Een fleecedeken vlechten in 3 eenvoudige stappen

Je zult blij zijn dat de stappen voor het vlechten van een fleecedeken minder dan vijf stappen zijn. Wil je weten hoeveel? In slechts drie stappen ben je klaar met de deken!

Het beste van dit project is dat het ook een niet-gestikte fleecedeken is. In plaats van de pony traditioneel te binden, vlecht je hem. Lees hieronder verder voor meer informatie over een andere gemakkelijke en stijlvolle manier om een ​​fleecedeken af ​​te werken naast met een binding.

 

DIY niet-naaiende fleecedeken met gevlochten rand

 

1. Zet je twee stukken fleece op een rij

Je begint met de fleecedeken met twee stukken stof. Knip ze in de exacte afmetingen volgens uw gewenste dekenmaat. Plaats ze dan op elkaar met de verkeerde kanten naar elkaar toe gericht.

 

2. Fring de deken rondom

Snijd een vierkant op elke hoek en maak spleten aan alle kanten. De spleten moeten een centimeter van elkaar verwijderd zijn, zodat je ze later gemakkelijk kunt vlechten. Vouw elk stuk halverwege en maak een kleine spleet in het midden of iets dichter bij het einde, afhankelijk van de gewenste randafwerking.

 

3. Vlecht de rand van de fleece deken

Ten slotte kun je de rand vlechten om je niet-gestikte fleecedeken te maken. De sleutel tot het onder de knie krijgen van het vlechten van een fleecedeken is door een stuk pony te nemen en dit door het gat aan de volgende pony te steken. Je gaat van links naar rechts en pakt beide lagen van de deken, zodat degene waar je doorheen trekt het volgende gat wordt.

Ga door met vlechten rondom de deken. Zodra je het laatste ponypaar hebt bereikt, scheid je ze en pak je er een om in je startgat te steken. Maak een dubbele knoop met de laatste twee lagen en stop het in de deken om het af te maken.

Wat zijn de verschillende manieren om een ​​fleecedeken te knopen?

Vlechten van de rand van een fleecedeken is niet de enige manier om een ​​niet-naaideken te maken. Een handige tip om te onthouden is om te knopen met dubbele knopen, zodat je fleecedeken niet loslaat tijdens het wassen. U wilt ook vierkanten op de hoeken knippen om te voorkomen dat de hoekranden met elkaar gaan samenklonteren.

Klassieke fleece stropdas deken

De klassieke niet-gestikte fleecedeken bestaat uit twee stukken fleece met franjes aan de randen. In plaats van de franjes te vlechten, bind je elk paar om de deken te maken. De afwerking is rustiek, maar het is de gemakkelijkste methode voor degenen die een hekel hebben aan naaien.

 

Enkellaags fleece strikdeken

In plaats van twee stukken fleece, kun je ook één laag gebruiken. Knip de randen af ​​en knoop de flappen vast om de pony te stylen. Je kunt ook flanel gebruiken in plaats van fleece voor een knusse look en feel.

Gebreide fleecedeken

Als je iets extra pluizigs wilt, kun je in plaats daarvan een gebreide fleecedeken maken met grof garen. Er zijn verschillende breimethoden, dus u kunt degene kiezen die u het gemakkelijkst vindt. Zo zijn er armbreien en vingerbreien technieken.

Hoe maak je een fleecedeken zonder naaien zonder dikke knopen

Wat als je een fleecedeken zonder naaien wilt maken zonder knopen? U kunt doorgaan met onze gids hierboven over het vlechten van een fleecedeken, en u krijgt een knusse knoopvrije fleecedeken. Vergeet echter niet om je zelfkanten netjes af te snijden en goed fleecemateriaal te gebruiken dat niet snel rafelt of uitrekt.

Bovendien hoef je jezelf niet te beperken tot de franjeafwerking op je deken. Je kunt elke pony een nieuwe vorm geven met een schaar om eruit te zien als konijnenoren, gras, hek, of een golvend mes gebruiken.

Hoeveel meter fleece heb je nodig om een ​​dasdeken te maken?

De afmetingen die je nodig hebt om een ​​stropdasdeken of gevlochten fleecedeken te maken, hangt af van de grootte van de deken die je wilt. Als u een schatting wilt, kan een standaardworp tot twee yards gebruiken, terwijl te groot gaan betekent dat u één yard toevoegt. Deze cijfers zijn gebaseerd op de veronderstelling dat uw worp respectievelijk 50 bij 60 inch en 55 bij 80 inch meet.

Bovendien, meet de grootte van een meter fleecestof. De lengte is altijd 36 inch voor één werf, maar de breedte kan variëren van 44 tot 60 inch.

Wat zijn de verschillende soorten fleecestof?

De sleutel tot het maken van de beste gevlochten of niet-gestikte fleecedeken met stropdas is het gebruik van materialen van de beste kwaliteit. Zo rafelt of rekt je deken niet uit, ook niet als je de randen niet hebt genaaid.

Polarfleece

Het type fleece dat het beste is voor stropdasdekens is polar fleece. Het is ongelooflijk duurzaam vanwege de tweezijdige pool, dus het zal niet snel verslijten. Sommige winkels gebruik gerecyclede plastic flessen om hun polar fleece stoffen te maken.

 

Polyestervlies

Als je de beste isolatie uit je fleecedeken wilt halen, overweeg dan om polyesterfleece te gebruiken. Het is zacht en pluizig om warmte te geven. En het beste van alles is dat het niet gemakkelijk pilt.

Micro-fleece

Micro-fleece is niet populair voor dekens. In plaats daarvan is het een veel voorkomende laag voor jassen en andere kledingstukken. Vergeleken met de twee soorten fleece is microfleece de meest flexibele en dunste stof.

Conclusie

Wilt u een fleecedeken zonder naaien zonder stropdassen of knopen? Maak een bladwijzer van deze gids over het vlechten van een fleecedeken, die gebruikmaakt van twee stukken fleecestof met randen met franjes. In plaats van elk paar te binden, steek je de ene pony in de gleuf van de andere.

Heb je dit project al geprobeerd? Laat het ons weten in de reacties!