Hoe een werpkussen te herstellen? Doe dit in 3 eenvoudige stappen!
Hoe een werpkussen te herstellen? Doe dit in 3 eenvoudige stappen! | Huishouding>Kussens

Hoe een werpkussen te herstellen? Doe dit in 3 eenvoudige stappen!

Weet jij hoe je een sierkussen moet herstellen? Ik spoor je aan om niet te wanhopen als je het niet doet, want je kunt het in een bepaalde periode leren – een hele dag zal te veel zijn.

Het kan je storen als je naar je veronderstelde mooie bank kijkt, die op zijn troon staat door die oude en smerige kussens.

Maar weet je wat erger is? Je bent geen miljardair die haastig kan besluiten om die gekoesterde decoraties van je te dumpen en nieuwe te kopen.

Was uw fronsende gezicht af, want vandaag zult u uw woonkamer fris maken en ontspannen op een manier die nog nooit eerder mogelijk was.

3 eenvoudige stappen om een ​​sierkussen terug te krijgen

Weet jij hoe je een sierkussen moet herstellen?

Sierkussens bevinden zich meestal in onze woonkamers, omdat ze uw bank accentueren.

Ze zijn er echter niet alleen als versiering, maar net als alle andere soorten kussens zijn deze kussens ook knuffelbaar.

Bovendien is de woonkamer de ruimte waar het gezin de meeste activiteiten ontplooit. Kinderen gebruiken deze kussens vaak als ze speels met elkaar vechten.

Kunt u zich voorstellen hoe vuil het kan worden? In feite zijn dit van alle kussens degenen die de meeste schade kunnen oplopen.

We kunnen ook niet ontkennen dat we soms deze “extra” kussens naar onze slaapkamers brengen – we houden ervan om er meer te hebben. Nu zijn ze vatbaar voor vlekken zoals zweet en speeksel.

Ja, ze zijn niet verontschuldigd om geruïneerd te worden. Het is goed en alleen dat u voor ze zorgt.

Stap 1. Controleer de details van uw sierkussen

Sierkussens zijn er in verschillende soorten en maten. U moet ook overwegen welk type textielfabrikant als bekleding heeft gebruikt.

Niet alleen dat, maar ook hoe de bekleding wordt geborduurd en genaaid. Deze observaties zullen uw gids zijn over hoe u die kussens kunt herstellen.

De meeste kussens zijn vierkant van vorm en zijn meestal 16 tot 20 inch groot. In dit artikel gaan we ervan uit dat we een sierkussen met een dergelijke vorm en met een oppervlakte van 16 x 16 inch herstellen.

Als de jouwe een bedekking heeft met een ritssluiting of is ontworpen als omhuld, beschouw jezelf dan als een geluksvogel. Terwijl je het blootlegt, zul je een stoffen hoes voor het inzetstuk opmerken.

Als deze echter niet over dergelijke kappen beschikt, kunt u ervoor kiezen om de hoes te verwijderen door een opening te maken met een schaar.

Je hebt ook de keuze om je “gedekte” kussen direct terug te halen.

Hier gaan we ervan uit dat men de oude hoes heeft verwijderd voordat het kussen is hersteld.

Om te specificeren, zullen we een omslagtype met envelop maken, want deze keuze is veel gemakkelijker te maken dan de hoes met ritssluiting.

Stap 2. Materialen die je nodig hebt

Het belangrijkste dat je moet hebben, is de stof. Misschien heb je er al een in huis als je vaak naait.

Voor ons die geen naaisters zijn, biedt de markt echter een breed scala aan stoffen die we misschien leuk vinden.

Je mag zelf kiezen wat voor soort stof je wilt voor je sierkussen.

Gewoon een vriendelijke suggestie; kies een stof die past bij de textuur van je bank – of waar je hem ook neerzet – en die past bij de kleur van de setting.

Je moet ook het volgende hebben:

  • Schaar
  • Naald en draad
  • Pinnen
  • Naaimachine (optioneel)
  • Meetlint of liniaal
  • Kussen / kussens om te herstellen

Stap 3. Je kunt het naaien!

De meesten van ons – neem ik aan – zijn geen professionele naaisters. Maar dat zou prima zijn, want in dit gedeelte zullen we nauwkeurig de specifieke instructies volgen om je sierkussen perfect te herstellen door een goed verkochte hoes te naaien.

Knip eerst één 16×16 inch van je stof af – dit is voor het voorste deel van het kussen – en twee 11×16 inch voor de achterkant.

Ten tweede, maak een zoom, maximaal ½ inch aan een van de 16-inch ‘zijde van uw twee 10×16-stof. Naai het met de machine.

Als u er geen heeft, kunt u deze gemakkelijk met de hand naaien met de draad en de naald.

Ten derde, plaats de twee kleinere stoffen bovenop de grotere. Zorg ervoor dat de zomen zich in het middengedeelte bevinden en dat de randen gelijk zijn uitgelijnd.

Zorg ervoor dat de bedrukte zijde van de stof naar binnen is gericht; leg deze kant tentoon nadat u klaar bent met naaien.

Ten vierde, speld de drie stoffen op hun plaats; dit maakt het gemakkelijker voor u om voor de spelden te naaien om de veiligheid van de stof te garanderen.

Je hebt ook de keuze om die scherpe rand van je omslag te elimineren door hoeken in bochten te snijden. Dit kan het uiterlijk van het resultaat verbeteren, maar u beslist natuurlijk welke u het meest verkiest.

Ten vijfde, naai voorzichtig de randen. Houd rekening met een naadtoeslag van 1,5.

Knip de draad af nadat u klaar bent met naaien. Keer hem binnenstebuiten om te zien hoe je voltooide omslag ging. U kunt nu uw sierkussen plaatsen.

Gefeliciteerd! U heeft uw sierkussen met succes teruggevonden.

Laatste woorden

Aan het einde van dit artikel hoop ik dat je hebt geleerd hoe je een sierkussen kunt herstellen. De bovenstaande geschriften zijn bedoeld om u te begeleiden om iets attent en bevredigend te doen.

Het is een eer voor mij dat u dit punt in het artikel hebt bereikt. Uw tijd en moeite worden zeer gewaardeerd!