliumschimmel.

Lees voor meer informatie deze gids over schimmelidentificatie om te weten waar penicilliumschimmel groeit en meer!

Hoe beïnvloedt penicilliumschimmel uw gezondheid?

Blootstelling aan schimmel, ongeacht het type en gebruik, is niet goed voor uw gezondheid. Het inademen van schimmelsporen is niet goed voor uw longen en zou in plaats daarvan ademhalingsproblemen veroorzaken.

Bij blootstelling aan penicilliumschimmel kunt u symptomen ervaren zoals niezen, hoesten, loopneus, kortademigheid en zelfs chronische sinusitis. In ergere gevallen kunnen de mycotoxinen die door deze schimmel worden geproduceerd, uw interne organen beschadigen.

Immuungecompromitteerde personen zijn meer vatbaar voor gezondheidsproblemen veroorzaakt door blootstelling aan schimmels. Dit neemt echter niet de mogelijkheid weg dat gezonde personen dezelfde effecten ervaren.

Als u schimmelgroei in uw huis opmerkt en symptomen ervaart, moet u onmiddellijk een arts raadplegen.

Penicillium schimmel verwijderen

Het verwijderen van penicilliumschimmel is geen veilige en eenvoudige taak. Als de besmetting echter niet ernstig is, kunt u deze met zelfgemaakte methoden aanpakken.

Stap #1. Draag beschermende kleding

Voordat u iets doet, is het zeer essentieel om beschermende kleding te dragen om uzelf zoveel mogelijk te beschermen tegen schimmel. Draag een paar wegwerphandschoenen en een veiligheidsbril zoals een veiligheidsbril.

Stap #2. Maak een mengsel om schimmel te doden

Pak een bakje en meng een deel azijn, een mild schoonmaakmiddel of waterstofperoxide en drie delen water. Indien nodig kunt u ook een hoeveelheid bleekmiddel toevoegen.

Stap #3. Breng het mengsel aan

Breng met een spuitfles het mengsel over de bovenkant van het beschimmelde oppervlak aan. Laat het een paar minuten zitten.

Stap #4. Schrob de mal eraf

Pak een spons of een zachte borstel en schrob de mal van het oppervlak. Herhaal dit herhaaldelijk totdat u geen schimmel meer ziet en pas op dat u het gebied niet beschadigt.

Stap #5. Afspoelen en drogen

Als u klaar bent met schrobben, spoelt u het gebied af of veegt u het af met een schone doek. Laat het daarna volledig uit zichzelf drogen.

Als u te maken heeft met penicilliumschimmel op bekleding of tapijt, moet u deze helaas in de meeste gevallen weggooien en vervangen. Het geldt ook voor beschimmeld voedsel.

Als uw voedsel besmet is met schimmel, is er geen manier om het te bewaren. Verwijder het en maak daarna uw koelkast grondig schoon om resterende schimmelsporen of deeltjes te verwijderen.

Aangezien oude boeken niet veilig zijn voor schimmel en de kans groot is dat u het tegenkomt, kunt u dit artikel lezen over het verwijderen van schimmel uit papieren documenten om u te begeleiden.

Het is beter om uw gezondheid niet te riskeren voor gevallen van ernstige schimmelinfecties door professionele hulp in te roepen. Het is niet alleen aan te raden om u te beschermen, maar ook om een ​​effectievere reiniging te garanderen en ervoor te zorgen dat dit niet opnieuw gebeurt.

Tips om te voorkomen dat penicilliumschimmel teruggroeit

Het werk stopt niet na het verwijderen van penicilliumschimmel in uw huis. Het volgende dat u moet doen, is ervoor zorgen dat het niet teruggroeit.

Omdat schimmelsporen in de lucht blijven hangen, helpt het als je zorgt voor een goede ventilatie en een goede luchtstroom in je huis. Het zal ook de vochtigheid en vochtigheid verminderen, wat de kritische factoren zijn voor schimmelgroei.

U kunt ook overwegen om een ​​luchtontvochtiger of luchtreiniger te gebruiken, wat ook helpt bij het verminderen van de luchtvochtigheid in uw huis. Als de schimmelverontreiniging aanhoudt, probeer dan deskundigen op het gebied van schimmelverwijdering te bellen.

Conclusie

Van alle schimmels die ons huis teisteren, moet schimmel de meest voorkomende vijand zijn. Het groeit in gebieden die je niet verwacht.

Penicillium-schimmel kan handig zijn, maar toch is het niet goed om het in het comfort van uw huis te bewaren. Leer hoe u zich kunt ontdoen van penicilliumschimmel en de gezondheid van u en uw gezin kunt redden van de nadelige effecten ervan.