Hoe u een dekenbinding aan een quilt bevestigt: 7 eenvoudige doe-het-zelfstappen

Leren hoe je dekenbinding aan een quilt kunt bevestigen, kan een hele klus zijn. Toch, als u een naailiefhebber bent en geïnteresseerd bent in het inbinden van uw quilt, is dit mogelijk in slechts zeven stappen.

Het toevoegen van een bijpassende dekenbinding kan je quilt accentueren en het super chique en fantastisch maken! Het is ook zeker dat je vrienden en familie verbaasd zullen zijn dat je zo’n spannend ambacht kunt doen.

Stappen bij het bevestigen van een dekenbinding aan een quilt

Voordat je gaat inbinden, moet je eerst de materialen voorbereiden die je gaat gebruiken.

  • Eerst moet je je quilt klaar maken. U moet ook uw dekenbinding hebben, die 10 inch meer moet zijn dan de som van de lengtes van de vier zijden van uw quilt (merk op dat de kleur op elkaar moet worden afgestemd).
  • Binderclips of rechte pinnen
  • Stoffenschaar, snijmat of rolmes
  • Quilters heerser
  • Naald om met de hand te naaien
  • Een naaimachine die zigzagsteken kan maken
  • Naalden voor de naaimachine die dikke materialen aankunnen

Nu alle dingen die we nodig hebben klaar zijn, kunnen we nu beginnen met naaien.

Stap #1. Vouw de uiteinden van je dekenbinding op elkaar. U kunt zien dat de ene rand 1/4 inch korter is dan de andere. Dit moet zich aan de rechterkant van de quilt bevinden en naar boven wijzen wanneer u naait.

Begin nu van rechts en plaats de randen van uw quilt in de dekenbinding. Gebruik bindclips om dingen bij elkaar te houden – je zou niet willen dat alles in de war raakt terwijl je naait. Stop een paar centimeter van de hoek.

Stap #2. Stel uw naaimachine in op een brede zigzagsteekmodus. U kunt eerst een stukje stof proberen te naaien om te zien of de grootte van de steek voldoende is.

Stap #3. Begin met naaien aan het begin van uw binding, zodat de zigzagsteken over de rand van uw binding kunnen lopen. Wees voorzichtig met het bedienen van de naaimachine, want het kan niet alleen uw vaartuig beschadigen, maar ook uw vingers – dat doet pijn!

Wanneer u een paar centimeter voor de hoek komt, stopt u met naaien. We gaan iets anders doen met de hoeken.

Stap #4. Pak de niet-gestikte dekenbinding en maak een verstekvouw. Doe dit door het terug te vouwen over de volgende kant die u gaat naaien. Om te weten of je het goed hebt gedaan, moet de andere kant ook dezelfde vouw hebben, maar in de tegenovergestelde richting.

Hierdoor kunt u uw materiaal onder de machine houden en werken terwijl u erop zit. Om het vouwen echter gemakkelijker te maken, kunt u eerst een stiksteek maken en deze van de machine halen.

Stap #5. Beveilig met een bindklem of een rechte speld de vouw die u bij de laatste stap hebt gemaakt en ga verder met naaien. Voer steken uit op de vouw zodat de randen aan elkaar blijven plakken.

Stap #6. Ga door met naaien totdat u alle randen hebt voltooid. Als u geen binding meer heeft, kunt u er nog een toevoegen door deze iets minder dan een centimeter over de vorige te leggen.

Zet de nieuwe binding vast met de oude met een speld of een bindclip en ga verder met naaien.

Stap #7. Doe hetzelfde met alle randen en hoeken totdat je klaar bent. U kunt een paar losse steken toevoegen waar u een nieuwe binding bevestigt om te bevestigen – u weet dat u nooit te zeker kunt zijn bij het naaien.

Nu u al het naaien en vouwen hebt voltooid, zijn de randen van uw quilt nu gebonden!

Waarom een ​​quilt inbinden?

Wilt u dat uw quilt langer meegaat? Bind het dan! Door te binden is uw quilt steviger voor uzelf en zelfs voor uw kinderen.

Aangezien quilts uit twee tot drie lagen stof bestaan, bestaat de neiging om hun lagen te verliezen, dus het samenbinden van de randen is iets dat u kunt doen om dit te voorkomen. Dekenbinding voegt ook een vleugje kleur toe aan uw quilt. Het maakt je quilt stijlvol en straalt een minder saaie sfeer uit dan gewone quilts.

Hoe zorg je op de juiste manier voor een quilt?

Onze prachtige quilts moeten in goede staat worden gehouden. Om dit te doen, volgen hier enkele tips.

  • Direct zonlicht is niet goed voor quilts. Bewaar ze zoveel mogelijk op een koele, droge plaats om te voorkomen dat hun materiaal vervaagt.
  • Vermijd veelvuldig wassen en gebruik een zacht wasmiddel. Hoewel het wassen van dekbedden oké is, is het beter om ze te stofzuigen. Het is ook het beste om ze aan de lucht te laten drogen dan ze in een droger te gooien.
  • Controleer opgeslagen dekbedden regelmatig op plagen. Quilts die zijn opgeslagen in kelders en zolders worden waarschijnlijk bewoond door knaagdieren en insecten, dus het is essentieel om ze vaak te bezoeken.

Deze tips geven u een goede basis om uw kostbare quilts in een staat te houden die lang meegaat.

Conclusie

Quilts zijn inderdaad een van de schatten van ons huis. Ze zijn mooi zoals ze zijn, maar het is een ander ding om te leren hoe je een dekenbinding aan een quilt kunt bevestigen. Een beetje verbetering kan zeker geen kwaad.