Hoe Biddeford elektrische deken te wassen: 2 snelle methoden
Hoe Biddeford elektrische deken te wassen: 2 snelle methoden | Huishouding>Dekens

Hoe Biddeford elektrische deken te wassen: 2 snelle methoden

Als u leert hoe u een biddeford elektrische deken moet wassen, blijft deze schoon en comfortabel, verlengt u de levensduur en neemt u ook de angst om hem te breken weg.

Het schoonmaken van uw elektrische deken is niet zo eng als het lijkt. Je kunt het als een gewone deken schoonmaken met een mild wasmiddel en het uitsmeren om te drogen in plaats van het op te hangen.

Het is begrijpelijk dat sommigen bang zouden zijn om hun elektrische dekens in de wasmachine te doen uit angst voor elektrocutie of het ontstaan ​​van branden. Deze producten zijn echter gemakkelijk schoon te maken.

Je hoeft maar een paar regels te volgen en je bent klaar om te gaan. Lees verder voor een handige, gedetailleerde handleiding om uw deken veilig en op de juiste manier te wassen!

Hoe Biddeford elektrische deken op de juiste manier te wassen

Machinewas

In de eerste plaats moet u er rekening mee houden dat elektrische dekens niet door water worden beschadigd. Wat de draden aan de binnenkant schaadt, zijn agressieve chemicaliën, hoge temperaturen en knijpen en trekken.

Onderzoek uw elektrische deken grondig voordat u een wasmethode gaat uitvoeren. Zoek naar gerafelde stoffen of blootliggende draden, aangezien deze schade erger kan worden wanneer u de deken in de wasmachine doet.

  • Stap 1. Om de Biddeford elektrische deken te wassen, moet u deze eerst uit het stopcontact halen. Verwijder alle koorden die aan de deken zijn bevestigd door de stappen in de handleiding te volgen.

Onthoud dat u de powerbox of de buitenkabels van de deken nooit in water mag dompelen of onderdompelen.

  • Stap 2. Bereid uw wasmachine voor door hem met water te vullen. Verdun de juiste hoeveelheid mild wasmiddel. Het zou voldoende moeten zijn om het vuil weg te spoelen, maar niet te veel om te veel schuim te creëren om de draden te beschadigen.
  • Stap 3. Als de wasmachine klaar is, dompel je de deken onder in het water en was je hem maximaal 10 minuten op de koudste instellingen. Als uw wasmachine een “fijne” of “zachte” instelling heeft, gebruik die dan voor uw deken.

Het zou het beste zijn als je de wasserette overslaat om je deken te wassen. Wasmachines van wasserettes worden meestal erg heet, waardoor de delicate aansluitingen in uw deken beschadigd raken.

U moet uw elektrische deken ook niet chemisch reinigen. Stomerij maakt gebruik van agressieve chemicaliën, en dat is een grote no-no voor draden.

  • Stap 4. Spreid het daarna uit om te drogen op de vloer of op een tafel om te drogen. Wring de deken niet droog, want hierdoor kunnen de koorden binnenin bekneld raken.

ographicalHandwashing

Als je wasmachine geen fijne stand heeft of je deken er niet goed in past, kun je ervoor kiezen om je deken met de hand te wassen. Het is eenvoudig en deelt dezelfde regels als wassen in de machine.

  • Stap 1. Vul eerst een kuip met lauw water. Zorg ervoor dat uw badkuip groot genoeg is om uw elektrische deken te laten passen en goed te laten weken.
  • Stap 2. Voeg uw milde wasmiddel toe en verdun het op de juiste manier. Leg daarna de deken erin en laat hem maximaal 30 minuten weken. Schud af en toe het water om vuil te verwijderen.
  • Stap 3. Draai, trek of vouw de elektrische deken niet. Wrijf of knijp in plaats daarvan voorzichtig op plekken met vuil of vlekken.
  • Stap 4. Haal het daarna uit het water en spreid het uit op een tafel of op de vloer om te drogen.

Hoe de elektrische deken op de juiste manier drogen?

Wat nat wordt, moet natuurlijk wel droog worden. Elektrische dekens zijn echter kwetsbaar, dus het is essentieel om ze goed te drogen.

Het is beter om de deken uit te spreiden over een plat oppervlak om te drogen in plaats van hem te drogen of aan een waslijn te hangen. De laatste twee manieren van drogen brengen de meeste schade toe aan de draden in de deken.

Als u het te drogen hangt en pinnen gebruikt, kunnen de draden bekneld raken en naar binnen trekken, waardoor ze kunnen breken. Vouwen over een waslijn doet dezelfde schade aan de deken.

Leg de elektrische deken niet in de zon. Door de intense hitte van direct zonlicht kunnen de draden smelten.

Hoe vaak moet je een elektrische deken schoonmaken?

Net als andere dekens en lakens, moet u uw deken maandelijks wassen. Door elke 30 dagen te wassen, blijven ze schoon en comfortabel in gebruik.

Soms raken elektrische dekens bevlekt door gemorste vloeistoffen of worden ze vuil door huisdieren. In deze gevallen kunt u de vlek ter plaatse schoonmaken met een vochtige doek of met een pluizenroller voor de vacht. U kunt het blijven gebruiken of het onmiddellijk wassen.

U dient de elektrische deken altijd vooraf schoon te maken voordat u deze gaat wassen. Voorreiniging omvat het reinigen van vlekken en het rollen van pluizen, evenals het verwijderen van uitgeharde vlekken met een botermes.

Het proces van voorreiniging stroomlijnt uw wasproces. Door onmiddellijk in te grijpen en vuil te verwijderen, kunt u uw deken netjes en vlekkeloos houden.

ŚConclusie

Het wassen en schoonmaken van elektrische dekens is niet zo gevaarlijk als ze misschien lijken. Water is niet schadelijk voor de deken; een sterk wasmiddel en een hoog vuur kunnen de meeste schade aanrichten.

Het is belangrijk om te leren hoe u de elektrische deken van Biddeford moet wassen. Het geeft u gemoedsrust en helpt u de levensduur van uw elektrische deken te verlengen, waardoor u jarenlang verzekerd bent van meer behaaglijkheid, warmte en comfort.