Wat betekent het voor een Samsung-koelkast? Plus 6 verrassende foutcodes om te identificeren!

Ben je benieuwd wat OF betekent op een Samsung koelkast? Het is niet alleen ‘OF’, maar de juiste foutcode is ‘OF OF’ of ‘O FF’. Het varieert soms, maar beide codes betekenen hetzelfde. En dat is een indicatie dat de koelkast in demo- of displaymodus staat.

Telkens wanneer je gaat winkelen voor apparaten, met name een koelkast, kun je deze letters op de koelkast zien. Het kan in een winkelcentrum of een apparaatwinkel zijn, en de display-koelkasten staan ​​in de demo-modus. En het wordt soms ‘Afkoelmodus’ genoemd.

We kunnen zeggen dat de koelkast werkt, maar hij verbruikt niet veel elektriciteit op basis van zijn naam. Klanten kunnen in deze modus de koelkast uitchecken zonder zich zorgen te hoeven maken over het elektriciteitsverbruik. En ook om de rekeningen van de inrichtingen niet te beïnvloeden. Deze code is er slechts één van en er zijn nog genoeg codes om te leren, vooral als je een Samsung-koelkast koopt. Dus waarom proberen we ze niet allemaal te verkennen? Lees verder!

Wat betekent dat voor uw Samsung-koelkast?

Foutcodes kunnen u helpen te melden dat er iets mis is met uw apparaat. Het kan een kapotte ventilator zijn, of de koelkast kan de voeding niet identificeren. Maar er kunnen meerdere codes in een enkele koelkast zitten, en ze verschillen allemaal van merk tot merk. Je wist al eerder wat OF betekent op een Samsung koelkast.

Nu willen we de essentiële foutcodes delen die we hebben verzameld van Samsung-koelkasten. En je moet ze allemaal kennen, dus hier zijn ze:

Code #1. 22E of 22C

Als u de deur voor een langere periode openhoudt, kan dit uw motor en andere interne componenten beschadigen. Ze zullen meer koele lucht afgeven omdat ze een temperatuurstijging hebben gedetecteerd. Als reactie hierop zal de binnenkant van de koelkast kouder zijn dan normaal, wat misschien resulteert in een bevroren koelkastventilator.

Deze code kan u vertellen dat de ventilator is gestopt omdat deze vastzit of vastloopt. Je moet dus je koelkast uitzetten en de deur een paar minuten openen om hem te laten ontdooien. Zodra je de koelkast weer aanzet, verdwijnt de code zodra de ventilator begint te werken. Code ’21E’ is ook hetzelfde, maar dan voor de vriezerventilator.

Code #2. AP

Deze code is een afkorting voor het toegangspunt. De meeste moderne koelkasten hebben deze code meestal voor slimme en geavanceerde functies. Je wilt bijvoorbeeld de koelkast verbinden met je wifi om deze functies in te schakelen.

Je kunt deze knop activeren door er een paar seconden op te drukken, en hij zal toegang krijgen tot je wifi-verbinding. Het verdwijnt zodra het voldoende toegang heeft gekregen of als je klaar bent met het instellen van je koelkastinstellingen.

Code #3. 83E, 85E, 86E

De cijfers in de code kunnen variëren, afhankelijk van het type koelkast en het model, maar ze hebben vergelijkbare oorzaken. In sommige gevallen kan de code ook ’88 88′ zijn, die wordt weergegeven wanneer er een hoogspanningsfout of een stroomstoot is. Dit scenario kan fouten veroorzaken in uw componenten, vooral die met betrekking tot elektriciteit.

Voor codes 83E en 86E geeft de koelkast aan dat er iets mis is met uw compressor vanwege de abnormale spanning. Uw compressor krijgt mogelijk te veel elektriciteit en kan de druk niet aan. En om verdere schade te voorkomen, moet u de koelkast en het stroomcircuit uitschakelen. Als er onweer is, kun je wachten tot ze voorbij zijn, maar als er geen onweer is, kun je de koelkast na een paar minuten opnieuw opstarten.

Code #4. 85C

Deze code lijkt op de een of andere manier op de vorige, omdat deze verband houdt met de voeding. Maar dit wordt meestal weergegeven wanneer de koelkast geen stroombron kon identificeren en detecteren. Deze situatie doet zich voor wanneer er een stroomstoring is of als er een laagspanningsvoeding is. Het verschil tussen deze code en de vorige is dat deze een stroomtekort laat zien, terwijl de andere teveel aangeeft.

Code #5. PC ER

Sommige koelkasten geven PC CH weer, maar beide betekenen dat er een gebrek aan communicatie is in de interne componenten. Het kan te wijten zijn aan een losse bevestiging, of er is niet genoeg stroomvoorziening voor allemaal. Of er is een recente stroomstoring en de stroom is nog niet in alle onderdelen geleverd.

Je kunt dit oplossen door de koelkast opnieuw op te starten en de stroomonderbreker uit te zetten. Zet hem na een paar minuten weer aan. Je koelkast zou goed moeten reageren na de herstart.

Code #6. 76C

Deze code geeft aan dat er water in uw autofill-compartiment zit. U bent misschien in de war omdat de container een kan heeft die met water moet worden gevuld. Dat betekent dat er water in de buurt is. En het kan een deuk of barst in je kan zijn waardoor de koelkast lekkages heeft ontdekt.

It’s A Wrap

En daarmee is het artikel afgesloten over “wat betekent OF op een Samsung koelkast?” Er zijn nog andere codes die je moet ontdekken, maar dit zijn de meest voorkomende en essentiële. Maar u kunt uw handleiding raadplegen om meer te weten te komen over de verschillende cijfers die uw koelkast weergeeft.

We hopen dus dat je door dit artikel je koelkast beter hebt leren kennen. Lees voor meer interessante artikelen hoe u het filterlicht op de Samsung-koelkast uitschakelt. Het beste!