Hoe gordijnen voor de woonkamer te kiezen
Hoe gordijnen voor de woonkamer te kiezen | Huishouding>Gordijnen

Hoe gordijnen voor de woonkamer te kiezen

Ik denk dat we het er allemaal over eens kunnen zijn dat gordijnen zeker iets toevoegen aan de tafel. Maar het moet goed passen bij de esthetiek van uw andere woonkamer om een ​​statement te maken. Maak je geen zorgen, want we hebben gedetailleerde stappen, tips en trucs die je zullen leren hoe je gordijnen voor woonkamers kunt kiezen.

Bij het kiezen van gordijnen moeten de kleur, het type stof, de patronen, de lengte en de accessoires een aanvulling zijn op of passen bij de aandachtspunten van de woonkamer, zoals uw banken en andere grote meubels. Anders is het gewoon een ander decoratief meubelstuk dat niet aan zijn esthetische plicht voldeed.

Wat zijn gordijnen?

Het is gemakkelijk om naar tinten, gordijnen, jaloezieën en gordijnen te kijken en ze als gordijnen te labelen. Ze hebben immers maar één functie. Nou, niet echt. Jaloezieën, rolgordijnen, gordijnen en gordijnen hebben allemaal verschillende doelen.

Hoewel er een aanzienlijk verschil is tussen gordijnen en jaloezieën, vinden de meeste mensen het moeilijk om te bepalen of hun woonkamer een gordijn of een laken nodig heeft. Sommigen weten helaas niet eens het verschil tussen de twee. Doe je?

Gordijnen zijn meestal gemaakt van dikkere stof om zonlicht buiten te houden. Gordijnen daarentegen zijn van lichtere materialen die voldoende zonlicht doorlaten met behoud van privacy. Nu we hebben vastgesteld wat een gordijn is, kunnen we nu onze opties verkennen.

Uw gordijnen kiezen

Zoals we eerder al zeiden, zijn er minstens vijf dingen waarmee u rekening moet houden bij het kiezen van het juiste gordijn voor uw woonkamer. Aangezien er duizenden ontwerpen zijn om uit te kiezen, helpt u u bij het verfijnen van uw opties met deze specifieke stappen.

1. Bepaal de stof

Fabrikanten maken meestal een heleboel verschillende kleuren van dezelfde stof. De eerste stap om onze opties te beperken, is door te beslissen over het type stof dat uw woonkamer nodig heeft. Materiaal speelt een cruciale rol in de functionele en esthetische delen van uw gordijn.

U kunt kiezen uit doorschijnend kant tot dun katoen, middelzware brokaat en rijk fluweel. Elk van deze materialen laat een bepaalde hoeveelheid zonlicht door en verlicht de kamer. Zwaardere stoffen zijn meer beperkend, terwijl lichtere materialen u een natuurlijk verlichte ruimte geven.

De stof kan ook de algehele sfeer van uw woonkamer beïnvloeden. Als je een relatief kleine ruimte hebt, probeer dan voor lichtere materialen te gaan om de ruimte groter te laten lijken dan hij in werkelijkheid is. Rijke fluwelen gordijnen creëren een verfijnde sfeer, maar passen bij woonkamers die groter zijn.

2. Kies het kleurenschema

Als je een woonkamer wilt die eruitziet alsof hij uit een tijdschriftpagina komt, dan moet kleur je beste vriend zijn. Geweldige ideeën voor interieurontwerp volgen altijd een specifiek kleurenschema. Het geeft de ruimte karakter en brengt het ontwerp samen.

Voor dit deel wilt u misschien teruggaan naar uw kleurenwiel en opfrissen met primaire accent- en complementaire kleurencombinaties. Idealiter zou de kleur die u kiest uw muren en bestaande meubels, grote, accentueren, contrasteren of aanvullen.

Kies voor een lichte of neutrale kleur voor gordijnen die opgaan in de achtergrond. Deze passen bij de muren en dienen als een ontspannende achtergrond. U kunt uw gordijnen ook in een brandpunt veranderen door een tint te kiezen die contrasteert met de muur en het meubilair. Laat het opvallen met gedurfde en levendige kleuren.

3. Kies het ontwerp

Stevige gordijnen zijn geweldig, vooral als al je andere meubels opvallende prints of geometrische patronen hebben. Het stimuleert ook een meer subtiele uitstraling en past goed bij uw muren en achtergrond. Breng uw bedrukte of gedessineerde muur en meubels in evenwicht met effen gekleurde gordijnen.

Gedurfde patronen en getextureerde gordijnen zorgen voor een levendige sfeer in uw woonkamer. Geef het extra pit door een bedrukt en felgekleurd gordijn op te hangen dat past bij uw meubels in effen kleur. Er zijn ook lichtere patronen voor een meer delicate aanpak.

4. Meet de lengte

Laat uw ramen groter, breder lijken of complementeer het zoals het is wanneer u speelt met verschillende gordijnlengtes. Zo kunnen kleinere woonkamers groter lijken met gordijnen die slechts enkele centimeters onder het plafond hangen.

Lengte is ook een belangrijk aspect bij het kiezen van de gordijnen. Beslis of je het wilt laten zweven, plassen of gewoon de vloer in de woonkamer wilt aanraken. Als u weet hoe een bepaalde gordijnlengte het ontwerp beïnvloedt, kunt u de stijl bereiken waar u voor gaat.

Gordijnen hoeven niet direct boven de vensterbank te worden gehangen. Je kunt proberen het een paar centimeter onder het plafond te hangen. Dit voegt hoogte toe aan uw ramen, waardoor ze groter lijken en de kamer groter.

5. Accessoires

Sommige gordijnen zien er goed uit zoals ze zijn, terwijl andere misschien een paar accessoires nodig hebben voor een meer modieus statement. Verkleed of verzacht uw gordijn op basis van het materiaal en het ontwerp. Fluweel en andere zware materialen kunnen er beter uitzien dan ze al zijn met een paar decoratieve ruches aan de bovenkant.

Samengevat

Het kiezen van het perfecte gordijn dat bij de esthetiek van uw woonkamer past, kan behoorlijk schokkend zijn. Soms ziet het er goed uit, maar niet zo boeiend als je zou willen. Het is prima om je overweldigd te voelen door al het beschikbare textiel, zolang je maar weet hoe je je zoekopdracht moet verfijnen. Anders zou je in een relatief oneindige lus terechtkomen waarin je niet het perfecte gordijn krijgt.

Hopelijk hebben we u waardevol inzicht gegeven in het kiezen van gordijnen voor woonkamerontwerpen. Bedenk dat een gordijn zowel praktische als visuele doeleinden dient. Probeer altijd het beste van twee werelden te krijgen als het gaat om het kiezen van geschikte gordijnen.