Waarom bevriest mijn koelkast voedsel? Leer alle 4 factoren die u altijd problemen bezorgen!

Je hebt misschien gedacht: “Waarom bevriest mijn koelkast voedsel?” Welnu, dat komt door problemen met verschillende componenten van uw apparaat. Maar maak je daar maar geen zorgen over! Dit artikel is bedoeld om u een idee te geven waarom uw machine zo werkt en hoe u dit kunt oplossen.

Koelkasten zijn gemaakt om de kou te gebruiken om de ontwikkeling van biologische componenten die voedselbederf veroorzaken, in diskrediet te brengen. Alles is echter goed zolang het in regelmatige hoeveelheden wordt ingenomen. Overdrijven kan gevolgen hebben die u negatief beïnvloeden.

Op dezelfde manier houden koelkasten uw voedsel koel en vers, maar bevriezen komt niet vaak voor, vooral niet in andere gebieden dan de vriezer. Als je merkt dat zoiets gebeurt, wees dan voorzichtig. Het kan een teken zijn van een storing.

Waarom een ​​koelkast voedsel bevriest

“Waarom bevriest mijn koelkast voedsel?” Hoewel bevroren voedsel niet bepaald ongewoon is, vooral in een apparaat dat gebruik maakt van de kou, is het nog steeds geen goed teken. Tenminste, meestal. Sommige koelkasten zijn waarschijnlijk net zo sterk, vooral als ze nieuw zijn gekocht. Terwijl het in de meeste gevallen een kwestie is van een eerlijke fout of interne schade.

Reden #1. Verstopte condensorbatterijen

Condensorbatterijen zijn componenten die zich gewoonlijk onder of erachter bevinden, afhankelijk van het model. Desalniettemin dient het, ongeacht de positie, hetzelfde doel. Het werkt met de verdamper in de cyclus van warmte en koude lucht.

Terwijl de verdamper koele lucht binnenlaat, scheidt de condensorspiraal de warmte af om ruimte te maken voor de kou. Verstopte condensorbatterijen worden meestal veroorzaakt door stofophoping. Omdat de locatie niet gemakkelijk te bereiken is, is het niet eenvoudig om netheid te handhaven.

Hoe moeilijk het ook is, je moet regelmatig schoonmaken om dit onderdeel af te stoffen en te voorkomen dat de uitlaat van hete lucht verstopt raakt.

Reden #2. De temperatuur is te laag ingesteld

In eenvoudigere gevallen is er misschien helemaal geen probleem met de machine. Sommige gebruikers zijn bijvoorbeeld vergeten de juiste temperatuur voor de gadget in te stellen. Soms overschatten we de instellingsniveaus en komen we uit op een te koude temperatuur.

Aangezien dit de eenvoudigste mogelijkheid is, moet u dit eerst controleren. Als dit het geval is, zet u de statistiek op een hogere temperatuur. Een koud binnenklimaat is goed, maar kan het eten negatief beïnvloeden als het teveel wordt. Ga zelfs zo ver dat we het bederven, wat het belangrijkste is dat we niet willen dat er gebeurt.

Reden #3. Kapotte controlesystemen

Als je alles hebt geprobeerd en nog steeds geen resultaat hebt, ligt het probleem mogelijk in de bedieningsinstellingen. De reden waarom je probeerde alle componenten te controleren en zelfs de temperatuur aan te passen, en er is niets veranderd, is omdat je bedieningselementen in de eerste plaats kapot waren. Leer hoe u de thermostaat van de airconditioner kunt resetten!

Het is misschien niet zo ernstig, dus probeer de bedieningsniveaus opnieuw in te stellen. Schakel het uit en start het opnieuw op door het na een paar uur weer in te schakelen. Als het nog steeds niet werkt, overweeg dan om het over te laten aan professionals. De schade kan intern zijn. Houd er rekening mee dat het mogelijk is dat u de besturingselementen voor een nieuwere versie moet wijzigen.

Reden #4. Ineffectieve of kapotte koelkastbekleding

Uw koelkastdeur is voorzien van een dunne, rubberen voering die voorkomt dat koude lucht ontsnapt en warmte binnendringt wanneer de deuren gesloten zijn. Dit maakt de koelkast efficiënter in het opslaan van koele lucht, aangezien koelkastdeuren een kleine barst hebben, zelfs wanneer ze gesloten zijn. Zorg ervoor dat bij het kopen van een nieuwe koelkast, uw voering effectief is, omdat een ineffectief model het doel om er een te kopen in de eerste plaats zal verslaan.

De voering moet zacht genoeg zijn, maar strak en stevig. Het mag ook geen scheuren vertonen wanneer het gesloten is.

Gebroken voeringen moeten daarentegen worden vervangen. Hier zitten meestal scheuren in deze rubbers. In sommige gevallen wordt de schade veroorzaakt door het losraken van de bekleding van de deur. U kunt het veilig laten wijzigen of repareren. Zelf doen is niet erg, maar professionele hulp is toch aan te raden.

Demperproblemen

Een demper is een bekende begrip. Maar voor degenen die het niet weten, het werkt als een regelaar van lucht die in de koelkast gaat en helpt bij het maken van lage temperaturen. Wanneer de klep kapot is, kan dit leiden tot overstroming van lucht. Lees wat er gebeurt bij een vastzittende klep tussen de koelkast en vriezer.

Overstromende lucht is niet nodig omdat het de temperaturen lager maakt dan u zou willen. De inhoud van de koelkast zal dus meer vatbaar zijn voor bevriezing.

In het geval van kapotte dempers, moet u deze door een technicus laten controleren en in ernstige gevallen laten vervangen.

Andere manieren om het op te lossen

Als je alles tevergeefs hebt geprobeerd, maak je geen zorgen. De schade mag zich niet in een van de genoemde onderdelen bevinden. Om erachter te komen, hier is een truc. Plaats voedsel op verschillende delen van de koelkast. Hoe gevarieerder, hoe beter. Zo zie je in welke gebieden voedsel echt bevriest. Als je dat eenmaal hebt vastgesteld, kun je een betere conclusie trekken over welk onderdeel defect is.

Conclusie

Je hebt nu een idee waarom mijn koelkast voedsel nogal abnormaal bevriest. Dit komt door een storing van bepaalde onderdelen. Het enige wat u hoeft te doen is controleren en de nodige maatregelen treffen om het te repareren! Zo kun je nu volop genieten van je koelkast! Lees hoe je asperges in de vriezer bewaart!