Hoe Canna Seeds te planten. Beste 4-stappengids

Als je nieuwsgierig bent naar het planten van canna-zaden, kun je vier stappen ondernemen om succesvol te zijn. Hoewel niet alle tuinders graag uit zaden planten, zullen canna-planten je geen hoofdpijn bezorgen om op deze manier te groeien. Je geeft jezelf echter een voorsprong door canna-zaden in de kas te starten om ontkieming te garanderen.

U kunt de voorwaarden in de polytunnel aanpassen om het kiemen en vestigen van canna-planten te garanderen. Controleer de specifieke wensen en eisen van de cultivar die u heeft en pas de polytunnel dienovereenkomstig aan. Eenmaal gevestigd, zou u geen enkel probleem moeten hebben met deze uniek ogende vaste plant.

Uitgebreide gids voor het planten van cannabazaden

Stap 1. Bereid de zaden voor

Allereerst wil je canna-zaden bereiden voordat je ze zaait om kieming te garanderen. Dit betekent dat u een opening in de zaadhuid wilt maken. Onthoud dat sommige zaden voorbereiding nodig hebben om te ontkiemen, zoals het creëren van een kleine opening op de buitenste laag.

U kunt een scalpel gebruiken en de buitenste laag krabben. Door een opening te creëren, wordt het gemakkelijker voor vocht om het zaad binnenin te bereiken en wordt het kiemen gestimuleerd. Daarna moet je de gesneden canna-zaden in een kom met water doen.

U kunt beginnen door de zaden in de kom te plaatsen en het water vervolgens ongeveer vijf centimeter in te gieten. Bewaar de canna-zaden minstens vijf dagen in deze kom met water. Zorg er echter voor dat u het water elke dag ververst om het schoon te houden.

Stap 2. Bereid de containers voor

Naast de zaden zelf, wil je de containers ook klaarmaken voor het zaaien van de zaden. Een kleine, goed doorlatende plantpot voor elke twee zaden zou voldoende moeten zijn, en u kunt de planten later comfortabel overplanten. Welk medium werkt het beste voor canna-zaden?

Je kunt een kweekmix gebruiken, maar sommige tuinders gebruiken ook vermiculiet voor het kweken van canna-zaden. U wilt dat het medium voor beluchting zorgt en nogmaals, goed uitlekken. U kunt ook startmixen in uw kinderkamer bekijken.

Stap 3. Zaaien en ontkiemen

Net als bij het starten van andere plantenzaden, heb je baat bij het zaaien van canna-zaden in de kas. Onthoud dat ontkieming comfortabeler zou zijn in een gecontroleerde en stabiele omgeving, en het is gemakkelijker om binnenshuis te bereiken. Iowa State University raadt aan om halverwege of eind februari binnen te zaaien.

Je hoeft de canna-zaden niet diep te zaaien, maar het is voldoende om ze in te stellen en op het oppervlak van het medium te drukken. U wilt ze echter bedekken met minstens ¼ inch vermiculiet om kieming te bevorderen. Meer nog, je kunt ervan uitgaan dat er ook vocht nodig is om ze te ontwikkelen, dus vernevel ook het medium.

Stap # 4. Onderhoud

De polytunnel is alleen praktisch als u de omstandigheden binnenshuis handhaaft. Canna-zaden zullen bijvoorbeeld goed groeien als de temperatuur overdag rond de 65 tot 70 ° F en ‘s nachts 60 ° F is. Plotselinge veranderingen en extreme temperaturen zullen de kieming beïnvloeden.

Meer nog, vocht is cruciaal voor kieming. U wilt de container water geven en laten uitlekken. Controleer daarna altijd het vermiculiet en vernevel indien nodig.

Je kunt de potten ook bedekken met plastic voordat je ze ergens warm plaatst, en canna-zaden zouden na een tot twee weken moeten ontkiemen. Verwijder bij het ontkiemen de hoes die helpt bij de vochtigheid en plaats de zaailingen onder groeilampen in de kas. Op dit punt wacht u tot ze groot genoeg zijn om in afzonderlijke containers te worden getransplanteerd.

Vergeet echter niet om ze ten minste tien dagen uit te harden voordat u ze permanent buiten verplant nadat het gevaar van vorst voorbij is.

Canna-zaailingen overplanten

Zoals eerder vermeld, is het belangrijk om de jonge canna-planten af ​​te harden voordat ze op hun vaste locatie in de tuin worden getransplanteerd. Zorg dat ze op een beschermde plek voorzichtig aan zonlicht wennen en verleng ze elke dag. Kijk dan in je kalender voor de vorstdatum.

U kunt de potten bereiden door ze in een ondiepe bak te laten weken, zodat u ze gemakkelijker kunt verwijderen. Dit voorkomt schade aan de wortels en maakt het gemakkelijker om de planten te scheiden als er twee per container zijn. Bij het planten moet u vocht vasthouden om te helpen bij het vestigen, en u kunt na een week bemesten met een verdunde 10-10-10 vloeibare meststof.

Algemene zorg

De ideale locatie voor canna’s moet ten minste vier uur licht bieden, en je kunt ook de grond aanpassen om te planten. Tuinders voegen vaak compost toe en bemesten in het voorjaar om de bloemproductie te stimuleren. Water geven is ook goed voor deze planten, maar past zich aan het klimaat aan om te veel of te weinig water te voorkomen.

Na verloop van tijd kun je de uitgebloeide bloemen verwijderen om de bloei van je canna-planten te verlengen. Zodra de plant zelf na verloop van tijd geen bloemen meer produceert, moet u de stengels en het gebladerte terugsnoeien als deadheading niet meer werkt. Tuinders bezuinigen ook tegen het einde van de herfst om de bloei in de zomer te stimuleren.

Conclusie

Als je canna-planten hebt, kun je overwegen om ze met zaden te laten beginnen. Leren hoe je canna-zaden moet planten, is relatief eenvoudig en je kunt het proces vereenvoudigen in vier stappen. Misschien is de belangrijkste afhaal hier het belang van zaadvoorbereiding en het gebruik van apolytunnelt om kieming te garanderen.

U moet een kleine opening in de zaadvacht krabben en de zaden eerst in water weken voordat u ze binnenshuis zaait. Druk vervolgens de zaden op het vermiculiet en zorg voor bodemvocht en consistente binnentemperaturen. De zaden zouden binnen een week moeten ontkiemen en je kunt ze acclimatiseren om te verplanten.