Hoeveel kost een kappersstoel: een handige koopgids?

Op Amazon of eBay kost een typische stoel $ 200,00. Afhankelijk van wat je besluit, kun je verschillende soorten kiezen om de vraag “hoeveel kost een kappersstoel” te beantwoorden.

U heeft ook de keuze of u uw eigen stoel wilt kopen of in een andere salon wilt huren. Uw beslissing moet afhangen van uw budget, ruimte en of u net begint met uw bedrijf.

Wat is een kappersstoel?

Als je ooit een knipbeurt hebt gehad in een schoonheidssalon of een kapperszaak, ben je bekend met het zien van kappersstoelen. Deze grote, zwarte stoelen behoren tot de categorie ‘salonstoelen’.

Kappersstoelen hebben een functioneel ontwerp omdat ze hydraulisch achterover kunnen leunen. Deze functie maakt het voor uw kapper of stylist gemakkelijker om uw haar te knippen. Deze stoelen hebben ook een voetensteun en armleuning voor comfort.

Kappersstoelen zijn ook geweldig om de esthetiek van uw salon te bepalen en de aandacht van de klant te trekken. De meeste van deze stoelen hebben een eenvoudig en strak ontwerp, dus zorg ervoor dat de stoel die u heeft is wat uw klanten zoeken.

Wat is het verschil tussen een kappersstoel en een stylingstoel?

Kappersstoelen behoren tot de overkoepelende categorie ‘salonstoelen’. Deze omvatten de verschillende meubels die je op zelfliefdedagen ziet, zoals manicure- en pedicurestoelen, massagestoelen en zelfs die in de wachtkamer.

Een stoel die lijkt op een kappersstoel is de stylingstoel. Deze stoel wordt ook gebruikt voor haarverzorging en is te vinden in verschillende salons.

Er is wel een groot verschil. Kappersstoelen kunnen achterover leunen en zijn beter verstelbaar dan stylingstoelen. De laatste is stijf en blijft op zijn plaats, dus het is het beste voor mensen die het haar van de klant stylen met vlechten of kleuren.

Kappersstoelen hebben meer functionaliteit; ze kunnen worden gebruikt voor het stylen van haar en andere doeleinden zoals scheren, shamponeren en knippen. Het is een uitstekende investering voor uw salon als u de juiste vindt.

Soorten kappersstoelen

Nu u weet hoe essentieel kappersstoelen zijn, moet u beslissen welk type het beste voor u is. Er zijn verschillende stoelen die u kunt kiezen die kunnen voldoen aan de behoeften van uw klanten.

Traditionele kappersstoelen

Deze stoelen zijn de typische stoelen die je in een kapperszaak of salon ziet. Ze zijn bekleed met synthetisch vinyl of leer en bevatten armleuningen, voetsteunen, een hoofdsteun en een hydraulische lift.

All-purpose stoelen

Deze stoelen zijn handig omdat ze eenvoudig te verstellen zijn. Deze stoelen zijn niet alleen waardevol voor salons, maar kunnen ook voor tandartsen en tattoo-artiesten zijn.

Antieke kappersstoelen

Deze stoelen zijn meestal gemaakt van hout of leer, wat behoorlijk duur kan zijn. Antieke stoelen geven een salon een zekere aantrekkingskracht.

Europese stoelen

Deze stoelen hebben zware houten armen voor ondersteuning, maar ze hebben ook de andere typische kenmerken van de kappersstoel, zoals de verstelbare rugleuning en voetsteunen.

Er zijn ook verschillende mechanismen in een kappersstoel die het mogelijk maken om correct te functioneren. De belangrijkste zijn de hydraulische en liggende functies. Deze helpen uw kapper uw positie aan te passen voor een betere snit.

Sommige stoelen hebben een draaimechanisme waarmee je kapper snel van richting kan veranderen, en andere stoelen worden elektrisch bediend voor beter manoeuvreren.

Moet u een stoel huren of kopen?

Nu ken je de essentiële details over kappersstoelen, maar je realiseert je dat je misschien niet genoeg geld hebt om er een te kopen. Welke alternatieve opties heb je?

Een kappersstoel huren in een bestaande winkel is een optie. U betaalt in principe voor het gebruiksrecht van een bepaalde stoel tijdens kantooruren.

Deze optie is een uitstekende manier om geld te besparen, aangezien de gemiddelde huurkosten $ 100,00 per week zijn. Deze prijs kan stijgen, afhankelijk van in welk deel van de stad je je bevindt, dus kies verstandig.

Het concept klinkt misschien vreemd – waarom zou u uw kostbare geld uitgeven om de ruimte van iemand anders te gebruiken? Welnu, deze optie is uitstekend geschikt voor mensen die net beginnen met het salonbedrijf.

U betaalt alleen voor het gebruik van de stoel, dus u hoeft zich geen zorgen te maken over de rekeningen of het onderhoud van de salon. Het is een geweldige manier om aan populariteit te winnen en vaste klanten te zoeken.

Deze strategie is ook een goede keuze als je een saloneigenaar bent. Je kunt extra geld verdienen terwijl je een collega-ondernemer helpt.

Een stoel kopen heeft echter ook uitstekende voordelen. De kappersstoel bepaalt de sfeer van uw salon en trekt de aandacht van uw klanten, dus u moet deze afstemmen op uw gewenste thema.

Of je het nu casual, stijlvol of sportief wilt, het kopen van een kappersstoel geeft je meer flexibiliteit en vrijheid om je salon te stylen.

Waar kappersstoelen kopen

De beste plaats om betaalbare kappersstoelen te kopen is via Amazon of eBay. U kunt door de verschillende keuzes bladeren en kiezen welke bij uw budget past.

Vergeet niet dat de kwaliteit van de stoel het meest essentiële aspect is. Het zal u op de lange termijn meer geld besparen omdat het langer meegaat, dus streef niet altijd naar de “goedkoopste” verkoopoptie.

Verschillende online speciaalzaken verkopen en verzenden ook kappersstoelen naar overal ter wereld. Ze zijn iets duurder, maar je bent in ieder geval zeker van de kwaliteit.

Conclusie

Dus, hoeveel kost een kappersstoel? U moet kiezen of u wilt kopen of huren.

Uw omgeving en de kwaliteit van uw stoel spelen ook een grote rol. Onthoud dat deze stoel een essentieel onderdeel van uw salon is, dus u moet moeite doen om de beste kwaliteit optie te vinden die binnen uw budget past.