5 beste stappen voor het naaien van een dekenbinding op fleece

Wil je iets productiever doen tijdens quarantaine? Leren hoe je dekenbinding op fleece kunt naaien, kan een geweldige manier zijn om het meeste uit je tijd thuis te halen.

 

U kunt dit doen door stoffen randen aan de randen van het vlies te naaien! Het is snel en gemakkelijk te maken en het kan ook een geweldig persoonlijk cadeau zijn voor je dierbaren.

 

Je bent vrij om het kleurenschema aan te passen aan je stijl en esthetiek in minder dan een uur.

 

Lees mee terwijl we u een stapsgewijze zelfstudie presenteren over hoe u een deken kunt binden op fleece.

 

Hoe u een deken op fleece naait: eenvoudige zelfstudie

 

Stap #1. Bereid alle benodigde benodigdheden voor

Bereid eerst al je benodigde materialen voor. Je moet het vlies ook voorbereiden door het te wassen en te drogen volgens het instructielabel.

 

De lengte hangt af van hoe lang of groot je je deken wilt hebben, en de volgende benodigdheden heb je nodig:

 

  • Fleece-stof
  • Dekenbinding
  • Naaimachine
  • Draad
  • Pinnen

Je kunt een dekenbinding kopen bij elke handwerk- of stoffenwinkel. Als dit echter niet beschikbaar is, kunt u als alternatief een 2-inch satijnen lint gebruiken.

 

Stap #2. Knip, strijk en speld de stof

Als de stof niet gelijkmatig wordt gesneden, neem dan de tijd om de hoeken zo gelijkmatig mogelijk te maken in de vorm die u zoekt.

 

Het volgende dat u wilt doen, is de stof strijken om kreuken in uw deken te voorkomen. Strijk de stof echter zoals vermeld op het waslabel.

 

Wees voorzichtig bij het strijken van fleece omdat het kwetsbaar is voor hitte. Zorg ervoor dat de warmte-instellingen op de laagste staan, en het mag niet te lang op dezelfde plek staan.

 

Als je 100% polyester fleece hebt, bekijk dan deze tips om kreukels in de stof recht te trekken.

 

Plaats vervolgens de dekenbinding aan weerszijden van de stof. Als je tevreden bent met de positie van je binding, speld dan om ze op hun plaats te houden.

 

Stap #3. Begin met naaien

Haal je naaimachine tevoorschijn, want de volgende stap is het leuke gedeelte, naaien!

 

Hoewel je waarschijnlijk met de hand een deken op fleece kunt binden, duurt het lang. Stel uw machine in op een 5 millimeter brede zigzagsteek.

 

U moet er ook voor zorgen dat uw machine zware stof kan verdragen, omdat deze dikke lagen kan hebben. Naai je deken ongeveer 2,5 cm vanaf de binnenrand van de binding.

 

Als u dit doet, zorgt u ervoor dat u beide kanten van de deken naait.

 

Als u in een hoek komt, naai dan een centimeter verder dan de volgende zijde terwijl u ervoor zorgt dat de naald nog steeds tot aan het vlies is. Doe dit totdat uw naald in de goede richting wijst.

 

Stap #4. Maak een verstekvouw

Het maken van een verstekvouw voor alle hoeken van je deken is een nette manier om ervoor te zorgen dat er geen volume in die gebieden is wanneer je het omdraait voor de finishing touch.

 

Als je bij een hoek komt, stop dan met naaien en laat de naald in de stof zitten.

 

Op de hoek opent u de binding en vouwt u deze terug over de rand van de volgende zijde. Zet uw vouw op zijn plaats door pinnen te plaatsen. Ga hierna weer verder met naaien.

 

Als je een verstekvouw maakt, zorg je ervoor dat de bindingen in de hoeken niet losraken.

 

Stap #5. Maak de rest af

Gefeliciteerd! Je bent nu bijna klaar met je nieuwe gepersonaliseerde deken. Nog een paar stiksels en je bent klaar.

 

Beëindig het naaien door over de hoeken te gaan en ze opnieuw vast te naaien als u denkt dat ze te gezwollen of niet vastgezet zijn. Controleer of u meer bindingen moet toevoegen.

 

Als de binding echter voldoende is, maakt u uw naad af en knipt u overtollige stof en draden af.

 

Wat is dekenbinding?

Dekenbinden is het naaiproces waarbij u een stuk stof aan de randen van uw quilt “bindt”. Je kunt elke gewenste stof gebruiken, zoals satijn of fleece.

 

Het is aan jou met welk type deken je je wilt nestelen.

 

Er zijn twee manieren om te binden. De eerste is de enkelvoudige binding die geschikt is voor kleinere projecten zoals babydekens, vloerkleden of miniquilts.

 

De volgende is de dubbelgevouwen binding die is ontworpen voor dingen die je elke dag zou gebruiken. Het heeft twee lagen stof, wat twee keer de bescherming betekent om slijtage te weerstaan.

 

Conclusie

Als gevolg van de implementatie van sociale afstand als gevolg van de COVID-19-pandemie, zijn we genoodzaakt om thuis te blijven. Sommige onderzoeken suggereren dat thuisblijven iemands geestelijke gezondheid schaadt.

 

Dit verdwijnt echter zodra je erbij betrokken bent en je aan je nieuwe routine aanpast!

 

Nu je weet hoe je een dekenbinding op fleece moet naaien, kun je thuis blijven en tegelijkertijd productief zijn.

 

Dit kan dienen als een creatieve uitlaatklep die goed is voor de geest. Volg gewoon de bovenstaande stappen en begin vandaag nog met uw naaiproject!