8 doe-het-zelf-stappen om thuis gemakkelijk een stoelkussen te maken

Bekijk deze eenvoudige en snelle stapgids voor degenen die willen weten hoe ze stoelkussens kunnen maken. In dit artikel worden ook enkele tips en trucs genoemd om uw stoelkussen steviger en beter te maken. Zorg ervoor dat u in contact blijft om de technieken correct toe te passen op uw handgemaakte stoelkussenkussens.

Wat zijn de benodigde materialen

Voordat u de procedure uitvoert, moet u alle materialen regelen om uw stoelkussen te maken. Als je de complete set hebt, ben je klaar om te gaan!

 • Meetlint
 • Kussen of andere vulling om op stoel te passen
 • Liniaal
 • Stoffen markeerpotlood
 • Overeenkomende discussie
 • Schaar
 • Bekledingsstof
 • Naaimachine
 • Rits
 • Handnaald
 • IJzer

De stoelkussens maken

Stap #1. Meet de breedte en diepte van het kussen

Een goede tip voordat u gaat meten, moet u 1 inch toevoegen aan elke meting van de breedte en diepte van het kussen. Knip vervolgens een stuk stof af voor de afmetingen voor de onderkant van het kussen.

Stap #2. Meet de hoogte van het kussen

Hetzelfde geldt voor het meten van de breedte en diepte, je moet het aantal verdubbelen en 1 inch toevoegen. Om de hoogte van je kussen te meten, moet je deze optellen bij de meting van de breedte en diepte. Knip vervolgens een stuk stof af op de afmetingen voor het stoelkussen voor de bovenkant en zijkanten.

Stap #3. Kussen in het midden aan de verkeerde kant van het tweede stuk stof

Plaats het kussen in het midden op de verkeerde kant van de tweede stof om een ​​verstekhoek te maken met de goede kanten van de gevouwen hoek naar voren.

Stap #4. Vouw een hoek van de gemarkeerde stof diagonaal dubbel 

Vouw een hoek van de gemarkeerde stof diagonaal dubbel om een ​​verstekhoek te vormen met de goede kanten van de gevouwen hoek naar elkaar toe gericht. U naait een lijn loodrecht op de randen van de ruwe stof.

Begin dan bij de gemarkeerde lijn en stop een halve inch van de rand, vorm een ​​​​pijltje. Maak daarna een pijl in alle hoeken op dezelfde manier.

Stap #5. Trim stof bij hoeken

U moet de hoeken van de stof ongeveer een halve inch in de naad knippen. Druk daarna de naden open.

Stap #6. Speld de rits aan de achterkant van het stuk vast aan de onderkant van het kussen

Voor de rits, met je goede kanten naar elkaar toe gericht en zorg ervoor dat de ruwe randen gelijk zijn. U moet de achterrand van het stuk vastmaken aan de onderkant van het kussen met de ruwe randen en de juiste zijdelingse aanpassing.

Markeer met uw potlood de plaatsing van de rits in het midden van het vastgezette gebied. Vervolgens moet u het van hoek tot hoek naaien met een naad van een halve inch. Gebruik de rijgsteken voor het ritsgedeelte en druk vervolgens de naad open.

De rits moet gecentreerd zijn en als hij eenmaal correct is geplaatst, moet je hem aan de voorkant vastzetten zodat hij een open naad tussen de markeringen drukt. Aan elke kant moet je ¼ inch van de naad rijgen.

Als het met de goede kant naar boven ligt, naait u het over de rijglijnen om de rits te bevestigen. Verwijder na alles uw hand en machine om te rijgen en open vervolgens de rits enkele centimeters.

Stap #7. Speld de overige zijden vast

Speld de resterende zijden van de onderkant vast aan de andere zijden van de geschulpte bovenkant en naai deze met naden van een halve inch terwijl u de stiksels op de hoeken draait.

Stap #8. Draai de goede kant naar buiten 

Wanneer u het met de goede kant naar buiten draait, drukt u erop. Steek het kussen door de ritsopening en rits het vervolgens dicht.

Hoe maak je stoelkussens steviger?

Voeg een extra vulling toe om ervoor te zorgen dat uw stoelkussens stevig genoeg zijn voor het stoelkussenkussen. Omdat we deze ritsen gebruiken voor de pads, kun je gemakkelijk extra vullingen toevoegen. Je ritst de hoes van de pad open en voegt de juiste hoeveelheid vulling toe.

Wat is de beste vulling voor uw stoelkussen?

Hier is de lijst met vullingen die het beste bij uw stoelkussen passen:

 • Schuim – Dit is een veelgebruikt materiaal dat wordt gebruikt voor het opvullen van een stoelkussen, omdat deze met verschillende dichtheden worden geleverd. Met een hoge dichtheid biedt het een stevig kussen voor de stoel.
 • Polyester – Dit is een uitstekende keuze als je een beperkt budget hebt. Het is altijd beschikbaar in verschillende dichtheden, maar het nadeel is dat het snel plat wordt.
 • Batting – Dit materiaal wordt gebruikt voor het schuim om de vulling te behouden, glad te maken en te voorkomen dat het wegglijdt.
 • Veren en dons – Dit materiaal heeft ook enkele nadelen voor een goedkopere optie, aangezien veren niet goed opdrogen als het materiaal nat wordt. Gebruik voor een handige tip waterdichte hoezen om hem te beschermen tegen morsen.
 • Conclusie

  Je bent aan het einde van dit artikel over het maken van stoelkussens. Volg de gegeven stappen en bekijk de vullingen die bij uw stoel passen om het gewenste comfort te bereiken.