Hoeveel centimeter moet een matras zijn? De beste tip

Als u wilt weten hoeveel centimeters een matras moet zijn, hangt dit af van uw behoeften en voorkeuren. We bespreken de gemiddelde matrasdikte en of u iets dunner of dikker moet krijgen. Net zoals bij het plannen van het hoofdeinde boven het bed, zal de dikte van de matras zelf uw algehele slaapervaring beïnvloeden.

We zullen ook praten over de hoogte en lengte van het matras om u verder te helpen het juiste bed voor u te vinden. Dus waar wacht je op? Scroll nu naar beneden en ga op weg naar een goede nachtrust!

Hoeveel centimeter moet een matras zijn en wat is het beste voor u

Wanneer u op de markt naar bedden winkelt, zult u merken dat ze meestal tussen de 20 en 14 centimeter dik zijn. De sleutel is te weten wat de ideale dikte is voor elke laag. Maak uzelf vertrouwd met matraslagen en pas deze aan uw voorkeuren en behoeften aan.

De basislaag moet bijvoorbeeld maximaal ongeveer 20 cm zijn, terwijl de comfortlaag minimaal 8 cm dik moet zijn. En wat betreft de overgangslaag, je kunt wegkomen met een dikte van één tot centimeter. Als u deze cijfers in gedachten houdt, zorgt u ervoor dat het bed gedurende een redelijke tijd comfortabel en ondersteunend aanvoelt en duurzaam is.

Heeft dikte invloed op de duurzaamheid?

Een vraag die bij u opkomt, is of u altijd voor de dikkere matras kiest. Staat dikte gelijk aan duurzaamheid? Het is begrijpelijk dat je zou kunnen aannemen dat hoe dikker de basislaag, hoe langer hij meegaat.

Dit is logisch omdat het ervoor zorgt dat de matras zijn structuur door de jaren heen kan behouden. We raden aan iets te kopen met een basislaag die de helft van de totale hoogte van het bed heeft. Let er echter op dat u de juiste matrasdikte voor uw slaaphouding krijgt.

Wat krijg je voor je slaaphouding?

Rugslapers zouden iets van 10 tot 12 inch dik moeten gebruiken, terwijl zijslapers iets dikkers van 14 inch kunnen gebruiken. Integendeel, degenen die op hun buik slapen, moeten zoiets duns als 25 cm gebruiken. Deze metingen zijn ideaal voor elke positie om ervoor te zorgen dat u tijdens de slaap een neutrale wervelkolom behoudt.

Voor materialen zoals traagschuim is de optimale dikte tussen de 10 en 14 inch. U krijgt het meeste van de contourkenmerken van het schuim en gaat lang mee bij slijtage. Als u iets dunners gebruikt, kan het al na drie jaar doorzakken.

Hoe dik moet je bovenmatras zijn?

Omdat we het hadden over de ideale matrasdikte, leer je ook de beste dikte voor een topmatras. De minimale dikte is minimaal 5 cm als u de zachtheid of stevigheid van uw bed wilt verbeteren. Sommige gebruikers geven misschien de voorkeur aan een 10-inch topper, vooral wanneer ze tijdelijk een gedeukt bed proberen te verhelpen.

Moet ik een matras van 8 of 10 inch kopen?

De belangrijkste afhaalmaaltijd tot nu toe is ervoor te zorgen dat u de matrasdikte krijgt op basis van uw persoonlijke voorkeuren en behoeften. Een veel voorkomende vergelijking die we zien, is echter tussen een 8-inch en een 10-inch bed. Dit is meestal een dilemma voor kopers bij het kiezen van een bed met traagschuim.

Zoals we eerder kort hebben besproken, zou je moeten kiezen voor iets van minstens 10 centimeter dik. Op deze manier is er voldoende schuimmateriaal om druk te kunnen opnemen als je gaat liggen. Je voelt je misschien niet gesteund als je iets dunner krijgt, en het zal eerder vervormd raken.

Wat is een normale matrashoogte?

De hoogte van de matras vanaf de vloer varieert van 16 tot 60 inch. Maar waarom is dit een essentiële factor om rekening mee te houden bij het kopen of opzetten van uw bed? Ten eerste kan het uw gemak bij het in en uit bed stappen nadelig beïnvloeden.

Sommige mensen hebben mogelijk een beperkte mobiliteit, of oudere personen moeten lagere bedden gebruiken om comfortabel in en uit te kunnen stappen. Om te weten of u het bed op de juiste hoogte heeft, gaat u aan de rand zitten en controleert u of uw voeten plat op de grond staan. Je knieën en heupen moeten ook op één lijn liggen, en nooit de knieën boven de heupen.

Maar als u een bepaalde matrasdikte moet gebruiken, kunt u aanpassingen doen om de ideale diepte te bereiken. Gebruik bijvoorbeeld een kort bedframe als u op een dikke matras moet slapen. Kies daarentegen voor een hoger bedframe als u beter bent met een dunne matras.

Hoe lang moet mijn matras zijn?

Er is geen specifieke maat voor de ideale matraslengte omdat deze voor elke slaper zal verschillen. Deel echter een handige tip dat u iets moet kopen dat minstens 15 cm langer is dan uzelf. Als u het bed met iemand anders deelt, zorg er dan voor dat u beiden ook comfortabel uw handen achter uw hoofd kunt laten rusten.

Afhankelijk van de beschikbare ruimte in de kamer ben je mogelijk ook beperkt in lengte. Zorg ervoor dat u voldoende ruimte heeft om comfortabel rond het bed te bewegen.

Conclusie

Houd bij het kopen van een bed altijd rekening met de dikte. Dus hoeveel centimeter moet een matras zijn? Zoals we hebben besproken, moet u elke matraslaag overwegen.

Als u een dikke basislaag krijgt, zorgt u voor een uitstekende en consistente ondersteuning voor een lange tijd. En voor matrassen zoals traagschuim is een 10-inch matras ideaal om het meeste uit zijn kwaliteiten te halen. Hebben we je geholpen met deze gids?

Laat hieronder uw vragen achter en laat ons u helpen!