Hoe het Frigidaire-airconditionerfilter schoon te maken? 5 eenvoudige stappen!

Wilt u weten hoe u het Frigidaire-airconditionerfilter schoonmaakt? Het duurt slechts ongeveer vijf eenvoudige stappen en u bent klaar om te gaan. Uw airco werkt en ziet er als nieuw uit!

Verschillende modellen en merken hebben unieke filterplaatsing en functies. Maar je kunt ze ondanks de verschillen op dezelfde manier schoonmaken.

Het belangrijkste verschil is echter hoe u ze uit het apparaat gaat verwijderen. Maar maak je geen zorgen, want dit artikel zal je door het hele proces begeleiden.

Dus, lees verder!

3 veelvoorkomende typen AC-units in Frigidaire

Dus zodra je de website van dit merk opzoekt, zie je drie soorten airconditioners in hun producten. In dit gedeelte laten we u zien hoe u het filter van elke airconditioner kunt verwijderen. Maar zorg ervoor dat u uw apparaat uitschakelt voordat u het filter verwijdert.

Zonder verder oponthoud, laten we beginnen.

Type #1. Op het raam gemonteerde airconditioner

Dit type is het meest bekend als alleen raamairconditioners. En ze zijn door de jaren heen ook de eenvoudigste en meest gebruikte geweest.

Het is eenvoudig omdat het slechts uit één eenheid bestaat waar alle componenten samen zijn geplaatst. De eenheid is fundamenteel vierkant of semi-rechthoekig van vorm.

Aan de binnenkant is het frontpaneel te zien. En u kunt deze hoes natuurlijk uitklikken. Nadat je de buitenste afdekking hebt verwijderd, kun je het filter via het handvat verwijderen.

Het is makkelijk, ben je het ermee eens?

Type #2. Draagbare airconditioner

Dit type is meestal erg handig om in te investeren en je kunt ze van de ene kamer naar de andere verplaatsen, in tegenstelling tot andere AC-units die op een vaste plek in huis moeten worden geplaatst.

Sommige draagbare airconditioners, zoals die van Frigidaire, hebben hun filters aan de achterkant van het apparaat. Zoek dus de inkeping aan de achterkant van het apparaat, waar u toegang hebt om de hoes moeiteloos te verwijderen. En net als bij de andere units kun je het filter aan het handvat losmaken.

Merk op dat de meeste draagbare AC-units meer dan één filter hebben. Ze zijn echter waarschijnlijk kleiner dan het primaire filter en bevinden zich aan de onderkant van het apparaat.

Zorg ervoor dat u uw handleiding raadpleegt en uw AC . onderzoekt

Type #3. Ingebouwde airconditioner

Ingebouwde AC-units zijn ontworpen om een ​​deel van uw huis te worden. En ze mogen niet zichtbaar genoeg zijn om uw aandacht te trekken.

U kunt dit echter vinden in grotere gebouwen of huizen en etablissementen om een ​​prominentere ruimte te koelen. Dus als u het filter van uw plafond-AC wilt verwijderen, wilt u misschien een stoel pakken.

Schuif de klikjes of vergrendelingen aan beide zijden van het apparaat weg om de grillafdekking naar beneden te laten zakken. En het filter is zo eenvoudig uit te trekken.

Stappen om Frigidaire-airconditionerfilter schoon te maken

Het is essentieel om uw AC-filter regelmatig schoon te maken of te vervangen, ook al zijn ze verschillend. En houd er rekening mee dat andere filters wegwerpfilters zijn, dus u moet de uwe controleren. En je kunt de eerste weggooien en vervangen door iets gloednieuws.

Deze wekelijkse of maandelijkse procedure zou uw airco beter laten functioneren en de luchtkwaliteit verbeteren. Hieronder volgen dus de stappen voor het reinigen van het Frigidaire-airconditionerfilter.

Stap #1. Stofzuigen

Omdat je eerder hebt geleerd hoe je ze kunt verwijderen, gaan we ze nu opschonen.

Je filterzeefjes zijn kwetsbaar, dus zet je stofzuiger niet op hoog vermogen. We raden u ook aan om bekleding of een kleine opzetborstel voor het mondstuk te gebruiken. En u kunt de borstel door elke hoek en zijkant laten gaan. Maar nogmaals, zorg ervoor dat er weinig tot geen stofdeeltjes achterblijven.

Stap #2. Week het in een sopje

Voeg een paar druppels van uw favoriete reinigingsmiddel of wasmiddel toe in een bak met water. Meng ze goed om de chemicaliën gelijkmatig te verdelen.

Dompel het filter onder en laat het water een paar minuten in het scherm trekken. Dan zou het de stofballen kunnen oplossen en het vuil met geweld kunnen verwijderen. U kunt ook een scrub met zachte haren gebruiken om niet-verwijderbaar vuil te verwijderen. Doe het voorzichtig!

Je kunt het voorzichtig schudden en het filter van tijd tot tijd omdraaien.

Stap #3. Spoelen

Laat het zeepwater weglopen en vervang het door een schoon exemplaar. Laat alle zeep en chemicaliën oplossen in het water en verwijder overtollig vuil. Schud nogmaals en zorg ervoor dat alle kanten onder water staan.

Stap #4. Veeg

Veeg alle randen en hoeken van het filter voorzichtig schoon met een zachte doek of spons. Voer deze stap uit totdat u door het hele luchtfilter moet.

Stap #5. Droog

Je kunt hem onder de zon plaatsen en op een plek waar de wind hem niet weg kan blazen. Of het zal niet meer bedekt zijn met vuil nadat je het hebt achtergelaten. Als het een gebogen functie heeft, kun je een touw of touw vinden waar je het kunt ophangen.

Wil je je airco echter direct gebruiken, dan kun je het filter föhnen of direct weer terugplaatsen nadat je het hebt drooggeveegd.

Conclusie

En zo maak je het Frigidaire-airconditionerfilter schoon.

We raden u aan een of twee keer per maand tijd te vinden om uw filter schoon te maken of te vervangen. Daar zou je veel baat bij hebben. Nou, niet alleen jij, maar ook je huis en je gezin.

Blijf Veilig!