How To Deadhead Afrikaanse viooltjes. Beste handleiding in twee stappen

U kunt in twee eenvoudige stappen leren hoe u Afrikaanse viooltjes kunt doden. Vergeet niet dat, hoewel Afrikaanse viooltjes relatief weinig onderhoud vragen, ze nog steeds zullen profiteren van deadheading-praktijken. Op deze manier kunnen uw planten hun bloeiperiode verlengen en gezonde bloemen produceren.

Vergeet niet om naast deadheading uw Afrikaanse viooltjes in een stabiele omgeving te bewaren. Je kunt overwegen om deze planten in de polytunnel te laten groeien om ze te beschermen tegen fel zonlicht, wind of regen. U zou potentiële problemen ook binnenshuis comfortabeler moeten kunnen oplossen.

Hoe om te gaan met gebruikte bloesems van Afrikaanse viooltjes

Stap 1. Controle en verwijdering

Om Afrikaanse viooltjes te doden, wil je altijd uitkijken naar de stervende of vervaagde bloemen. Ze zien er merkbaar ongezond uit in vergelijking met de andere bloemen, en het is cruciaal om ze onmiddellijk te verwijderen om te voorkomen dat ze concurreren met de nieuwe bloemen op het gebied van voedingsstoffen. Dit is de reden waarom Afrikaanse viooltjes profiteren van deadheading als u wilt zorgen voor gezonde bloemen en een langere bloeiperiode.

U kunt de dode bloemen verwijderen door er een vast te houden en deze met een scherpe en steriele schaar achter het dode weefsel te knippen. Denk eraan om gesteriliseerd en scherp gereedschap te gebruiken om een ​​zuivere snede te garanderen en overdracht van ziekten te voorkomen. Daarover gesproken, het is niet aan te raden om de bloem af te scheuren, omdat dit het Afrikaanse viooltje kan beschadigen en mogelijk een schimmelinfectie kan veroorzaken.

Meer nog, u wilt dicht bij de bloeitakken van de hoofdsteel snoeien. Ook kun je het beste de hele stengel verwijderen als dit beter is voor het uiterlijk van de plant. In tegenstelling tot andere bloeiende planten, hoef je de oude bloeistengels op Afrikaanse viooltjes niet te laten staan, omdat ze uiteindelijk toch bruin worden.

Stap 2. Onderhoud

Na het afsnijden van de uitgebloeide en afstervende bloemen, wilt u uw planten gedurende de bloeiperiode continu controleren. Zo kun je de ongezonde bloemen altijd zo snel mogelijk verwijderen en blijven je planten er netjes uitzien. Meer nog, het zal de plant helpen zijn energie te trekken om nieuwe bloemen te produceren die drie tot zes weken kunnen aanhouden.

Sommige tuinders knijpen ook de uitgebloeide bloemen af. Vergeet niet om de onderdelen zo dicht mogelijk bij de basis te verwijderen. Dit is ook van toepassing als u een schaar gebruikt, maar let op dat u niet in de hoofdstengel snijdt, omdat dit de ontwikkeling van nieuwe bloemen kan voorkomen.

Hoe Afrikaanse viooltjes te snoeien

Een andere onderhoudspraktijk waarvan uw planten kunnen profiteren, is snoeien. Afrikaanse viooltjes hoeven echter niet zwaar te worden geknipt of geknipt. Je probeert alleen de dode en beschadigde delen naast de gebruikte bloemen te verwijderen.

Dit helpt de nieuwe groei op de plant om gemakkelijker toegang te krijgen tot licht en lucht voor een betere ontwikkeling. Het terugdringen van Afrikaanse viooltjes kan op elk moment van het jaar zijn, zolang je de dode delen maar opmerkt. Als onderdeel van het onderhoud kunt u ook elke maand de onderste bladeren verwijderen om de planten netjes te houden en nieuwe bladeren te produceren.

Hoe Afrikaanse viooltjes bloeien

Temperatuur en licht

Naast deadheading zijn goed onderhoud en verzorging van invloed op de gezonde bloei van uw Afrikaanse viooltjes. U kunt de planten bijvoorbeeld in de polytunnelt houden om ervoor te zorgen dat de omgeving optimaal is voor hun bloemen. Afrikaanse viooltjes gedijen het beste waar het overdag tussen de 70 en 90 ° F is en ‘s nachts 65 tot 70 ° F.

Alles onder 60 ° F of boven 90 ° F zal de planten beschadigen. Meer nog, u kunt de lichtomstandigheden in de kas regelen. De mooiste bloemen moeten indirect zonlicht krijgen omdat direct licht de planten kan verbranden, maar het licht is nodig in de winter en je kunt dit binnenshuis geven.

Water en kunstmest

Hoe zit het met de behoeften aan water en kunstmest? Het is ideaal om de grond vochtig maar nooit drassig te houden. U wilt een goed doorlatend medium en bak gebruiken en het overtollige water bij het water geven laten wegvloeien. Aan de andere kant zullen uw Afrikaanse viooltjes profiteren van elke twee weken voeding in de lente, zomer en herfst om de bloei te stimuleren.

Herbeplanting

Onthoud ten slotte dat het wortelsysteem van Afrikaanse viooltjes niet ideaal is voor constant herplanten of verpotten. Een van de redenen waarom uw bloemen niet overweldigend zijn, is omdat deze planten het beste wortelgebonden zijn. Verpot de planten niet voortdurend, want zelfs de stengels en bladeren breken gemakkelijk.

Om Afrikaanse viooltjes te verdelen, haalt u ze voorzichtig uit de container en snijdt u met een scherp en steriel mes de kluit door. Het is typisch om meer dan één kroon op een volwassen Afrikaans viooltje te zien, dus deling kan een nuttige voortplantingsmethode zijn. Plaats vervolgens de kroon iets boven de grond en zet hem stevig op zijn plaats.

Conclusie

Bloeiende planten zoals Afrikaanse viooltjes kunnen een langere bloeiperiode van gezonde bloemen hebben. Om dit te doen, moet je weten hoe je Afrikaanse viooltjes op de juiste manier kunt doden. Begin met het controleren van uw planten op vervaagde bloemen en knip ze vervolgens af met een scherpe en steriele schaar.

Scheur de bloemen niet af, omdat dit ziekten kan introduceren. Blijf uw planten controleren op afstervende bloemen en verwijder ze tijdens de bloeiperiode. Op deze manier kan uw Afrikaanse viooltje zijn energie richten op de productie van gezonde bloemen.