Hoe lang duurt het voordat komkommerzaden ontkiemen

Het antwoord voor hoe lang het duurt voordat komkommerzaden ontkiemen, is 3 tot 10 dagen. Dit is de reden waarom deze planten een van de meest productieve gewassen zijn die er zijn. Houd er echter rekening mee dat deze korte kiemperiode alleen haalbaar is als de zaden zich in hun ideale omstandigheden bevinden.

Als de temperatuur in het gebied bijvoorbeeld 60 tot 70 ° F bereikt, kunnen de zaden langer ontkiemen. Vanaf maximaal 10 dagen kunnen ze nog twee weken nodig hebben om te ontkiemen. Met deze cruciale factor in gedachten, is het niet verwonderlijk dat veel tuinders komkommer in de kas kweken om de optimale groeiomstandigheden voor de vruchten te garanderen.

Hoe lang duurt het voordat komkommerzaden ontkiemen: de enige factor die het beïnvloedt

Het zal goed zijn om de belangrijke factoren te kennen die een rol spelen bij de snelheid van het ontkiemen van komkommerzaad. Als u ze in gedachten houdt, kunt u de omgeving aanpassen om de ontwikkeling van komkommerzaailingen te ondersteunen.

3 tot 10 dagen

Volgens Michigan State University zullen komkommerzaden na 3 tot 10 dagen ontkiemen. De optimale temperatuur om te groeien is echter tussen de 60 en 105 ° F. Zoals je kunt verwachten, zal het niet halen van dit temperatuurbereik de kieming stoppen of zelfs voorkomen.

Het belang van temperatuur voor kieming

Daarom is de beste tijd om ze direct te zaaien van eind mei tot juni. Afgezien van de temperatuur als een belangrijke factor voor ontkieming, wil je misschien ook controleren wanneer je de zaden hebt gekregen. Ze kunnen alleen levensvatbaar zijn van 2 tot 5 jaar, dus markeer ze voordat u ze opbergt.

Omdat temperatuur en andere factoren zoals vochtigheid en luchtcirculatie allemaal de ontkieming van zaden beïnvloeden, is het het beste om komkommerzaden binnenshuis te starten. Anders is de timing cruciaal voor direct zaaien. De beste tijd om te zaaien is eind april in Minnesota omdat de laatste vorstdatum op deze datum is verstreken. De bodemtemperatuur is ook ongeveer 70 ° F, wat ideaal is voor het overleven van zaden.

Hoe je het ontkiemen van komkommerzaad versnelt

Warme grond is nodig voor ontkieming, maar in sommige gebieden is het mogelijk om halverwege de zomer zaden te planten voor de herfstoogst. In de kas kunt u op elk moment zaaien, zolang u maar voor de ideale groeiomstandigheden zorgt. Het zal ook beter toegankelijk zijn om de temperaturen en andere kiemfactoren binnenshuis te controleren.

Wist je bovendien dat door onvoldoende groeiomstandigheden, zoals extreme temperaturen en een laag vochtgehalte, de komkommers bitter kunnen worden? Daarom is het gebruik van apolytunnel niet alleen gunstig voor de groei, maar ook voor het produceren van kwaliteitskomkommers.

Komkommers kweken uit zaden

Het kweken van komkommer uit zaden is zowel binnen als buiten mogelijk. In de kas hoeft u zich geen zorgen te maken over vorstgevaar. Start de komkommers 3 tot 4 weken voordat u ze plant, maar vergeet niet om geen plastic zaadcellen te gebruiken om later gemakkelijker te kunnen verplanten. Aan de andere kant kunt u direct zaaien nadat het vorstgevaar naar buiten is geweken en wanneer de grond werkbaar is.

U kunt dan komkommers transplanteren voor vroege opbrengsten tegen concurrenten. Zorg voor twee tot drie zaden per pot en verdun ze dan tot één plant per pot. Zodra de zaailingen twee tot vier echte bladeren hebben ontwikkeld, kunt u ze 2 voet uit elkaar verplanten in rijen die 6 voet uit elkaar staan.

Vergeet niet om 2 tot 3 zaden van 2,5 cm diep toe te wijzen voor elke 30 cm op rij voor zaaien buiten. Als uw grond nog moet worden opgewarmd, raadt de Universiteit van Minnesota aan om zwarte plastic mulch te gebruiken om deze op de ideale kiemtemperaturen te brengen. Als ze eenmaal ontkiemen, kun je de zaailingen verdunnen, zodat alleen de sterkste overblijven per interval van 30 cm op een rij.

Je kunt de komkommerranken ook trainen om op dit groeipunt een latwerk van ongeveer 1,20 meter hoog te beklimmen. Dit is uitstekend geschikt voor het uitzetten en benutten van de tuin, terwijl u ook perfect rechte komkommers krijgt. Aangezien u echter geen kas gebruikt, moet u er rekening mee houden dat u rijafdekkingen gebruikt om de juiste temperatuur te garanderen en ongedierte op uw gewassen te voorkomen.

Veelvoorkomende problemen bij het kweken van komkommers uit zaden

Als je eenmaal de ideale omstandigheden hebt gehandhaafd voor het ontkiemen van zaden, is het kweken van komkommers eenvoudig. Tijdens het proces kunt u echter af en toe problemen verwachten. Ongedierte zoals spintmijten en komkommerkevers, of ziekten zoals valse meeldauw, echte meeldauw of bacteriële verwelking zijn bijvoorbeeld veel voorkomende nadelen bij de productie van komkommer.

Als het regenachtig of koud weer is, kunt u ook lage vruchtensets opmerken, omdat deze de bestuiving beïnvloeden. Desalniettemin maken problemen bij het verbouwen van gewassen deel uit van de ervaring en hoeft u zich geen zorgen te maken. Door ongedierte te voorkomen en de juiste hygiëne en reiniging te handhaven, kunnen deze problemen worden aangepakt.

En het allerbelangrijkste: houd de groeiomstandigheden stabiel.

Conclusie

Komkommers zijn een van de meest productieve planten om te telen. Maar als je erover denkt om ze met zaden te laten beginnen, hoe lang duurt het dan voordat komkommerzaden ontkiemen? Het kan 3 tot 10 dagen duren voordat de zaden groeien, maar het is cruciaal om de temperatuur op 60 tot 105 ° F te houden, anders duurt het meer weken om dit te doen.

Dit is de reden waarom degenen die in een gebied met een kort groeiseizoen wonen, de komkommerzaden binnenshuis beginnen en ze vervolgens verplanten wanneer de grond werkbaar is. U kunt echter nog steeds direct buiten zaaien, maar zorg ervoor dat de kans op vorst geweken is. Handhaaf daarna discipline en consistentie bij het bewaken van uw komkommerzaailingen, zodat veelvoorkomende problemen gemakkelijk te vermijden zijn.