Wanneer tomaten in Kentucky moeten worden geplant voor succes

Als u niet zeker weet wanneer u tomaten moet planten in Kentucky, is de beste datum van april tot mei. De dagen kunnen echter variëren, afhankelijk van uw regio. Die in het westen kunnen bijvoorbeeld op 20 april planten, die in centraal Kentucky kunnen op 5 mei beginnen, en als je in het oosten bent, zou het rond 15 mei moeten zijn.

Volgens de University of Kentucky is het planten voor vroege of late herfst zelfs een zeer winstgevende praktijk. De staat kan de ideale teeltomstandigheden voor tomaten bieden, maar polytunnelproductie zal leiden tot een langer afzetseizoen. Polytunnelfarmers verlengen zelfs het groeiseizoen van tomaten in de polytunnel door een rotatie met twee teelten.

Meer nog, de polytunnel kan mogelijke problemen van het buitenweer voorkomen om een ​​consistente en kwaliteitsvolle opbrengst te garanderen.

Definitieve gids over wanneer tomaten moeten worden geplant in Kentucky

Tomaten zijn eenjarige planten die dagelijks 8 uur zonlicht nodig hebben. Je kunt ze het beste van april tot mei in Kentucky kweken, omdat je vorstgevaar wilt vermijden. Als u niet zeker weet wanneer het ijs in uw omgeving voorbij is, kunt u naast het fluctuerende weer ook uw winterharde zone controleren.

U heeft al een voordeel bij het gebruik van apolytunnel, omdat het uw gewassen beschermt tegen vriesweer. Onthoud echter de plantdata en hoe deze variëren in elke regio van Kentucky. Degenen in het westen beginnen als eerste op 20 april, gevolgd door centraal Kentucky op 5 mei en oostelijk Kentucky op 15 mei.

Je kunt het planten ook spreiden door het met tussenpozen te doen tot het einde van juni om klaar te zijn tot begin oktober. Als u uw planten zo vroeg mogelijk wilt laten bloeien, kunt u het polytunneland gebruiken om de jonge planten ‘s nachts met dekens te bedekken. Het is echter veiliger om op de genoemde plantdata te beginnen om eventuele nadelen te voorkomen, zeker als je pas begint met de tomatenteelt.

De veiligste datum is over het algemeen begin mei voor het planten van warme seizoengewassen zoals tomaten in Kentucky. Ook kun je je planten beter ondersteunen door de kas te monitoren, inclusief de ideale temperatuur voor het telen van tomaten. Het zou helpen om te onthouden dat als u uw winterharde zone gebruikt om vorstdata te bepalen, dit slechts een richtlijn zou moeten zijn, omdat het weer onvoorspelbaar kan zijn.

Tomaten planten in Kentucky

Nadat u uw plantdatum voor Kentucky heeft gekregen, is de volgende stap het plannen van uw tomatentuin. Begin met het selecteren van de juiste cultivar, het voorbereiden van de locatie en het uitvoeren van alle onderhoudsvereisten voor tomaten. Tomaten zijn een van die gewassen die je met ervaring beter zult worden, dus leer van andere tuinders en pas hun technieken toe totdat je de jouwe vindt.

Cultivarselectie

Om het succes van de tomatenteelt in Kentucky te garanderen, moet u de cultivar kiezen die geschikt is voor uw locatie. Je moet misschien zelfs controleren of je onbepaalde of bepaalde soorten wilt kweken, afhankelijk van de productiestijl die je wilt. Meer nog, veel erfstukken en hybriden verschillen ook in kenmerken.

Over het algemeen wil je bij het kiezen van een plant rekening houden met de groeiwijze, vroegheid van de oogst en vruchteigenschappen. Als u liever struikvariëteiten voor uw kas heeft, zijn bepaalde tomaten geschikt voor u. Integendeel, onbepaalde tomaten zijn voordelig omdat ze vrucht dragen voor een langer seizoen.

Voorbereiding van de site

Het gebruik van apolytunnels bespaart u de moeite om potentiële problemen als gevolg van inconsistente temperaturen en dergelijke onder ogen te zien. U moet echter nog steeds een ruimte in de polytunnel kiezen die optimaal is voor de groei van tomaten. Tomaten gedijen goed als ze 8 uur volle zon krijgen, maar het is ook van cruciaal belang om de temperatuur in de gaten te houden, omdat dit de kwaliteit kan beïnvloeden.

Om dit op te lossen, moet je een vroege oogst krijgen voor extreme hitte en een tweede oogst nadat de harde hitte voorbij is. Misschien wilt u ook de kwaliteit van de grond controleren, want tomaten zijn zware voeders. De grond moet goed doorlatend en vruchtbaar zijn om de planten van aanplant tot groei te ondersteunen.

Onderhoud

Zowel korrelige als wateroplosbare meststof is geschikt voor tomaten. Zoals eerder vermeld, moet de grond ook voedselrijk zijn, dus laat hem testen om het voedingsniveau indien nodig aan te passen. Hoe zit het met de waterbehoefte van tomaten?

Je kunt de planten één keer per week water geven om de wortels vochtig te houden. Het aantal keren kan vaker voorkomen, vooral als de omgeving droger is dan normaal. En als laatste, mulch je polytunnels om onkruid te voorkomen.

Hoe zorg je ervoor dat je tomaten vrucht zetten? De omgevingsomstandigheden helpen bij het rijpen. U kunt echter in de vroege zomer de uiteinden van de stengels van uw onbepaalde tomaten afknijpen om de bloei te stimuleren.

Conclusie

Kentucky is een ideale staat voor het telen van tomaten, en je kunt het groei- en verkoopseizoen verlengen met een kas. Maar weet u wanneer u tomaten moet planten in Kentucky voor succes? De ideale tijd is begin mei, maar die in het westen kunnen op 20 april beginnen.

Je kunt ook een vroege oogst doen voordat de extreme hitte begint, en een andere oogst nadat de intense hitte voorbij is. Door een kas te gebruiken, kunt u met een gerust hart de ideale omstandigheden van uw tomaten handhaven om ze te ondersteunen, van het planten tot het oogsten. Het kan ontmoedigend zijn om meer te weten te komen over de tomatenproductie, maar het is ongetwijfeld een van de meest lonende gewassen om te verbouwen.