Gordijnen in één roede aanbrengen in 3 eenvoudige stappen

Leren hoe u gordijnen in één roede kunt leggen, is een vrij eenvoudige onderneming. Het is ook een fantastische manier om uw enkele slotbeugels te gebruiken. Bespaar jezelf van onnodige uitgaven en lastige reizen naar de winkel als je deze eenvoudige truc onder de knie hebt.

 

Niemand kan dat ontkennen gelaagde gordijnen zijn absoluut geweldig om naar te kijken. Verrassend genoeg kun je dezelfde elegante, verfijnde en klassieke look bereiken zonder dat je een andere stang of beugel nodig hebt. Combineer verschillende stoffen, kleuren en texturen en bereik een verbluffende raambekleding in drie eenvoudige stappen.

Stap 1: Selecteer je gordijnen.

Of je nu twee of drie sets gordijnen wilt aanbrengen, zorg ervoor dat je vooraf goed nadenkt over het ontwerp. U wilt bijvoorbeeld geen twee zware en donkergekleurde materialen op elkaar stapelen, omdat het er misschien volumineus uitziet en de kamer er donkerder uitziet dan het zou moeten zijn.

 

Probeer donkere en lichte kleuren of soortgelijke tinten te combineren om elkaar aan te vullen en goed samen te voegen. Denk aan het materiaal en het gordijntype. U kunt bijvoorbeeld volantgordijnen gebruiken en deze over een paar doorschijnende zakgordijnen leggen.

Stap 2: Koop je clipringen.

Bepaal welk paar gordijnen als middelpunt zullen dienen en welke als accessoire of accent. Pak je clipringen en wissel de ene ring af op het massieve of hoofdgordijn en bevestig de volgende op het transparante paneel.

 

Je kunt een alternatief ontwerp proberen door het gordijn uit te lijnen bij het paneel, de transparante gordijnen in het midden te plaatsen en de massieve gordijnen aan beide kanten. Bepaal hoe u wilt dat uw gordijn eruitziet en bevestig de ringclips aan de stof voordat u ze op de roede schuift.

Stap 3: Hang de stang op

Pak je hengel en laat hem op de beugels rusten. Pas de gordijnen zo aan dat het past bij uw voorkeur. Gebruik een gordijnlaag met panelen en probeer de diepte te vergroten door het massieve gordijn een beetje over de transparante stof te trekken.

Swags toevoegen

Je kunt je gordijnen ook in lagen aanbrengen met volants. Deze vormen een geweldige aanvulling op uw massieve gordijnen die op zichzelf eenvoudig lijken. Pak een lichtgekleurd doorschijnend swag-gordijn en hang het aan beide uiteinden van de staaf. Dit is een relatief eenvoudige methode waarvoor geen hardware nodig is.

 

Stap 1: Kies een gordijn en swag.

Swags kunnen meestal op zichzelf staan ​​en vormen het raam perfect en op een elegante manier. Ze voegen echter wel een vleugje textuur en verfijnd karakter toe wanneer ze worden gecombineerd met netjes geplooide gordijnen.

 

Kies een effen gordijn en een doorschijnend swag-gordijn om samen op je hengel te passen. Aangezien we geen haken of andere hardware zullen gebruiken, probeer een swag-gordijn te krijgen dat zich snel om de staaf wikkelt.

Stap 2: Hang je hoofdgordijn op

Pak je hengel en schuif het gordijn op de schacht. Nu kunt u hem op de beugel plaatsen en de nodige aanpassingen maken. Vorm uw plooien en strijk de stof indien nodig. Probeer het er zo goed mogelijk uit te laten zien voordat je de swag toevoegt.

Stap 3: Maak je sjaal swag.

Neem je transparante gordijn en wikkel het ene uiteinde voorzichtig dicht bij de kruisbloem van de roede. Schuif de rest van de stof en wikkel het er voorzichtig omheen. U kunt de look aanpassen door te bepalen hoeveel wraps u wilt maken.

 

Sommige mensen geven er de voorkeur aan de sjaal aan beide uiteinden op te hangen. Het creëert een prachtige look met één ballon die op elegante wijze uw gordijnen aanvult. Maak de nodige aanpassingen zodat het perfect bij uw stijl past.

 

Dubbelzijdige haken

Een andere gordijnhardware die je kunt gebruiken om een ​​gelaagde gordijnstijl te creëren, is door een aantal dubbelzijdige haken te kopen. Het proces is vrijwel hetzelfde, maar we laten u zien hoe u gordijnen in één roede kunt leggen met behulp van een dubbelzijdige haak.

Stap 1: Kies je gordijnen.

Voor deze methode wil je lichte en middelzware materialen combineren. Of je kunt het combineren met een eenvoudige volant en een stevig gordijn. Ongeacht je gekozen stijl, pak je gordijnen bij elkaar en beslis welke in welke laag passen.

Stap 2: Koop dubbelzijdige haken.

Selecteer je binnenste laag en bevestig deze aan de achterkant van de dubbelzijdige haak. Pak je andere gordijn en hang het aan de voorste haak. Herhaal het proces totdat je je stof met succes aan de haak hebt vastgemaakt.

Stap 3: Hang je gordijnen op

Schuif de bovenste haak voorzichtig op de stang en hang deze aan de beugel. Maak zoveel aanpassingen als u wilt totdat het uw tevredenheid bereikt. Dubbelzijdige haken gaan meestal op douchegordijnen. Je kunt proberen ze aan te passen door verf of andere versieringen aan te brengen.

 

Samenvatting

Gelukkig hoef je niet altijd stof op stof te leggen. Veel raambekledingen zien er zelfs perfect uit wanneer ze op elkaar worden afgestemd. De sleutel tot het maken van een prachtige combinatie is door rekening te houden met de grootte en kleur. Probeer het ontwerp te conceptualiseren voordat u het proces zelf ingaat.

 

Over het algemeen gaat er niets boven een fantastisch laagjesgordijn. Het verdubbelt de privacy van uw huis en dient ook als een prachtige decoratie. Het is een geweldige manier om kleuren op te nemen en diepte aan het ontwerp toe te voegen. Weten hoe je gordijnen in één roede moet leggen, is een vaardigheid die je zeker moet beheersen.