Een lederen fauteuil opvullen: Top-10 tips voor opvulling

Het opvullen van een leren fauteuil is een gemakkelijke manier om uw favoriete meubels er jarenlang als nieuw uit te laten zien. Of u nu de kussens van de stoel opnieuw vult, of gewoon wat extra schuim toevoegt voor extra comfort, deze handleiding laat u zien hoe. Met behulp van deze 10 tips en trucs zal ik je laten zien hoe je een leren fauteuil gemakkelijk kunt opvullen.

Stappen voor het opvullen van een leren fauteuil

Stap 1. Verwijder eerst de kussens. Dit maakt het gemakkelijker om mee te werken en zorgt ervoor dat u de stoel gelijkmatig opvult.

Stap 2. Meet na het verwijderen hoeveel materiaal je nodig hebt voor elk kussen of kussen (of hoeveel lagen).

Stap 3. Controleer hoe diep uw stoel is door te voelen hoe ver uw hand naar beneden kan gaan voordat u de onderkant van de stoel bereikt.

Stap 4. Snijd het schuim indien nodig dienovereenkomstig en plaats het dan bovenop het kussen of kussen, waarbij u ervoor zorgt dat u bedekt hoeveel u nodig heeft voor opvulling – dat wil zeggen, hoe diep uw stoel is. Dit maakt het ook gemakkelijker om alles aan elkaar te naaien, omdat je maar één kant hebt om tegen te meten in plaats van twee.

Stap 5. Verwijder de achterkant van uw stof (bovenop) en plaats deze op het schuim, waarbij u ervoor zorgt dat u bedekt hoeveel u nodig heeft voor vulling – dat wil zeggen, hoe diep uw stoel is.

Stap 6. Naai alles met de hand of met de machine aan elkaar, afhankelijk van hoe u dit het prettigst vindt. Zorg ervoor dat u de stof niet overrekt.

Stap 7. Plaats uw kussen of kussen op de zitting van de stoel en zorg ervoor dat u de hoeveelheid vulling bedekt – dat wil zeggen, hoe diep uw stoel is en hoe breed deze moet zijn om rond de hele rand van de zitting te passen .

Stap 8. Voeg een rand toe door eventuele extra stof om te vouwen en de twee kanten aan elkaar te naaien met een rechte steek.

Stap 9. Voeg banden toe om uw kussen op zijn plaats te houden door ze aan de boven- en onderkant te plaatsen op de manier waarop u het op de stoel wilt bevestigen.

Stap 10. Plaats een oude handdoek of vaatdoek tussen de onderkant van uw nieuwe kussen en de leren fauteuil, evenals alle andere oppervlakken die in contact kunnen komen met het kussen. Gebruik een naaimachine of met de hand genaaide steken om uw nieuwe kussen te naaien op hoe u eruit zal zien als het klaar is; zorg ervoor dat u de stof niet overrekt.

Stap 11. Zorg voor losse draden door ze af te knippen en zorg ervoor dat niemand de onderkant ziet als dat mogelijk is.

Stap 12. Leg je nieuwe pad neer zoals je wilt en knip overtollige stof die over de rand hangt af. Gebruik een rechte steek of zigzagsteek en naai rond hoe de randen eruitzien zoals u wilt. Let goed op dat u niet te veel lagen tegelijk naait; als dit gebeurt, trek dan uw naald uit en rijg hem opnieuw in voordat u verdergaat.

Stap 13. Naai hoe je de hoeken naait, met een kleine ruimte ertussen zodat ze ruimte hebben voor hoe ze moeten worden uitgerekt als ze klaar zijn.

Stap 14. Als je een groot gebied ziet, zoals een heel kussen of een bank, gebruik dan spelden en begin vanaf één kant en naai hoe je langs de rand naait.

Stap 15. Zodra uw hoeken zijn genaaid, verwijdert u zoveel mogelijk pinnen; laat er een paar op hun plaats zodat ze als gidsen fungeren, en gebruik deze om door te gaan met naaien hoe je aan de andere kant bent van waar je aan werkt. Verwijder elke pin door deze aan het ene uiteinde eruit te trekken en vervolgens hoe u naait hoe het van het andere is verwijderd.

Stap 16. Om de hoeken te verwijderen, draai je je werk om en trek je eruit hoe wat wordt genaaid om te zien hoe de hoeken zijn bevestigd; knip dit af met een schaar of een rolmes.

Waarom zou ik mijn fauteuil opvullen?

Het is om uw fauteuil veel comfortabeler te maken.

Het houdt het leer soepel en voorkomt onnodige slijtage.

De vulling zorgt ook voor een barrière tussen jou en wat zich onder de hoes bevindt, zodat het niet zo vies wordt.

Het zal uw fauteuil er representatiever en minder versleten uit laten zien, wat de inruilwaarde zou kunnen verhogen als u ooit besluit dat dit een wenselijke optie is.

Gestoffeerde meubels zijn bedoeld om zacht en knus te zijn, maar als u schuim of een ander dicht materiaal toevoegt, voelt uw fauteuil stijver aan dan wanneer deze niet was opgevuld.

Waarom u uw fauteuil niet moet opvullen

Het is duurder dan het al opgevuld te kopen, omdat de materiaal- en arbeidskosten hoger zullen zijn.

Hoeveel tijd kost het opvullen

Het duurt een uur of twee, afhankelijk van hoeveel stukken uw fauteuil heeft; het zal variëren afhankelijk van hoe moeilijk de vorm is.

Het is aan te raden om er twee mensen aan te laten werken, de ene persoon prikt en meet terwijl de andere klittenbandstrips of knopen knipt en bevestigt om te sluiten.

Je hebt misschien een paar verschillende soorten vulling nodig: vulling voor de voorkant, schuim in het midden en vacuümverpakte polyestervezelvulling op de achterkant.

Als je het echter na verloop van tijd gebruikt, wordt het schuim zachter en kan het gewicht van je lichaam helpen om het in te breken.