5 tips om gordijnen op de juiste manier te binden

Als je eenmaal onder de knie hebt hoe je gordijnen moet strikken, kun je experimenteren met verschillende gordijnbinders die die mooie raambekleding zeker naar een hoger niveau zullen tillen. Als het concept achter dit idee vrij eenvoudig lijkt, is dat waarschijnlijk omdat het dat ook is.

 

Het probleem zit bij sommige mensen; ze hebben de neiging om de plaatsing van de tieback te verknoeien. Het is duidelijk dat tiebacks die ofwel te hoog of te laag in het gordijn zitten, dingen ongemakkelijk kunnen doen lijken in plaats van stijlvol.

 

Vandaag zullen we kijken naar verschillende gordijnbinders, van antieke tot moderne stijlen die passen bij rustiek en luxe interieurontwerpen. Het enige dat u nodig hebt, is een snel meetproces, wat basis gordijnhardware en natuurlijk uw favoriete gordijnbinders.

Verschillende gordijnbinders

Elk huis heeft een uniek interieurontwerp dat past bij een bepaalde stijl. Of het nu rustiek, vintage, modern, eigentijds of groots interieurontwerp is, verschillende soorten gordijnbinders zullen uw interieur perfect aanvullen.

Stap 1: Een tieback kiezen

Er zijn twee hoofdtypen gordijnbinders. De traditionele methode vereist een paar gordijnhardware, zoals eenvoudige haken. Met behulp van de tie-back kunt u uw gordijn tegen de zijkant van uw raam houden, waardoor er meer licht door schijnt.

 

In sommige gevallen geven huiseigenaren er de voorkeur aan hun ramen vast te binden en ze in het midden te laten hangen. Dat soort stijl ziet er goed uit voor casual en ontspannen looks. Dan heb je de keuze tussen touwachtige stropdasruggen of magnetische stropdasruggen die je aan elkaar kunt klikken.

 

Als je een beetje besluiteloos bent, moet je toch een paar haken kopen. Zo bepaal je gemakkelijk of je je gordijnen in het midden of aan de zijkant van het raam wilt hangen. De volgende dag van gedachten veranderen is geen probleem, aangezien je al haken hebt geïnstalleerd. Ze verbergen zal ook geen probleem zijn.

Stap 2: Sluit je gordijnen.

Het idee is om te leren hoe je gordijnen kunt strikken, want tiebacks zouden je moeten helpen om een ​​elegante raambekleding te creëren met de perfecte kromming. Sluit uw gordijnen en bevestig hun plaatsing over de roede. Zorg ervoor dat ze niet gemakkelijk verschuiven als je de middelste delen bij elkaar verzamelt.

Stap 3: meet je gordijn.

Voor de meeste mensen kun je bij inspectie gemakkelijk beslissen waar je tiebacks heen moeten. Maar als je echt precies wilt zijn met je metingen, gaan ze meestal tussen tweederde en de helft van de lengte van het gordijn.

Als je ramen van twee verdiepingen of ramen die groter zijn dan de normale maat aankleedt, wil je misschien je tiebacks op een lagere hoogte plaatsen. Het is niet dat ze er hoger niet al te goed uit zullen zien. In plaats daarvan zal het beter toegankelijk zijn als u het in een lagere positie plaatst.

 

Pak het middelste gedeelte vast en gebruik je hand als tijdelijke stropdas. Als je thuis een touw of kabelbinders hebt, of iets om de stof vast te houden, kun je dat ook gebruiken. Bind de stof samen en doe een stap achteruit om te zien hoe het eruit ziet. Je kunt experimenteren met verschillende hoogtes totdat je een bepaalde lengte hebt bereikt. Vergeet niet de meting te noteren.

Stap 4: Bevestig uw holdbacks (optioneel)

Deze stap is optioneel voor degenen die de voorkeur geven aan vastgebonden gordijnen die in het midden van het raampaneel hangen. Als je ze echter gracieus aan de zijkant wilt vastzetten, let dan goed op.

 

Begin met het kopen van een paar haken die je tiebacks en gordijn vasthouden. U kunt kiezen voor decoratieve holdbacks, die er in feite uitzien als decoratieve deurknoppen die er in alle soorten en maten zijn.

 

Voor eenvoudige schroefhaken heb je alleen het stuk zelf en een krachtig gereedschap nodig waarmee je een gat in de muur kunt boren. Decoratieve holdbacks hebben minstens twee tot drie schroeven nodig, afhankelijk van het ontwerp. Bevestig het aan de muur met behulp van de maat die u in stap drie hebt gekregen.

Stap 5: Bind het gordijn terug

Haal je gordijn vastgebonden en wikkel het om de stof. U kunt een typische knoop gebruiken om het op zijn plaats te houden. Pas het materiaal zo aan dat het een elegante ronding creëert – experimenteer met losjes gebonden of strakke knopen.

 

Voor gordijnen die naar de zijkant worden gezwaaid met een klem, pak je de stof vanaf het midden en trek je het gedeelte voorzichtig opzij. Houd er rekening mee dat het bovenste deel van uw gordijn niet mag meebewegen als u aan het middelste gedeelte trekt. Bind en zet het gordijn op zijn plaats.

Ontwerptips

Behalve het gebruik van gewone draperie dassen die je in elke winkel kunt krijgen, probeer te experimenteren met alledaagse voorwerpen die je in je huishouden aantreft. Je kunt het zelfs veranderen met Doe-het-zelf gordijn tiebacks met kabelbinders en decoratieve materialen.

 

Denk buiten de gebaande paden als het gaat om het verfraaien van je spullen. Er zijn duidelijke en eenvoudige gordijnhouders die u eenvoudig kunt aanpassen. Versier het met wat acrylverf, stickers of 3D-ornamenten zoals bloemenslingers, bellen en nog veel meer.

 

Heb je geen tijd om een ​​tieback te kopen of zelf te maken? Dat is niet erg, want je kunt de gordijnen ook vastbinden met de stof zelf. Houd er rekening mee dat dit mogelijk alleen werkt voor langere vitrages.

 

Neem een ​​bos stof en behandel het als een relatief dik stuk touw. Knoop de stof aan elkaar en je hebt een netjes vastgebonden gordijn zonder het gebruik van gordijnbinders of stoppers. Je kunt ook experimenteren met decoratieve stijlen om de stof te binden.

 

Samenvatting

 

Over het algemeen zijn er veel manieren om gordijnen te strikken en ze er visueel aantrekkelijk uit te laten zien. Ontdek wat voor u werkt en wees niet bang om de wateren te testen.