5 eenvoudige stappen voor het met de hand naaien van gordijnen

Gordijnen voegen elegantie en schoonheid toe aan onze huizen. Elk huis of elke kamer zonder gordijn ziet er lelijk en onverzorgd uit. In dit artikel zal ik een supereenvoudige methode delen om gordijnen met de hand te naaien en bij je te blijven.

We gaan binnen een minuut aan de slag. Je hebt veel methoden als het gaat om het maken van gordijnen.

Enkel paneel en dubbel paneel gekalkt. Lang kort, je kunt gordijnen maken die hangen met behulp van een roedezak, of misschien hangen ze aan clips of met behulp van doorvoertules met een paar eenvoudige naaivaardigheden.

Je kunt ze vandaag echter allemaal maken. Ik ga je laten zien hoe je met de hand gordijnen naait met een roedezak.

Stappen voor het met de hand naaien van gordijnen

Hier is een lijst met materialen die je nodig hebt bij het plannen van het met de hand naaien van gordijnen:

  • Stof
  • Draad passend bij fabric
  • Schaar of rolmes
  • Snijmat
  • Een duidelijke liniaal
  • Rechte pinnen
  • Een naadmeter
  • Een strijkijzer
  • Een meetlint
  • Een gordijnroede

Je kunt elke stof gebruiken voor het maken van gordijnen, van iets transparants tot zware wandtapijten. Breng zeker een bezoek aan de stoffenafdeling om uw favoriet te kopen of als u iets wilt kiezen dat bij de inrichting van uw kamer past.

Voordat we stof uitknippen, willen we eerst de gordijnroede monteren. U kunt het zo hoog boven het raam installeren als u wilt en zo ver buiten de breedte van het raam als u wilt.

Houd er rekening mee dat de gordijnen niet verder naar buiten komen dan waar de beugels van de gordijnroede zijn.

Stap #1: Meting

Nu ga je wat metingen doen om hoeveel stof je eerst moet knippen. Meet van beugel tot beugel om de breedte te vinden.

Voeg twee centimeter meer toe bovenop dat aantal om rekening te houden met de zomen die je moet maken. Vervolgens moet u de lengte meten. Begin vanaf waar de gordijnroede hangt en meet tot waar je het gordijn wilt laten eindigen.

Voeg 10 inch toe aan dit aantal om rekening te houden met de zomen. Je moet een dubbele zoom van 2 inch maken aan de bovenkant die je hengelzak zal zijn en een dubbele zoom van 3 inch aan de onderkant.

Stap #2: snijden

Een rolmes op een snijmat gebruiken om de meest rechte lijnen te krijgen, maar je kunt net zo goed een stoffen schaar gebruiken als je dat prettig vindt. Zodra je stof is uitgeknipt, ben je klaar om te naaien.

Stap #3: Begin met naaien

Laten we beginnen met de lange zijzomen. Hier ga je een dubbele zoom van een halve inch naaien.

Vouw je stof tot 1 inch en gebruik een naadmeter om ervoor te zorgen dat je die 1 inch hebt. Vouw helemaal over terwijl u uw naadmeter over de vouw beweegt en de afmetingen controleert.

Gebruik een strijkijzer en druk op de vouw. Vouw vervolgens de onbewerkte rand in de vouw, wat resulteert in een 1/2 inch.

Vouwdruk, terwijl u vouwt, zet u uw stof vast door pinnen loodrecht in plaats van parallel aan de onderrand te plaatsen. Nu ben je klaar om te naaien met naald en draad.

Dus direct langs de binnenkant, vouw met een rechte steek, beginnend en eindigend met de stiksteek. Hiermee is je eerste halve inch voltooid.

Zodra je de zoom aan één kant hebt voltooid, dubbele zoom, herhaal je dezelfde stappen om de hymne aan de lange andere kant van het gordijn te voltooien.

Als je aan beide kanten met draad en naald bent genaaid, ga je langs de bovenrand van je gordijn naaien. Dit wordt een dubbele zoom van 2 inch, en het gaat dienen als de roedezak voor je gordijn.

Gebruik deze stappen voor beide zijden van het gordijn, maar vouw de stof in plaats daarvan tot tien centimeter.

Controleer de meting over de vouw terwijl u uw naadmeter indrukt terwijl u bezig bent. Vouw de stof in de vouw om je een vouw van 2 inch te geven.

Druk op de pin en naai langs de binnenste vouw om die dubbele zoom van 10 cm te voltooien.

Opmerking: de zoommaat moet open blijven zodat de gordijnroede naar binnen kan schuiven

Stap #4: Zoom

De laatste stap bij het met de hand naaien van gordijnen is het zomen. Zoom de onderkant van je gordijn om. Je maakt hier een 3-inch dubbele zoom. Druk met uw strijkijzer op de stof terwijl u de naadmeter gebruikt om de vouw te controleren.

Dit is om je een vouw van 3 inch te geven. Zet je stof vast met rechte spelden voordat je begint te naaien.

Naai nu langs de binnenste vouw met een rechte steek, beginnend en eindigend met een stiksteek.

Stap #5: installeer het gordijn

Plaats de gordijnroede van uw keuze in de roedezakken en u hoeft alleen nog maar uw gordijnen op te hangen. Hoe schattig zijn ze, en ze waren zo eenvoudig zelf te maken met je gordijn.

 

Conclusie

Op deze manier kun je het uiterlijk gemakkelijk veranderen als je wilt door de roede uit de roedezak te halen en de gordijnen op te hangen met clips.

Je moet deze methode proberen; het is zo eenvoudig, en je krijgt de luxe om gordijnen te maken van elke stof die je wilt en van elke gewenste lengte. Ik hoop dat dit artikel je heeft geholpen bij het gemakkelijk met de hand naaien van gordijnen.