Hoe verwijder je een draaivoet van een oude gestoffeerde stoel?

De draaivoet van uw oude gestoffeerde stoel kan losraken en moet worden verwijderd. Hier leest u hoe u in vier eenvoudige stappen een draaivoet van een oude gestoffeerde stoel verwijdert!

Stappen voor het verwijderen van draaivoet van oude gestoffeerde stoel

Stap 1. Gebruik een schroevendraaier of een tang om de schroeven los te draaien die de poten bij elkaar houden. Mogelijk hebt u meer dan één set schroeven die de poten bij elkaar houden.

Zodra je ze allemaal hebt losgemaakt, schroef je ze van onderaf los en trek je de resterende stukken eruit met een punttang (als ze vastzitten). Leg deze even opzij; je komt er later op terug.

Stap 2. Leg de stoel neer zodat deze volledig plat op zijn rug ligt en kijk hoe het been op de zitting rust. U zult merken dat hij rust in een gleuf die in zowel de achter- als de voorpoten van de stoel is uitgesneden.

Als je kijkt naar de hoek van die sleuven, zal de ene lager zijn dan de andere; dit is waarschijnlijk hoe ze zouden moeten zijn (en hoe ze waren toen je stoel werd gemaakt).

Stap 3. Zoek de sleuf die lager is dan de andere en plaats een platte schroevendraaier er schuin in. Draai je stoel voorzichtig zodat je met je elleboog toegang hebt tot het verwijderen van de draaivoet van de oude gestoffeerde stoel, alsof je armkrullen doet voor een spiegel terwijl je de rugleuning van de stoel vasthoudt.

Hoe pas je de hoogte van een stoel aan zonder hendel?

De hoogte van een stoel zonder hendel wordt aangepast door de hendels aan elke kant in te drukken en los te laten. Hierdoor wordt de rugleuning hoger of lager, afhankelijk van hoeveel druk u erop zet. Het zou niet al te moeilijk moeten zijn om deze afstelling te vinden, aangezien er hoogstwaarschijnlijk een inkeping zal zijn aan weerszijden van het frame van uw stoel waar uw vingers zullen rusten.

Als je deze aanpassing niet kunt vinden, moet je misschien een nieuwe stoel kopen die wel over de hendel beschikt.

Hoe repareer ik mijn kapotte fauteuil?

De eerste stap zou zijn om erachter te komen hoe het meubel is geconstrueerd om te zien hoe het het beste gerepareerd kan worden en hoeveel tijd of hoeveel geld er nodig is voor het repareren.

Als u bijvoorbeeld een kapotte fauteuil heeft met slechts één poot en de andere drie op wieltjes, dan is het mogelijk om het defecte wiel gewoon te verwijderen, zodat uw stoel stevig op zijn plaats blijft staan ​​wanneer hij wordt gebruikt zoals bedoeld. Als dit niet haalbaar of te duur zou zijn, dan zou je ook een nieuwe fauteuil kunnen vinden om je oude te vervangen.

Hoe maak je de onderkant van een draaistoel los?

Stap 1. Plaats de stoel op een vlakke ondergrond en schud hem voorzichtig heen en weer. Doe dit ongeveer vijf minuten of totdat je voelt hoe los de stoel is geworden

Stap 2. Trek voorzichtig aan de onderkant van de basis, terwijl u uw gewicht schudt om wat druk te creëren om het verder los te maken. Blijf dit met beide handen doen totdat u het onderstel van de stoel kunt trekken

Stap 3. Verwijder de schroeven en bouten die aan de onderkant van een draaibare stoel zijn bevestigd. U moet een inbussleutel gebruiken als u er een beschikbaar heeft, of elk type platte schroevendraaier is in deze situatie voldoende. Maak al deze onderdelen los totdat ze gemakkelijk loskomen en verwijder vervolgens de draaibare stoel

Stap 4. Ga verder met het verwijderen van alle bekleding en nietjes van uw stoel. Je kunt een elektrische ontnieter gebruiken als je geen handmatige niet hebt, of ze gewoon met de hand trekken met een tang

Stap 5. Zodra dit is gebeurd, volgt u gewoon hoe u een nieuwe basis plaatst met behulp van omgekeerde instructies

Hoe verstel je een oude draaistoel?

Stap 1. Als de stoel oud is en geen instelknop aan de onderkant heeft, moet je een draaivoet verwijderen.

Stap 2. Verwijder eerst alle schroeven of bouten die aan de onderkant van een draaibare stoel zijn bevestigd. Je moet een inbussleutel gebruiken als je die beschikbaar hebt, of een ander type sleutel of tang die past op de maat van de schroeven die je hebt.

Stap 3. Ga verder met het verwijderen van alle bekleding en nietjes van uw stoel. Je kunt een elektrische ontnieter gebruiken als je geen handmatige niet hebt, of je kunt ze gewoon met de hand trekken met een tang.

Stap 4. Zodra dit is gebeurd, volgt u gewoon hoe de draaibare zitting aan de stoel werd bevestigd en verwijdert u deze. Er zal hoogstwaarschijnlijk een schroef of bout onder zitten die u met een sleutel kunt losdraaien en trek vervolgens de metalen beugel uit de manier waarop deze aan de achterkant van de stoel is bevestigd.

Stap 5. Zodra dit is gebeurd, neemt u gewoon bekledingsstof (of gebruikt u gewoon een stof die u al heeft) en vervangt u hoe de draaibare zitting aan uw stoel was bevestigd. Dit is een eenvoudig proces, maar het zal even duren voordat alles aan beide kanten zo perfect is

Hoe verwijder je de onderkant van een draaistoel?

Eerst moet u het draaipunt lokaliseren dat zich gewoonlijk aan de onderkant van de stoel bevindt. Zodra het is gevonden, zoekt u een schroevendraaier met platte kop en steekt u deze in hoe u de draaivoet van de oude gestoffeerde stoel verwijdert.

Gebruik uw elleboog voorzichtig om te draaien hoe u de draaivoet van de oude gestoffeerde stoel verwijdert in een cirkelvormige beweging, zodat u de draaivoet van een oude gestoffeerde stoel gemakkelijk kunt verwijderen.