Gordijnen goed gesloten houden?

Tiebacks en holdbacks zijn een geweldige en elegante manier om onze gordijnen open te houden en een voldoende hoeveelheid natuurlijk licht toe te laten om de kamer te verlichten. We moeten echter allemaal toegeven dat we soms liever weten hoe we gordijnen dicht moeten houden.

 

Het sluiten van je gordijnen is eigenlijk heel gunstig, omdat het de privacy en warmte-isolerende eigenschappen van je huis verbetert. Het is ook een uitstekende techniek voor het ontwerpen van gordijnlagen. Gelukkig kun je je gordijnen dicht houden magneetsluitingen gebruiken of enkele eenvoudige clips.

 

Je eigen magnetische sluiting maken voor een stevige en meer sierlijke oplossing is veel gemakkelijker dan het lijkt. Gelukkig voor jou hebben we een eenvoudige handleiding waarmee je je eigen magnetische gordijnsluitingen kunt maken.

 

Stap 1: verwijder het paneel

We kunnen niet echt werken met een gordijnpaneel dat om duidelijke redenen aan de roede prikt. Neem er een naar beneden en leg deze plat op je werkblad met de goede kant naar boven. We zullen dezelfde procedure voor elk paneel doen, maar we kunnen het stap voor stap doen.

 

Stap 2: Markeer de magneetplaatsingen

Zoek de verticale rand van uw gordijn en markeer een rechte lijn die u zal helpen de positie van de magneten te onderscheiden. Zorg ervoor dat je aan beide kanten werkt, want we werken ook aan magneetwandbevestigingen.

 

Markeer met behulp van de verticale lijn de verticale plaatsing van uw magneet, beginnend vanaf de bovenkant en naar beneden werkend. Zorg ervoor dat je ze op gelijke afstanden plaatst voor een nette en op maat gemaakte look om te leren hoe je gordijnen goed gesloten houdt.

 

Als u een lange strook van de magneet gebruikt, kunt u deze over de gehele lengte van het paneel bekleden. Voor ronde magneten hoeft u echter alleen te tellen hoeveel u er nodig heeft. Onthoud dat door ze op grote afstand te plaatsen het gordijnsluiteffect losser wordt.

Tip: probeer de magneten op een afstand van 10 tot 15 centimeter te plaatsen om je gordijnen goed gesloten te houden. Het zal u helpen het meeste licht buiten te houden en de privacy van uw kamer te behouden.

 

Stap 3: bevestig uw magneten.

U kunt de magneten eenvoudig op hun gemarkeerde posities bevestigen met behulp van sterke lijmen en tapes. U kunt echter dunnere stroken magneten direct op het gordijn naaien. Prik een gat in het midden van de magneten en bevestig ze aan de stof.

 

Naai het op zijn plaats, lus de draad door het midden en rond de magneet voordat je het nogmaals door het midden steekt. Maak het veiliger door meer lussen rond de magneet te maken. Doe hetzelfde totdat u ze allemaal aan beide zijden van het eerste paneel hebt bevestigd.

 

Als je met de tweede, derde en volgende gordijnpanelen werkt, leg ze dan naast de eerste set. Dit bespaart u veel tijd bij het markeren van de andere gordijnen. U zult zien waar de magneet moet komen, zodat de uitlijning van het gordijn nauwkeurig is wanneer deze gesloten is.

Tip:

Vergeet niet om de aantrekkelijke kanten van de magneet naar boven te naaien. Misschien wilt u alle magneten van tevoren markeren, zodat u zich er tijdens het naaiproces geen zorgen over hoeft te maken.
Als je dunnere gordijnen hebt en je wilt niet dat je magneten zichtbaar zijn, kun je ze naaien met de mooie zijkanten naar de stof gericht. Onthoud echter dat de magneet sterk genoeg moet zijn om bij elkaar te blijven, zelfs met het materiaal ertussen.

 

Stap 4: Muurmagneten bevestigen

Nu we de magneten voor de gordijnpanelen hebben, willen we natuurlijk niet dat het licht door de zijkanten gluurt. Het idee is immers om licht buiten te sluiten en maximale privacy te creëren. Laten we beginnen met de magneetwandbevestiging door eerst uw gordijnpanelen te vervangen.

 

Hang de panelen op zoals u gewoonlijk zou doen en plaats ze op de beugel. Sluit en schik de stof totdat u tevreden bent met zijn positie. Ga naar een kant van het raam en markeer de positie van de magneet op de muur.

 

De wandpositie van de magneet moet overeenkomen met de plaatsing van het bijbehorende paar op de stof. Gebruik een potlood of een ander markeergereedschap om de onderdelen aan te duiden. Pak een magneet en plak deze stuk voor stuk op de muur.

 

Vergeet niet te controleren of je de magneet met de goede kant naar boven bevestigt. Als je werkt met magneten met een gat in het midden, kun je ze op de muur schroeven. Anders zou een geschikte oppervlaktelijm zoals lijm of tape voldoende moeten zijn.

Waarom moet ik mijn gordijnen sluiten?

Afgezien van de esthetische voordelen, bestaan ​​er gordijnen om uw kamers wat privacy te geven. Het helpt ook bij isolatie door de warmte in of uit een bepaalde kamer te houden. Verduisterende gordijnen zijn een voorbeeld van gordijnen die opmerkelijke isolerende eigenschappen hebben.

 

Het dient ook als bescherming tegen glurende ogen die mogelijk belang hebben bij de interne elementen van uw privé-eigendom. Magneetbanden langs de wanden en zijkanten van de panelen zorgen ervoor dat je zoveel mogelijk privacy krijgt, zonder dure gebaren.

U kunt ook gebruik verschillende items zoals clips en pinnen om je gordijnen te sluiten. Sommige stofsoorten zijn zwaar genoeg om uit zichzelf gesloten te blijven. Je kunt zelfs knijpplooien maken voor een elegantere afwerking. Over het algemeen is weten hoe je gordijnen gesloten moet houden een essentieel onderdeel van het bezitten van een gordijn.