Konijnen zijn schattige wezens die ook heel goed voor het inkomen kunnen zorgen dat je eten op tafel kunt zetten. Is het konijn het juiste levensonderhoud voor jou? Vragen over “is het grootbrengen van konijnen het waard?” . Blijkbaar is dit te wijten aan het volgende:
Naast konijnenbeheer kan veel antwoorden worden gegeven. Het grootbrengen van deze furries of landbouw kan zeer winstgevend zijn.
Deze dieren kunnen nakomelingen voortbrengen die zich snel kunnen ontwikkelen en sneller het ideale kweekgewicht bereiken dan andere soorten in de buurt. Konijnen maken allereerst vlees dat minder duur is. Als u op zoek bent naar een bron van levensonderhoud die begint met een niet te duur kapitaal, dan is konijnenbeheer iets voor u.
Enkele van de problemen waarmee konijnenfokkers worden geconfronteerd, zijn een gebrek aan voorraden en de huidige pandemie van COVID-19 die de beweging in de industrie beperkt. Er zijn tal van mogelijkheden om gezond vlees in het huishouden te verbouwen, maar met deze problemen moeten ze worden aangepakt.
Brian Martucci van Money Crashers schreef ooit over het fokken van konijnen. Hij verklaarde: “Een tijdje geleden brachten mijn vrouw en ik een paar jaar door in het Upper Peninsula van Michigan, een prachtige maar geïsoleerde strook van dicht bos, rotsachtige heuvels en meren in het binnenland die zich uitstrekten langs de zuidkust van Lake Superior. We waren gevestigd in een flinke stad, maar mijn vrouw reisde af en toe naar een klein, half verlaten mijngehucht op het schiereiland Keweenaw, dat in het noorden uitsteekt in het grote meer van de stad Houghton. ”
Martucci voegde eraan toe dat deze gehuchten slechts een paar permanente bewoners hadden, en in de minderheid zijn door niet-mensen. Een van deze groepen is de zwerm vrije uitloopkonijnen en konijnen die zich door het gebied bewegen.
Een van de eerste dingen die u bereikt bij het beheer van konijnen, is het zoeken naar het ras. Het grootbrengen van konijnen voor vlees biedt u veel verschillende mogelijkheden en verdere opties. Laten we deze gids eens bekijken om de open vraag te beantwoorden: “Is het fokken van konijnen voor vlees de moeite waard?” en details over konijnenbeheer.
Inhoudsopgave
Hoeveel kost het om een konijn voor vlees groot te brengen?
Hier vertellen we je dat het grootbrengen van een konijn niet de hoge kosten met zich meebrengt, waardoor dit perfect is voor iedereen die het wil proberen.
Niet duur
Konijnen grootbrengen of uw allereerste kopen is helemaal niet duur. Van schuilplaatsen kunnen konijnen voor huisdieren tussen de $ 50 en $ 100 aan adoptiekosten kosten. Ondertussen kunnen Nieuw-Zeelandse konijnen slechts $ 10 voor elk stuk kosten. Aan de andere kant kosten die van de niet-pedigreed Vlaamse reuzen maar liefst $ 50 per stuk.
Hoe zit het als je kijkt naar het fokken van jongere konijnen? Het hebben van deze kan minder kosten dan de volwassen konijnen, omdat ze meestal kleiner zijn en minder vlees bevatten. Met dit gezegd zijnde, kunnen ze ook vatbaar zijn voor hogere sterfterisico’s. Een tip: je kunt konijnen kopen vanaf hun vierde week, of een paar dagen nadat de konijnen gespeend zijn.
Kleinere operaties vereisen slechts een bok (mannelijk konijn) en twee doen (vrouwelijke konijnen) om het bedrijf te starten. Dit levert al aanzienlijke winsten op, en om je te vertellen, de limiet in veel gemeentelijke codes is bij drie volwassen konijnen. U bent precies op de goede weg. En om aan de tijd van het grootbrengen te ontsnappen, kunt u de kudde beginnen met volwassenen. De uitgaven zijn in totaal $ 75.
Konijnen voeren
De andere kant van het spectrum zijn de uitgaven voor het voeren van deze konijnen. Het variëren van hun dieet is de eerste tip die u moet volgen. Ten tweede moeten deze konijnen toegang krijgen tot hoogwaardige voeding. Dit is om problemen met de spijsvertering te voorkomen. Hier zijn de belangrijkste voedselbronnen voor deze wezens:
- Pellets. Het hoofdvoeder voor konijnen, pellets, moet deel uitmaken van het dieet van volwassen konijnen die elke dag een half kopje pellets per vijf tot zes pond lichaamsgewicht moeten krijgen. Deze moeten in kleine porties worden gekocht en moeten binnen zes weken en langer worden geconsumeerd. Kijk naar het etiket en controleer of ze veel vezels bevatten.
- Hooi. Dan heb je het hooi en moet je 24 uur per dag beschikbaar zijn. Het zou het grootste deel van het dieet van deze konijnen moeten kunnen bevatten. Zo zou hooi van de hoogste kwaliteit voor deze konijnen een verschil moeten kunnen maken.
- Vers voedsel. Hoe zit het met hun bron van vitamines? Immuniteit is net zo cruciaal als bij deze konijnen. Het is essentieel om ze de juiste hoeveelheid fruit en groenten te geven, waaronder mogelijk Romaine sla, kruiden, boerenkool en groenten die dagelijks afwisselend worden geleverd. Fruit wordt in kleinere porties aangeboden en deze voedselvoorraden moeten elke dag worden aangevuld.
Hoe lang duurt het om een konijn voor vlees groot te brengen?
Nu u de essentie van het grootbrengen van konijnen en de kosten hiervan heeft geleerd, gaan we verder met de tijd die nodig is om deze konijnen groot te brengen. Fulltime konijnenfokkers, lees deze aantekeningen.
Onderdeel van het beantwoorden van de vraag ‘Is het de moeite waard om konijnen voor vlees te fokken?’ en feiten over konijnenbeheer, houdt in dat u weet hoeveel tijd nodig is om deze rassen groot te brengen.
Jonge konijnen
Om het doel van deze mollige konijnen te bereiken, moeten ze op het juiste moment worden geslacht door ze voor te bereiden op vleesverwerking. Als ze twee weken oud zijn, zouden ze al erg mals zijn, maar ze zouden in deze periode kleiner kunnen zijn.
Het is dus essentieel om de balans te vinden tussen het spotten van jonge konijnen en het krijgen van mollige konijnen. De juiste leeftijd is tussen de 10 en 12 weken. Onthoud dat de ideale vleessoort snel kan groeien tegen de 10e week. Ze zouden ook sneller moeten groeien in overeenstemming met het voedsel dat ze consumeren.
Na de 10e week kunnen deze konijnen meer van het dieet eten en langzaam groeien. De 10e week is dus cruciaal, aangezien dit het ideale moment is om deze te laten slachten.
Van mensen is bekend dat ze eerst Californische konijnen en Nieuw-Zeelandse konijnen grootbrengen, omdat deze geweldig zijn om te groeien met een gewicht van vijf pond met een maximum van 11 weken. Dus als u deze konijnen kweekt en ze groeien tot vier pond in 12 weken, dan kunt u de fokdieren ruimen en deze vervangen door betere.
Als u bijvoorbeeld tien geweldige honden heeft in plaats van tien blindgangers, met elk dertig baby’s per jaar, die elk binnen tien weken tot vijf pond groeien, kunt u er al veel van maken met 1.500 pond, dat jaarlijks wordt voorbereid voor de slacht. Dit is nu 50 procent meer vlees bij hetzelfde werkniveau.
Draagtijd
Het algemene idee over konijnen is dat dit wezens zijn die wortels consumeren. Het voeren van wortelen maakt deel uit van de procedure, maar er zijn meer dingen die een konijnenbezitter moet doen om ze gezond te houden. Vitaminen zijn nodig voor deze konijnen voor vleesverwerking.
Als we het hebben over de draagtijd, het is ongeveer 32 dagen, en sommige nesten kunnen al op dag 29 en pas op dag 35 worden aangestoken. Veel van deze nesten worden geboren tussen dag 30 en dag 33. In tegenstelling tot veel andere wezens, kunnen konijnen hebben de neiging om hun regelmatige warmte fysiologische activiteiten of cycli te hebben.
Wat is het beste konijnenras om voor vlees te fokken?
Het konijn fokken voor vlees is iets anders dan het fokken voor de verzorging van huisdieren. Je moet dus onderscheid maken tussen deze twee. Om een gezond konijn voor vleesverwerking te bereiden, moet u het juiste ras kiezen. Hoe doe je dat?
Dit volgt op de vragen over “is het fokken van konijnen voor vlees de moeite waard?” en tips over konijnenbeheer. Gebaseerd op gegevens van de American Rabbit Breeders Association, hier zijn de beste konijnenrassen.
Lijst met de beste konijnenrassen
De Champagne D’Argent is een konijnenras dat al sinds de 17e eeuw actief is in de branche. Tegenwoordig komen ze minder vaak voor, maar het is een geweldige tamme konijnenfamilie om te fokken, bekend om hun unieke zwarte vacht, afgezien van de rijkdom van het vlees.
Ten tweede kun je ook kiezen voor de Palomino , aantrekkelijke konijntjes die lichtoranje gekleurd zijn en ergens tussen de acht en twaalf pond wegen. Deze konijnen worden als coöperatief en rustig beschouwd, ideaal voor stedelijke gemeenschappen met een dichtere populatie.
De Chinchilla zijn mooie konijnen die wel 12 kilo kunnen worden. Hoewel ze beter zijn als huisdieren, worden ze gewaardeerd omdat ze in vlees zijn veranderd en je een goede bron van vee geven.
Ten vierde heeft de Vlaamse Reus betrekking op monsterkonijntjes die kunnen groeien en uitzetten tot 20 pond. Hun vlees is een van de beste ter wereld, maar konijnenfokkers hebben ze ook voor hun vacht. De naam is afgeleid van hun oorsprong in de Vlaamse regio van België. Het is een hoogst volgzaam ras.
Aan de andere kant, New Zeland konijnen kwamen uit de Verenigde Staten, maar hebben hun afstamming ergens in hun levensgeschiedenis in Nieuw-Zeeland. Beschouwd als een van de beste vleesrassen die je kunt vinden, kunnen de volwassen New Zeland-konijnen wel 12 kilo wegen en zijn ze verkrijgbaar in de kleuren rood, blauw, zwart en rood. Ze kunnen ook veelkleurig zijn.
Het vlees van deze konijnen is onderscheidend in de kleur van roze-blauw, vergelijkbaar met onvoldoende verhit gevogelte. Maak je geen zorgen, want deze Nieuw-Zeelandse konijnen zijn erg veilig om te eten en ook nog eens heerlijk.
Is het rendabel om konijnen groot te brengen?
Kijkend naar de kosten van de eerdere discussie, is het fokken van konijnen niet gratis, en in eerste instantie moet je het kapitaal betalen. De prijzen zijn niet erg hoog, en geloof het of niet, je kunt deze konijnen nu hebben, maar de kosten zijn heel anders dan de winst. Ze gebeuren zodra het vlees wordt gecommercialiseerd en het levert inkomsten op.
Nu blijft de vraag: is het rendabel om konijnen te fokken? Zal je er veel aan verdienen? Vast en zeker. Later leer je een verhaal van een konijnenfokker in Azië die uit zijn levensonderhoud bloeit.
Een van de meest winstgevende soorten om op te voeden in deze tijd is het konijn. Ze baren aanzienlijke nesten, en deze kleine konijnen kunnen net zo snel groeien, en dit wordt ook een van de factoren waarom het winstgevend is om ze te hebben. Als het gaat om de ruimte die nodig is om te fokken, hebben ze niet veel nodig.
U kunt verschillende dingen overwegen voordat u de verandering aanbrengt, en besluit om konijnen groot te brengen voor winst in plaats van alleen maar een hobby. Menor, een konijnenfokker uit de Filipijnen, vertelde dat de vraag naar konijnenvlees hoog is en dat hij zijn baan als bedrijf kan opgeven om deze soorten te kweken. Hij zei dat hij ook seminars houdt om individuen te leren fokken.
Mannetjeskonijnen, hokken, fokkers en dergelijke kunnen bij maximaal vijf fokkers beginnen, de middelmatige bij maximaal 50 fokkers en de grotere bij 50 fokkers en hoger. De pakketten beginnen bij $ 250 met zes van deze konijnen, plus de kooien, kleipotten, drinkbakken en watertanks.
Menor heeft berekend dat elk nest van zes fokkerskits kan worden verkocht voor $ 5 gedurende twee maanden minus de kosten, waarbij de konijnenhouder $ 20 verdient, afhankelijk van of deze konijnen 100 procent van de pellets of een combinatie krijgen. Deze worden berekend op basis van de kosten van levensonderhoud in zijn omgeving.
Vervolgens moet u de rassen selecteren.
Hoe doe je het? Is het fokken van konijnen voor vlees de moeite waard? En biedt het konijnenbeheer wat u financieel nodig hebt? Er zijn stappen die moeten worden gevolgd.
1. Verkoop van het konijnenvlees
De vraag naar konijnenvlees is specifiek, specifieker dan je je ooit kunt voorstellen, daarom zijn ze altijd zo winstgevend. Een van hun markten is het aanbod aan luxe restaurants.
Als je eenmaal de tijd en voldoende ruimte hebt, kun je de konijnen grootbrengen en een lucratieve vraag krijgen, vooral als je ze op het gras laat groeien en de producten op de markt brengt als grasvoer in plaats van in hokken.
2. Verwerking van het konijnenvlees
U kunt samenwerken met specialisten die deze stappen uitvoeren, maar als u alleen over deze vaardigheden beschikt, kunt u veel middelen besparen.
Soms worden konijnen in de meeste vleesverwerkingsstations als “gevogelte” beschouwd. Het betekent dat de regels die voor kip gelden, van toepassing zijn op de verwerking van konijnen.
Twee manieren om uw konijnen te verwerken, zijn door ze op uw boerderij groot te brengen, of door ze binnen een door de USDA goedgekeurde faciliteit te houden.
3. Konijnenvilt
Dan kun je ook toegang krijgen tot konijnenvilten die verkocht zouden kunnen worden. Na het verwerken van het konijnenvlees krijg je zijn huid als bijproduct. In plaats van dit weg te gooien, kun je dit hergebruiken voor wat hobbyisten in hun studio’s kunnen koesteren.
Vilt van konijnen kan worden omgevormd tot kleding, poppen en meer, en als je meer artistieke creativiteit wilt, kun je zelfs helemaal nieuwe meesterwerken maken en ze online verkopen. Je kunt deze konijnenhuiden vervolgens verkopen aan ambachten, eigenaren van commerciële bedrijven en homesteaders.
De winst die u uit deze stap kunt halen, kan voor elke pels ergens tussen de $ 1,50 en $ 30,00 liggen.
4. Konijnenbont
Nu komt het konijnenbont. Omdat dit wordt beschouwd als een luxe goed voor ambachtslieden en commerciële exploitanten, is het proces van het maken van deze zijdezachte producten door middel van knippen of met de hand plukken. De beste komen van rassen zoals de Angora-konijnen.
Als je winst wilt maken met deze wezens, maar deze niet in vlees wilt veranderen, kun je beginnen met het scheerproces met deze konijnen en geld verdienen. Over het algemeen is het opvoeden van deze wezens redelijk redelijk voor degenen die geneigd zijn tot veeteelt.
Desalniettemin zou het grootbrengen van konijnen een gemakkelijk project voor u moeten zijn, aangezien deze rassen meer zorg nodig hebben dan de Nieuw-Zeelandse rassen, die meer met vleesverwerking bezig zijn.
Vezel maken van konijnen betekent niet dat je gewoon moet ontspannen. Er wordt gezegd dat dit proces en de creatie van het eindproduct betekenen dat je deze dagen of bijna elke dag moet bijwonen. Konijnen met langer haar kunnen bijvoorbeeld de neiging hebben om gematteerd te worden als ze niet goed worden verzorgd. Dit betekent dat het pijnlijk kan zijn voor deze konijnen en ook het risico op parasieten en bepaalde ziekten kan vergroten.
Je kunt deze vervolgens te koop aanbieden op Etsy, een online winkelplatform, rommelmarkten, breiers en vezelartiesten, hobbyisten, garenwinkels, wolmolens en meer. De winst is van $ 7 tot $ 16 voor elke ounce.
5. Mest- en wormenkwekerij van konijnenmest
De volgende is konijnenmest die verandert in kunstmest of wormenboerderij. Als je thuis een boerderij of tuin hebt, is mest van konijnen een krachtige meststof, omdat het rijk is aan stikstof en direct aan je planten kan worden toegevoegd zonder de vegetatie te verbranden.
Daarom kunt u, in plaats van enkele maanden te wachten op het eindproduct van deze meststoffen van dieren, altijd deze voedselrijke konijnenmest gebruiken. Tuinders, landschapsbedrijven, hobbyboeren en dergelijke zijn de potentiële markten. De winst is veelbelovend en geeft u tot $ 45 voor elke zak van 40 pond. Niet slecht.
Konijnenmest kan ook worden verwerkt tot wormenkwekerijen. Anders bekend als vermicomposts, kunnen deze boerderijen fantastische winsten behalen.
Verspil geen materiaal dat u van het konijn kunt halen, nadat u het tot vlees hebt verwerkt. De konijnenmest kan worden omgetoverd tot uw zeer versleten wormenboerderij. Het gebruik? Genoeg. Wormen helpen de mest te composteren en houden de geurtjes weg. Tegelijkertijd is het ook een geweldige inkomenskans.
U kunt deze wormen laten verkopen aan vissers, aaswinkels en degenen die gebruik maken van bakken voor compostering. De winst? Verbazingwekkend. Het kan iedereen $ 31 per pond opleveren.
6. Konijnen verkopen als huisdier
En dan heb je misschien de meest opwindende optie, het konijn als huisdier moeten verkopen. Als je niet wilt dat de konijnen als vlees worden verwerkt, maken fokkers deel uit van een industrie van konijnenhuisdieren waar ze ook van kunnen profiteren.
Je kunt bij je plaatselijke dierenwinkel navragen of ze op zoek zijn naar leveranciers van deze konijntjes. Zowel jij als de dierenwinkel moeten winst maken, en dus is het bereik aan inkomsten dat je kunt krijgen ongeveer $ 15 voor elk van de konijnen.
Bovendien letten dierenwinkels ook niet op het konijnenras, of het nu raszuiver of gemengd is, dus het telt niet of je de Vlaamse Reus hebt of niet. U kunt hier maar liefst $ 100 aan verdienen en misschien meer of minder, afhankelijk van de kwaliteit van het aandeel. Wanneer een klant het konijn kiest dat hij zal bezitten, is het gewoon een prachtig gezicht om te zien.
Rabbit pinkies je andere opties. Het verzorgen van deze konijnen is cruciaal, en aangezien u heeft geleerd welke winst u kunt maken met deze konijnen, hun componenten en toepassingen, is het de hoogste tijd om te begrijpen waarom konijnenvlees duur is.
Waarom is konijnenvlees zo duur?
Op konijnen jagen is net zo spannend als ze op de eettafel te zetten. Onder de recepten die je kunt maken met konijnen zijn Rabbit Cacciatore, Rabbit in Wine and Garlic Sauce en Slow Roasted Rabbit.
Mocht u het toevallig duurder vinden om te hebben dan andere soorten vlees, als u een consument bent, dan moet u deze details weten. Konijnenvlees kopen op de commerciële markt is duur omdat het niet gemakkelijk verkrijgbaar is in vergelijking met andere soorten vlees in bijvoorbeeld de VS.
Gezien de veranderende voorkeuren van klanten, kan vlees van het konijn duurder zijn dan uw traditionele hamburgers. Als je deze eenmaal hebt verkregen, heb je verschillende opties voor konijnengerechten. Je kunt het vlees mengen met kip en het verder aanpassen.
Omdat het een lager vetgehalte heeft, kan vlees van het konijn droger zijn dan je kip, dus er is minder kooktijd en de kooktemperatuur moet tegelijkertijd lager zijn. Dit zijn slechts enkele van de overwegingen en wegen die moeten worden bewandeld.
Bovendien kan konijnenvlees in het algemeen duur zijn omdat friteuses niet gemakkelijk effectief zijn om aan grotere groepen te worden gevoerd, en mogelijk duurder rantsoen in het voer nodig hebben dan ander vee. Dit is een van de redenen waarom het duur is.
Family Farm Livestock deelt inzichtelijke details over de redenen waarom. De kosten van dit konijnenvlees zijn meestal hoger in vergelijking met ander direct verkrijgbaar vlees op de markt. Als we het over de prijs hebben, bevindt de markt zich aan de bovenkant.
Grande Premium Meats kan bijvoorbeeld worden gekocht voor ongeveer $ 19 per pond voor de varkenshaas en ongeveer $ 8 voor de voorpoten, met een gemiddeld bereik van $ 11 tot $ 12. De prijzen kunnen hoger zijn voor websites die premium vlees aanbieden.
Deze prijsbereiken zijn te wijten aan het feit dat het verzorgen van de friteuses veel tijd van de producenten vergt. Dit zou voldoende kunnen zijn om deze friteuses of jonge vleeskonijnen groot te brengen, weerspiegeld in de vleesprijzen.
Om een reden zijn er tegenwoordig geen economische en productieve manieren om het fokken van konijnen vanaf vandaag te automatiseren. Mocht er enige automatisering zijn, dan kan dit neerkomen op de ruimtes in de schuur en de menselijke hulpbronnen die nodig zijn om deze dieren groot te brengen.
Dit wil ook zeggen dat konijnen bij hun ouders kunnen blijven totdat ze de ideale marktomvang hebben bereikt. Een van de belangrijkste nadelen van konijnen voor vlees in vergelijking met ander vee is dat de ouder bij deze konijnen bij de kleine konijnen moet blijven die bekend staan als kits om ze op de juiste marktgrootte te laten fokken.
Konijnenvoer
Konijnen hebben ook meer kooiruimtes nodig dan de meeste dieren. Dit komt omdat verloofde konijnen meer ruimte nodig hebben vanwege hun gewoonten en activiteiten. De feeds voor deze wezens en huisdieren kosten ook hoger in vergelijking met andere feeds op de markt.
Een voer kan bijvoorbeeld ongeveer $ 14 per zak van 50 pond kosten. Groot inkopen kan op de kosten besparen, maar kan daardoor ook hoger uitvallen.
Dit leidt ons vervolgens tot de discussie dat het fokken van konijnen voor vlees en het verwerken ervan duur kan zijn. Een van de uitdagingen bij het fokken van konijnen zijn de hoge kosten en het gebrek aan verwerkers in de omgeving. Het moet worden verwerkt in goed geïnspecteerde faciliteiten om het vlees met succes op de markt te verkopen.
Meer nog, konijnen zijn niet perfect voor de omgeving van een fabrieksboerderij. Hoewel je toegang hebt tot grote boerderijen, zijn de behoeften van konijnen vergelijkbaar met de behoeften van konijnen op kleinere boerderijen.
Over hun karkas gesproken, het is meestal klein, en konijnen die voor vleesverwerking worden grootgebracht, worden meestal verwerkt met een levend gewicht van vijf pond. Dit betekent dat de grootte van het konijn dat bekend staat als de friteuse drie tot driepunts vijf pond vlees voor elk karkas kan hebben.
Afgezien van deze, kunnen er meer redenen zijn waarom het grootbrengen van konijnen duur kan zijn.
Rabbitry Management 101
We hebben het doel bereikt wanneer u meer moet weten over konijnenbeheer en de basisprincipes. Dit kan leuk zijn, maar kan tegelijkertijd ook vermoeiend zijn. Is het fokken van konijnen voor vlees de moeite waard? U heeft gedetailleerde antwoorden en oplossingen gehad, maar hier leert u meer over konijnenbeheer.
- Houd ze binnenshuis. Sommige fokkers geven er misschien de voorkeur aan om ze in een buitenverblijf te hebben, omdat konijnen hierdoor frissere lucht en zonlicht ervaren. Als u deze buitenshuis krijgt, kan het gevoel van de konijnen worden overweldigd, en daarom zijn instellingen binnenshuis de juiste keuze.
- Selecteer de juiste kooi. Dit omvat het kiezen van de grootte van de kooi, zodat deze huisdieren voldoende ruimte hebben om te verblijven. Deze konijnen kunnen ook pijnlijke hakken krijgen op deze oppervlakken als ze niet goed worden verzorgd. Zorg ervoor dat de oppervlakken schoon zijn.
- Maak een run. Dieet en lichaamsbeweging zijn ook cruciaal voor konijnen. Deze huisdieren hebben rennen en dagelijks gebruik nodig om ze te laten bewegen. Ze kunnen ervoor kiezen om op een bepaald punt honderden meters af te leggen, dus door deze ren aan te bieden of te bouwen, hebben ze voldoende ruimte om te trainen.
- Bewaar ze op een superieur comfortniveau. Zorg ervoor dat u de konijnen in een koele omgeving houdt, idealiter tussen 60 en 70 graden Fahrenheit. Je kunt deze konijnen ook in kooien of in rustige ruimtes in de tuin zetten, en zorg ervoor dat ze niet worden lastiggevallen door andere dieren in de buurt.
- Bereid een gezond dieet voor. Gewoonlijk omvat het gezonde dieet verse en gezonde groenten, haver, gras en timotheehooi. Maar idealiter moet het konijn een onbeperkte hoeveelheid hooi hebben.
- Altijd hydrateren. Door de konijnen te allen tijde gehydrateerd te houden, wordt voorkomen dat bacteriën zich ophopen in hun leefgebied. U kunt een waterbak gebruiken die is gemaakt van keramiek, metaal en konijnveilig plastic, omdat deze gemakkelijker schoon te maken zijn.
- Leeg hun kattenbakken om de twee tot vier dagen. Maak er een gewoonte van om hun kattenbakken twee tot vier dagen leeg te maken om de vermindering van geurtjes te voorkomen en ze tegelijkertijd gezond en gelukkig te houden.
- Ze zijn coprofagisch. Konijnen zijn coprofagisch, wat betekent dat ze tot de wezens behoren die poep en andere uitwerpselen consumeren. Deze pellets van uitwerpselen en cecotropen moeten in de huizen van deze wezens worden bewaard.
Krostrade.com: geeft u het beste van het grootbrengen van konijnen
Konijnen grootbrengen geeft voldoening en kan uw harde werk tot succes maken. Krostrade.com is een betrouwbare leverancier van apparatuur voor deze specifieke eisen.
Konijnenvlees voegt afwisseling toe aan het dieet. Dit betekent dat u meer voedingsstoffen kunt krijgen dan alleen kip, rundvlees of varkensvlees. Eiwitten zijn overvloedig aanwezig in bizons, fazanten, konijnen, bizons en hertenvlees.
Is het fokken van konijnen voor vlees de moeite waard? En konijnenbeheer zou u moeten begeleiden om dingen met meer succes te maken. Er zijn verschillende kansen, en zelfs met de pandemie kun je het thuis doen.