Hoe u kunt voorkomen dat gras in uw polytunnel groeit

Voordat u gestrest raakt over hoe u kunt voorkomen dat gras in uw kas groeit, moet u er rekening mee houden dat preventie, sanitaire voorzieningen en herbiciden de oplossing zijn. Deze drie simpele factoren voor, tijdens en na het probleem zorgen ervoor dat je polytunnelgras vrij blijft en dat je planten ook blij zullen zijn. En laten we eerlijk zijn, een tunnel met veel grassprieten die erin groeien, is onaantrekkelijk voor het oog.

Voordat ze een tunneltuin gaan ondernemen, moeten ze op de hoogte zijn van de verschillende elementen die een rol spelen in het succes van de kas. Niet elk artikel dat er is, gaat echter over mogelijke problemen en hoe deze te beheren. Als u gras of onkruid in uw tuin begint te zien, raak dan niet in paniek, want het voorkomen en oplossen ervan is eenvoudig.

Hoe u kunt voorkomen dat gras groeit in YourpolytunnelComplete Guide

Preventie

Volgens de Universiteit van Massachusetts Amherst is de eerste stap voor het bestrijden van onkruid in de polytunnel door te voorkomen dat ze zich voordoen. Om dit te doen, moet u weten waar ze vandaan komen en deze gevallen van tevoren vermijden. Tenzij u specifiek grassen in de kas kweekt, creëert dit onkruid een lelijke kas, concurreert het met uw gewassen en trekt het ongedierte en ziekten aan.

Maaien en herbiciden

De makkelijkste manier om gras in de polytunnelis te voorkomen, is door ervoor te zorgen dat je groeimedia en plantmateriaal vrij zijn van onkruidzaden en zaailingen. Bovendien, wanneer u gras in de buurt van uw kas begint te zien, moet u dit onmiddellijk aanpakken met herbicide of maaien. Een veelgemaakte fout van een tuinman is het negeren van onkruid, tenzij ze al in de kas groeien, maar het beheersen ervan terwijl ze nog klein zijn, zal je later het gedoe besparen.

Het zal moeilijker voor je zijn om het onkruid te bestrijden als je ze laat bloeien en zaden zet, omdat ze vele jaren kunnen ontkiemen. Als u in de buurt van de kas geen onkruid ziet, moet grasbeheer voor u gemakkelijk zijn. Controleer de gebieden tussen uw kassen, irrigatie-kilo’s of buiten de ventilatieopeningen, aangezien onkruid op deze plaatsen de neiging heeft om te gedijen.

Blokken van onkruid en jaarlijkse solarisatie

Het Centrum voor Landbouw, Voedsel en Milieu in UMASS beveelt ook fysieke barrières aan, zoals onkruidblokken, om onkruid in de kas te voorkomen. Het kan een landschapsdoek zijn bedekt met grind om te voorkomen dat er grassen onder groeien. Ten slotte kan het jaarlijks solariseren van een lege olytunnel u ook helpen om in een vroeg stadium onkruid aan te pakken.

Als je in de zomermaanden tijd hebt, kun je de tunnelventilatieopeningen sluiten om een ​​warme en droge omgeving te creëren die de groei van onkruid tegengaat.

Sanering

Vaak zijn de zaden en zaailingen al aanwezig in de dingen die we in de kas gebruiken, dus alles steriliseren voordat ze naar binnen worden gebracht, zou een verplichte praktijk moeten zijn. Wist u dat sanitaire voorzieningen en netheid binnen apolytunnel een belangrijke rol spelen bij het voorkomen en bestrijden van gras in de kas? Een schone polytunnelfloor en het oppotgedeelte voorkomen dat onkruidzaden ontkiemen, dus veeg altijd binnenshuis.

Sommige manieren en praktijken introduceren onkruid of stimuleren zelfs hun groei. Als u bijvoorbeeld eerder gebruikte potten hebt gebruikt zonder ze grondig te reinigen, biedt dit de mogelijkheid voor onkruid om de kas binnen te komen. Hetzelfde geldt voor het hergebruik van groeimedia, omdat u probeert te besparen op kosten, maar op de lange termijn zullen uw uitgaven hoger zijn voor het bestrijden en verwijderen van onkruid en het aanpakken van ziekten.

Netheid en hygiëne horen ook bij het controleren van je opslagruimtes, omdat ze ook wietzaadjes kunnen bevatten. Rekken, bulkgoederen, pallets met mix, looppaden en banken zijn dingen en gebieden die we in de kas over het hoofd zien, maar onkruid kan ze teisteren. Pallets met mix met beschadigde verpakkingen kunnen ook wietzaadjes stimuleren om binnen te groeien.

Herbiciden

Herbiciden als laatste redmiddel

Het gebruik van herbiciden in de polytunnel is ingewikkelder dan de eerder genoemde methoden. Het is vermeldenswaard dat het cruciaal is om de instructies en beperkingen in de herbiciden te begrijpen en te gehoorzamen, vooral als je groenten kweekt. Er zijn zelfs federale wetten over het gebruik van pesticiden, zoals vermeld door de University of Minnesota Extension.

Met herbiciden is het beter om het in niet-groeiende gebieden te gebruiken dan in de kas. Er zijn voor-opkomst- en na-opkomst-herbiciden, en het is een must om hun juiste toepassingen en voorzorgsmaatregelen te begrijpen vanwege het risico van beschadiging van planten. Voor-opkomst-herbiciden zijn bijvoorbeeld het beste om onkruidzaden te bestrijden, maar ze vormen ook een bedreiging voor je gewassen omdat ze vluchtig zijn.

Een andere reden waarom herbiciden niet gemakkelijk te gebruiken zijn in apolytunnels met planten, is vanwege de condensatie die kan optreden. Als het echter te moeilijk is om zware onkruidplagen aan te pakken, moet je mogelijk na-opkomst-herbiciden gebruiken. Dit is je laatste redmiddel en alleen van toepassing als je al je gewassen hebt verwijderd en alles hebt gelezen om jezelf te beschermen.

Conclusie

Preventie, sanitaire voorzieningen en herbiciden zijn uw antwoord om te voorkomen dat gras in uw kas groeit. Voorzorgsmaatregelen en toewijding zijn echter noodzakelijk bij het gebruik van herbiciden, omdat ze het beste werken als uw laatste redmiddel bij het bestrijden van onkruid. Om gras uit uw kas te houden, zijn eenvoudige praktijken op het gebied van preventie en sanitaire voorzieningen voldoende.

Door constant het gebied rond de kas te verkennen, te maaien, te saneren en schoon te maken, kunt u grasplagen voorkomen. Deze eenvoudige praktijken moeten worden opgenomen in uw dagelijkse taken in de tuin, want hoe eerder u onkruid aanpakt, hoe gemakkelijker het is om ze te stoppen.