Hoe een mini-polytunnel met 4 niveaus te gebruiken

Heb je je ooit afgevraagd hoe je een minikas met 4 niveaus moet gebruiken? Minikassen werken net als gewone kassen, behalve dat ze kosteneffectiever, draagbaarder zijn en gemakkelijker in elkaar te zetten en te demonteren zijn.

Hoe kun je een minikas met 4 niveaus gebruiken?

Hier zijn enkele manieren waarop u een minikas met 4 niveaus kunt gebruiken:

Seed start

Een van de meest voorkomende toepassingen van een minipolytunnel is dat het geweldig is om met zaad te beginnen. Zelfs als het buiten sneeuwt, kunt u met een 4-tierpolytunnel beginnen met het planten van uw zaden in een gecontroleerd klimaat. Zorg er echter voor dat uw zaailingen genoeg zonlicht krijgen terwijl ze proberen te groeien.

Kweek meer planten die al in je tuin staan ​​

Een ander gebruik voor minikassen met 4 niveaus is het klonen van planten die al in uw tuin staan. Houd er rekening mee dat de plastic hoes vocht vasthoudt. Dit betekent dat kleinere kassen, zoals de 4-tier mini, meer zorg nodig hebben dan reguliere kassen.

Warmte en vochtigheid kunnen zich snel opbouwen. Houd regelmatig de temperatuur van uw kas in de gaten, zeker als u deze buiten heeft geplaatst. Vochtigheid is belangrijk voor de meeste planten, maar als het te vochtig is, kunnen uw planten schimmelziekten ontwikkelen en kunnen de wortels gaan rotten.

Kweek verschillende soorten planten

Je kunt zoveel meer doen dan alleen eenjarige planten in de volle zon of gemakkelijk te kweken groenten planten. Met het juiste microklimaat in uw kas met 4 verdiepingen, kunt u bijna elk type plant kweken. Eenjarigen, fruit en groenten zijn slechts de toppen van de ijsberg.

Als je eenmaal het klimaat in je kas beter onder controle hebt, kun je proberen exotische planten te kweken, zoals cactussen of vleesetende planten.

Plant kruiden in je keuken

Als u denkt dat het onmogelijk is om in een kleine ruimte een binnentuin aan te leggen, denk dan nog eens goed na. Een minipolytunnel is een uitstekende oplossing voor dit dilemma.

De vensterbank in je keuken is een van de beste plekken om kruiden te kweken. Sommige van deze kruiden hebben zelfs eigenschappen die insecten kunnen afstoten die je vaak in je keuken aantreft. Of je nu bieslook, munt, basilicum, koriander of dille wilt planten, een minipolytunnel is een goede keuze.

Zijn minikassen een geweldige optie voor jou?

Minikassen zijn geweldig voor diegenen die planten, bloemen en / of producten willen kweken, maar daar niet de ruimte voor hebben. Misschien woon je in de stad en heb je geen tuin, of woon je in een buurt met gedeelde buitenruimte.

Ongeacht de situatie waarin u zich bevindt, het goede nieuws is dat u niet veel ruimte nodig heeft om van tuinieren te genieten. Met minikassen kunt u gewassen in uw huis telen en oogsten, zelfs als u geen ruimte heeft.

Hoe moet je je minikas onderhouden?

Minikassen zijn gemakkelijker te onderhouden in vergelijking met gewone kassen. U moet uw polytunnels echter nog steeds goed onderhouden, zodat u jarenlang van de voordelen kunt genieten.

Maak na elk groeiseizoen de binnenkant van je polytunnel schoon met water en zeep. Dit voorkomt dat schimmelsporen zich ontwikkelen tijdens het verwijderen van ongedierte en bacteriën. Vergeet niet om de grond te bewerken en er nieuwe compost op te doen.

Investeren in een minipolytunnel – is het het waard?

Investeren in een minipolytunnel is een van de beste beslissingen die u ooit zult nemen. Of het nu de eerste keer is dat u zaden zaait of dat u al jaren tuiniert, hier zijn enkele redenen waarom u zou moeten overwegen om in een minikas te investeren:

Bescherm gevoelige planten

Tedere vaste planten zijn vatbaarder voor beschadiging. U kunt ze in de winter tegen vorst en sneeuw beschermen door ze in een kas te plaatsen. Ze kunnen groeien en gedijen in de polytunnel, zelfs als het buiten sneeuwt. Zodra het weer warmer wordt, kunt u ze weer overplanten in uw tuin.

Perfect voor beginners

Kassen van normale grootte zijn een enorme investering. Het kost veel geld om een ​​standaardkas aan te schaffen en aan te passen. Als je nog steeds op het hek zit, kun je beginnen met het kopen van een kas met 4 niveaus. Op deze manier leert u de kneepjes van het vak en beslist u of apolytunnel geschikt voor u is of niet.

Begin vroeg met planten

Met een minikasje kun je eerder dan normaal beginnen met het planten van zaden (voor het koude seizoen). Zodra het gevaar voor vorst voorbij is en het weer warmer wordt, kunt u de planten overbrengen naar uw tuin. Door uw planten in een kas te plaatsen, kunt u meer oogsten en meer planten.

Weren ongedierte en beestjes

Al je harde werk gaat verloren als je je planten niet beschermt tegen ongedierte en beestjes. Mollen, konijnen, herten en schadelijke insecten zoals bladluizen, koolmaden en kevers kunnen uw planten vernietigen. Met een minikasje bescherm je je planten tegen ongewenst gezelschap. Bovendien hoef je geen schadelijke chemicaliën en pesticiden te gebruiken om ongedierte en beestjes kwijt te raken.

Waar het op neerkomt over het gebruik van een minikas met 4 niveaus

Er zijn verschillende soorten kassen, maar een minipolytunnel met 4 lagen is een uitstekende optie als u op zoek bent naar betaalbaarheid en efficiëntie. Als je je afvraagt ​​hoe je een minikas met 4 niveaus moet gebruiken, onthoud dan dat deze net zo werkt als een polytunnel van normaal formaat, maar dan beter. Het is een goedkope optie en bespaart ruimte, maar het maximaliseert de ruimte voor planten.