Een draaistoel maken: een eenvoudig doe-het-zelf-project

Een bureaustoel is een geweldige aanvulling op elk thuiskantoor. Ze zijn ook nog eens stijlvol en functioneel! Het beste gedeelte? Ze zijn ook niet al te moeilijk om te maken, dus je kunt in een mum van tijd genieten van het persoonlijke comfort van je eigen draaistoel.

Hopelijk heeft dit artikel je wat inspiratie gegeven voor het maken van een draaistoelontwerp.

Stappen voor het maken van een draaistoel

Benodigde materialen

  • Stof of leer naar keuze (ongeveer twee meter)
  • Schroeven en schroevendraaier voor montage, bij voorkeur met kruiskop, indien beschikbaar.
  • Een meter dubbelzijdig plakband om het zitkussen aan het frame te bevestigen. Optioneel maar aanbevolen! Ik raad de tape van Duck Brand aan. Het is duurzaam en ziet er geweldig uit!
  • Houtlijm, klemmen, boren voor geleidegaten en schroeven (optioneel)
  • Meetlint of maatstaf om de metingen correct toe te passen, evenals een potlood/pen
  • De maatstaf om te meten hoe lang de schroeven moeten zijn.
  • Schroevendraaier of accuboormachine voor het boren van geleidegaten en het indraaien van schroeven
  • Knutselmes, schaar, liniaal indien nodig.

Instructies: een draaistoel maken

Stap één – Frame van stoelstoelbasis construeren: hoe maak je een draaistoel?

Meet hoe lang de schroeven moeten zijn om de stoelbasis aan het frame te bevestigen.

Bevestig een stuk dubbelzijdig plakband aan één kant van de voorrand en de achterrand (de twee stukken die elkaar zouden ontmoeten in een “L”-vorm) van uw zitkussen met voldoende overhang aan alle vier de zijden om te draaien zonder dat u de stoel hoeft te verplaatsen. hele kussen.

Stap twee – Zittingbasis aan frame bevestigen: hoe maak je een draaistoel?

Meet hoe lang de schroeven moeten zijn om de stoelbasis aan het frame te bevestigen en boor in elk van deze gebieden twee geleidegaten met een elektrische schroevendraaier of accuboormachine en verwijder vervolgens de tape die niet meer nodig is door deze met een schaar af te knippen

Bevestig de stoelbasis aan het frame met behulp van de schroeven en een elektrische schroevendraaier of accuboormachine.

Zorg ervoor dat het waterpas is door te meten hoe hoog vanaf de vloer beide geleidegaten zich ten opzichte van elkaar bevinden aan weerszijden van de voorkant van uw draaistoel. Als ze niet overeenkomen, gebruik dan een niveau om aan te passen hoe hoog de voorkant van uw stoelbasis is en bevestig vervolgens opnieuw.

Stap drie – Stof bevestigen: hoe maak je een draaistoel?

Meet hoe lang de stof moet zijn door deze van de ene kant van de achterkant, over beide kanten van het stoelframe en naar de andere kant bovenop te laten lopen, zo ver als je wilt.

Meet hoe breed de stof moet zijn door het materiaal plat op een tafel te leggen en te meten hoeveel inches er zijn vanaf de voorkant van het frame, over beide zijden, terug naar beneden naar een andere kant, zo ver als gewenst.

Neem deze maat en verdubbel dan die lengte, want als je bureaustoel eenmaal is gemonteerd met de stof erop en je wilt hem opbergen, zal er overtollig materiaal zijn.

Zoek hoeveel inch stof over elke kant moet gaan (als u vanaf de voorkant meet) door dat aantal met twee te vermenigvuldigen en voeg vervolgens een inch toe voor de naadtoeslag – dus als uw draaistoel 20 “breed is, zou 40 over beide zijden gaan met een inch voor naadtoeslag.

Knip het materiaal op maat en gebruik dan een rechte speld aan elke kant van de stof en naai het op zijn plaats met een naadtoeslag van ¾ “, laat één uiteinde open zodat u het met de goede kant naar buiten kunt draaien.

Stap vier – Keer de stof met de goede kant naar buiten door aan weerszijden twee hoeken te nemen die er nog in zitten en ze eruit te trekken.

Gebruik het strijkijzer om beide zijden van de stof plat te drukken, vouw vervolgens dubbel en speld het aan elkaar zodat u dat uiteinde kunt naaien met een naadtoeslag van ¾ “(vergeet niet om een ​​opening van 2,5 cm aan de onderkant over te laten om te draaien).

Laat een paar centimeter aan elke kant los waar je arm doorheen gaat, die uiteindelijk aan het frame zal worden genaaid.

Wanneer u de armleuningen aan het naaien bent, zorg er dan voor dat ze beide in tegengestelde richtingen zijn gericht, zodat wanneer de ene omhoog en de andere omlaag is, uw stoel soepel heen en weer kan draaien, met een beetje speling voor het omdraaien van hoeken.

Stap vijf – De laatste stap is het bevestigen van zwenkwielen aan de vier hoeken van uw frame met schroeven, ringen en moeren. De zwenkwielen moeten een diameter van ongeveer 2,5 cm hebben, zodat ze niet vast komen te zitten op vloerbedekking of vloerplanken.

Hoe scheuren op een draaistoel te voorkomen: het probleem met armleuningen & Voetkussentjes

Het grootste probleem met armleuningen is dat ze vaak te kort zijn of van losse stof zijn gemaakt die verstrikt kan raken in het wielmechanisme. De oplossing voor dit probleem is om de armleuningen iets hoger dan normaal te naaien of ze te bevestigen met klittenband zodat ze indien nodig kunnen worden verwijderd.

Het andere probleem is dat voetzolen losraken en verstrikt raken in het wielmechanisme, wat vaak leidt tot het scheuren van de stof op uw draaistoel. De oplossing voor dit probleem is om vilt (of een stof naar keuze) te gebruiken om de hele voetzool te bedekken en deze met klittenband vast te maken.