Wat te schrijven in een babyboek Grote zus? Ideeën

Wat te schrijven in een babyboek grote zus? Als je zusje is geboren, zijn er zoveel dingen om vast te leggen in haar babyboek!

Zorg ervoor dat je alle speciale momenten vastlegt, van haar geboortekaartje en ziekenhuisfoto’s tot de eerste keer dat ze haar nieuwe broer of zus ontmoet en alles daartussenin.

Hier zijn enkele ideeën om u op weg te helpen:

-Schrijf je gedachten en gevoelens op over het worden van een grote zus.

– Voeg foto’s toe van wanneer je je zus voor het eerst ontmoette, evenals andere mijlpalen, zoals je eerste stappen samen zetten of je eerste uitje maken.

-Neem grappige verhalen of herinneringen op die je deelt met je zus. Naarmate zussen ouder worden, worden ze vaak elkaars beste vrienden – zorg ervoor dat je die herinneringen ook vastlegt!

-Voeg pagina’s toe over uw favoriete dingen om samen te doen, zoals spelletjes spelen of wandelen.

-Vermeld belangrijke datums zoals verjaardagen, feestdagen en andere speciale gelegenheden waarop u tijd met elkaar doorbracht.

-Praat over hoe leuk het is om een ​​oudere zus te zijn! Als er gaandeweg lessen zijn geleerd, neem die dan ook mee, zodat ze altijd in dit boek kan terugkijken als dat nodig is in de komende jaren.

– Stel vragen die haar toekomstige zelf enig inzicht geven in wie ze was als kind – wat wilde ze het meest van het leven? Wat waren toen haar hoop en dromen?

Wie waren haar beste vrienden op school voordat ze allemaal hun eigen weg gingen? (Dit soort vragen geeft ouders ook iets nieuws elke keer dat ze het babyboek doorlezen!

Wat moet er in een babyalbum staan?

* Babyfoto’s. Pasgeboren foto’s zijn enkele van de meest waardevolle foto’s die je hebt gemaakt, dus zorg ervoor dat je er veel in je babyalbum opneemt!

Je hoeft niet te wachten op professionele newbornfotografie; als je veel artistieke foto’s hebt gemaakt tijdens je zwangerschap of na de bevalling, kunnen die hier ook in. Bovendien is het eenvoudig genoeg om snapshots te maken met uw eigen telefooncamera en deze onmiddellijk toe te voegen aan het boek.

* Mijlpalen van 0-12 maanden: primeurs voor baby’s zoals glimlachen, rechtop zitten en kruipen zijn mijlpalen die speciale aandacht verdienen in elk babyplakboek.

Natuurlijk zijn deze acties in het begin misschien niet erg fotogeniek – maar als je je kleintje vastlegt terwijl ze deze vaardigheden beginnen onder de knie te krijgen, zal het een genot zijn om in de komende jaren op terug te kijken.

* Geboorteaankondiging en ziekenhuisinformatie: zorg ervoor dat u kopieën meestuurt van de geboorteaankondigingen die u hebt verzonden (of maak speciaal daarvoor een album), plus alle andere documentatie met betrekking tot de geboorte – zoals de voetafdrukken die kort na de geboorte zijn genomen! Als je leuke of hartverwarmende verhalen uit die periode hebt, zorg er dan voor dat je ze ook opneemt.

* Bijschriften en leuke weetjes: een geweldige manier om het album van je baby te personaliseren, is door korte bijschriften bij elke foto te schrijven.

Dit kan ook een plek zijn waar je enkele van de meest memorabele momenten tijdens het eerste jaar van je kind vastlegt, of het nu een leuk feitje over de foto is of iets grappigs dat ze zeiden. Bijvoorbeeld: “Toen ze twee maanden oud was, duwde ze zichzelf al weg om op zichzelf te staan!”

* Foto’s van familie en vrienden: je baby zal tijdens de eerste 12 maanden veel geweldige relaties hebben met mensen in je leven – zorg ervoor dat deze ook in het babyboek worden weerspiegeld!

Alle foto’s die je maakt met grootouders, broers en zussen, peetouders of anderen, moeten hier ook komen; degenen die hebben geholpen bij het opvoeden en ondersteunen van uw kind verdienen daar immers enige erkenning voor.

Als er bijzonder speciale momenten zijn die je wilt benadrukken uit de tijd die je met dierbaren hebt doorgebracht (zoals een nieuw speeltje dat door een tante is meegebracht), kan dit ook een goede plek zijn om ze te documenteren.

* Beste en slechtste van het jaar: elke nieuwe ouder weet dat er in die eerste twaalf maanden hoogte- en dieptepunten zijn, dus waarom zou je je babyalbum niet gebruiken als uitlaatklep voor wat ventilatie?

Nogmaals, het opnemen van foto’s is handig als je later terugkijkt op hoe het was toen ze ziek werd of hij tandjes kreeg – maar zelfs zonder foto’s zal het opschrijven van je gedachten tijdens deze moeilijke tijden nog steeds louterend zijn!

Wat moet ik op een babyalbum schrijven?

Er zijn zoveel dingen om op een babyalbum te schrijven! Je kunt de mijlpalen, primeurs en alledaagse momenten van je kleintje vastleggen. Hier zijn enkele ideeën:

– Geboortekaartje van de baby

– Voor het eerst vastgehouden

– Slapen in verschillende posities

– Voor het eerst familie en vrienden ontmoeten

– Eerste glimlach of lach

– Eerste stappen en woorden

– Favoriete etenswaren en speelgoed

– Grappigste momenten.

Wat zet je in een babyboek?

Je kunt een babyboek vullen met foto’s van je kind, maar er komt meer bij kijken. U wilt herinneringen vastleggen vanaf de geboorte tot het eerste jaar en daarna.

Er zijn verschillende dingen die je misschien in je babyboek wilt opnemen:

· Geboortekaartjes of krantenartikelen die de komst van uw nieuwe bundel van vreugde aankondigen.

· Een haarlok van toen ze werden geboren; · Het verhaal rond hun naamkeuze (indien van toepassing)

· Handafdrukken en voetafdrukken die bij de geboorte in de klei zijn gedrukt

· Hun lengte, gewicht en lengte registreerden overuren op speciale groeigrafieken (u kunt deze online kopen of zelf maken)

· Tijdens hun eerste jaar (en daarna) werden er elke maand foto’s gemaakt met een bordje waarop staat hoe oud ze zijn

· Geboortecertificaat

· Inentingen

· Eerste tandje en/of haarlok baby

· Een handgeschreven brief van jou aan je kind, waarin je alles opschrijft wat je leuk vindt aan hen en waarom je niet kunt wachten om te zien wat hun toekomst in petto heeft.