Hoe maak je een matras waterdicht voor buiten? 2 manieren

Het is gemakkelijk om te leren hoe je een matras waterdicht maakt voor buiten, omdat er twee beste manieren zijn. Eerst zullen we het hebben over waterdichte matrasbeschermers en lakens, tot zelfs waterafstotende zwerfdieren. Als bonus krijg je zelfs een tutorial voor een doe-het-zelf waterdichte matrasbeschermer!

Ervan uitgaande dat je in dit artikel staat omdat je gaat kamperen, waarom zou je dan niet eens een luchtbed proberen? Het is draagbaar en compact voor op reis. Als je echter twijfelt over comfort, volgen hier enkele tips om warm te blijven op een luchtbed.

Hoe maak je een matras waterdicht voor buiten tegen lage kosten

Matrasbeschermer en lakens

De eenvoudigste manier om een ​​matras voor buitengebruik waterdicht te maken, is door een waterdichte matrasbeschermer te gebruiken. Het is zelfs gemakkelijk om te leren hoe u een waterdichte matrashoes voor uw gemak moet wassen elke keer dat u hem gebruikt. Deze matrasbeschermers gebruiken meestal een waterdicht materiaal zoals vinyl om uw matras te beschermen tegen vloeistoffen.

Vergeet niet om de juiste maat waterdichte hoes voor je bed te kiezen om volledige bescherming voor buiten te garanderen. Bij het kiezen van een beschermer voor gebruik buitenshuis, is een handige tip om te controleren op een stevige ritssluiting en dik materiaal, zodat deze niet snel verslijt. Maar als je andere voeringen voor het bed buiten wilt gebruiken, is een waterdichte matrashoes misschien voldoende.

Waterafstotende spray

Omdat het onmogelijk is om een ​​waterdichte matras te vinden, kun je overwegen om je bestaande matras om te draaien met een waterdichtmakende spray. Het is een goed idee om in deze sprayproducten te investeren voordat u uw matras meeneemt naar buiten. Wat uitstekend is, is dat ze de textuur van het bed over het algemeen niet veranderen, dus je zult je nog steeds comfortabel voelen om te slapen.

U hoeft alleen te controleren of de spray compatibel is met uw matrasmateriaal. Nikwax biedt bijvoorbeeld een scala aan producten voor verschillende materialen. Volg daarna de instructies voor het aanbrengen van de spray die je krijgt om de ideale waterbescherming op je matras te krijgen.

Kun je een matras buiten opbergen?

U moet weten hoe u een matras langdurig opbergt. Maar als u een buitenopslag overweegt, moet u de bescherming van uw bed beveiligen om te voorkomen dat de materialen uiteenvallen. Bovendien wil je de matras nooit blootstellen aan extreme temperatuurschommelingen, zonlicht, regen, dieren en ongedierte.

Enkele overwegingen buitenshuis voor het opbergen van de matras zijn de schuur of de garage. Zij zullen de hoes voor het bed leveren om het te beschermen tegen verschillende weersomstandigheden. Als je er geen hebt, overweeg dan om een ​​pop-up luifel aan te schaffen voor op je veranda of andere buitenruimtes.

Hoe een matras buiten op te bergen

 • Kies een beschutting buitenshuis om regen, zonlicht, dieren en ongedierte buiten de matras te houden
 • Maak de matras klaar voor opslag door hem goed af te dichten met plastic
 • Plaats de matras plat om de structurele integriteit te behouden
 • Controleer de opslagruimte regelmatig om mogelijke problemen, zoals overstromingen, aan te pakken 
 • Verlucht de matras om de zes maanden of zo vaak als nodig is om ervoor te zorgen dat er geen vocht in blijft zitten
 • Overweeg om te leren hoe u een bed in een opslagruimte kunt opbergen in plaats van buiten, vooral als het weer in uw omgeving veel fluctueert
 • Welke matrasbeschermer is waterdicht?

  Verschillende matrasbeschermers op de markt zijn waterdicht. Ze gebruiken meestal vinyl, maar controleer voor uw veiligheid of de fabrikant vermeldt of het vrij is van ftalaat. Als het bed wordt gebruikt door een kind, zwangere vrouwen of mensen met gezondheidsproblemen, overweeg dan om polyurethaan matrasbeschermers te gebruiken.

  Hoe maak je een waterdichte matrasbeschermer voor buiten?

  Het is mogelijk om een ​​waterdichte matrashoes te maken als je materialen hebt zoals PUL, TPU, canvas of nylon taft. Sommige katoenen stoffen zijn zelfs bedekt met was. Om een ​​waterdichte matrashoes te maken, moet u uw matras opmeten om te weten welke maat materiaal u nodig heeft.

  Maak vervolgens zoals gewoonlijk een matrashoes, zorg ervoor dat het afgewerkte product de matras aan alle kanten beschermt. Je kunt ook strak geweven stoffen zoals nylon en polyester combineren met een laag polyurethaan om een ​​waterafstotende en waterdichte matrashoes te maken. Plaats vervolgens de plastic laag onder het bed voor gebruik buitenshuis, zodat u het niet warm krijgt als u erover ligt.

  Is traagschuim goed voor buitenkussens?

  Het is mogelijk om traagschuim te gebruiken voor buitenkussens, maar u moet er rekening mee houden dat de structuur ervoor kan zorgen dat vloeistof vast komt te zitten in de gaten of zakken in het schuim. Dit betekent dat zelfs als het traagschuimkussen er droog uitziet, de binnensamenstelling erg nat is. Als gevolg hiervan riskeert u degradatie van de algehele samenstelling of zelfs problemen met geur- en schimmelgroei.

  Wat is de beste vulling voor buitenkussens?

  Droogvast schuim zou vanwege de open celstructuur het meest geschikt zijn voor buitenkussens. Dit betekent dat vocht sneller droogt omdat het gemakkelijker beweegt. Sommige schuimen hebben zelfs antimicrobiële eigenschappen om de groei van bacteriën en schimmels te voorkomen.

  Conclusie

  Als je een bed meeneemt voor kamperen en andere buitenactiviteiten, moet het bestand zijn tegen de uitdagingen zoals vocht door het weer. Daarom is het handig om te leren hoe u een matras voor buiten waterdicht maakt om te voorkomen dat de materiële integriteit van uw bed wordt beschadigd. Om dit artikel samen te vatten, kunt u een waterdichte matrasbeschermer of een waterdichtmakende spray op uw matras gebruiken.

  We raden je ook aan om materialen zoals Dryfast-schuim op je bed te plakken voor gebruik buitenshuis. Houd er rekening mee dat niet alle matrassen kunnen worden hersteld als ze nat worden.