Hoe bieten te gebruiken voor haaruitval

Wist je dat je bieten kunt gebruiken voor haaruitval? Deze levendige en smakelijke penwortel kan uw zelfvertrouwen terugwinnen door haaruitval te helpen voorkomen. Bovendien bieden bieten verschillende voordelen voor het haar die niet alleen beperkt zijn tot haaruitval.

Zelfs nadat het je haar weer tot leven heeft gewekt, zal niemand nee zeggen tegen bietensap of geroosterde bieten. Dit nuttige en heerlijke gewas is ook gemakkelijk in de kas te telen. Ze groeien goed in veel staten, waaronder Nebraska en North Dakota, en binnenshuis tuinieren met behulp van apolytunnel maakt het mogelijk om het hele jaar door van bieten te genieten.

Hoe zijn bieten nuttig bij haarverlies?

Rijk aan voedingsstoffen die haaruitval voorkomen

De simpele verklaring achter de wonderen van bieten om haaruitval te voorkomen, is de overvloed aan voedingsstoffen in deze groente. Om er maar een paar te noemen: bieten zijn rijk aan eiwitten, kalium, ijzer, mangaan, koper, fosfor, calcium en vitamine B en C. Al deze mineralen en vitamines kunnen de structurele integriteit van je haarlokken versterken om breuk en haar te voorkomen. verlies.

Bovendien kan het consumeren van bieten en het verkrijgen van deze voedingsstoffen gezonde haarzakjes behouden, wat ook een must is om gezond haar te laten groeien, schade te herstellen en haaruitval te voorkomen. Hoewel er meer studies nodig zijn om te concluderen dat bieten nuttig zijn voor haarverlies om kaalheid te genezen, zijn de betalaïne en carotenoïde in bieten nuttig voor alopecia.

Jeukende hoofdhuid en roos voorkomen

De antioxidanten in rode biet zijn nuttig voor een betere doorbloeding en voeding van de haarzakjes. Carotenoïden kunnen zelfs helpen bij het activeren van de stamcellen van de haarzakjes. Een andere mogelijke oorzaak van haaruitval die bieten kunnen aanpakken, is jeuk op de hoofdhuid en roos.

Een jeukende hoofdhuid kan haaruitval veroorzaken, en rode biet kan helpen, omdat het een bekend natuurlijk middel tegen jeuk is. Aan de andere kant veroorzaakt roos geen haaruitval, maar het onderliggende probleem kan leiden tot beschadigde haarzakjes. Traditionele geneeskunde van vele jaren geleden heeft aangetoond dat bieten een behandeling voor roos zijn.

Manieren om bieten te gebruiken voor haarverlies

Haarmasker met bieten

Een van de meest populaire manieren om bieten te gebruiken voor haaruitval, is door een haarmasker te maken. Er zijn verschillende versies die je kunt vinden, en je kunt bietensap of pulp gebruiken. Je kunt de bieten mengen met wat gemalen koffie en het gebruiken zoals je je haar wast.

Een andere versie van het bietenhaarmasker is door de bladeren te koken en een pasta te maken met het extract en een rode biet. Voeg hennapoeder en olie toe zoals olijfolie of kokos tot ze allemaal goed gemengd zijn. Breng op halfdroog haar het bietenmasker aan en masseer het van de wortels tot de punten en laat het 30 minuten intrekken alvorens te wassen met een milde shampoo.

Bietenhaarpasta

U kunt de pasta ook op uw hoofdhuid gebruiken om infecties te verlichten. Als je het een half uur laat staan, kun je ontstekingen verminderen en hoofdhuidirritaties aanpakken. Als je geen pasta kunt maken, kun je ook bietensap, zwarte thee en rozenwater gebruiken.

Haarverf voor bieten

Een doe-het-zelf haarproduct waar bieten om bekend staan, is een natuurlijke kleurstof. De levendige rode kleur van bieten in het sap, vers gembersap en olijfolie is een volledig natuurlijke tijdelijke haarkleur. Het is vergelijkbaar met hoe je een pasta gebruikt, maar je kunt het een uur in je omwikkelde haar laten zitten.

Voordelen van bieten voor het haar

Bieten hebben veel voordelen voor ons haar. Voor een relatief eenvoudig gewas om in een kas te telen, kun je de heerlijke rode biet gebruiken voor sterk, gezond, veerkrachtig, glanzend en roosvrij haar. Het is ongelooflijk hoe een populaire doe-het-zelfverf deze dingen voor het haar kan doen.

Zoals eerder vermeld, helpen de voedingsstoffen in bieten dof en broos haar te voorkomen, inclusief strakkere haarporiën voor minder breuk. Omdat bieten ook helpen bij een gezonde hoofdhuid, zul je ook snel haarzakjes vormen en regenereren zonder roos. Ten slotte geeft het gebruik van een bietenverf glans aan het haar om er levendiger en veerkrachtiger uit te zien.

Hoe haarverlies op natuurlijke wijze te behandelen

Aloë vera

Aloë vera is een populaire haarminnende plant die je samen met je bieten in een kas kunt kweken. Het kan haaruitval oplossen doordat het de haarzakjes opruimt. Door het verstopte talg te verwijderen, kan het haar snel teruggroeien.

Citroen

Zowel citroensap als citroenolie als masker of behandeling voor een shampoo kunnen de haargroei stimuleren. Het is een goede bron van vitamine C, wat essentieel is voor patiënten met haaruitval. Citroen is ook nuttig voor het behoud van een gezonde hoofdhuid, vergelijkbaar met bieten.

Ui

Wist je dat uiensap een huismiddeltje kan zijn tegen haaruitval? Begin met het kweken van uien in je polytunneland en creëer een extract dat de bloedtoevoer naar de haarschubben verbetert om de groei te bevorderen. Een studie heeft zelfs uiensap aangetoond als een behandeling voor alopeciapatiënten.

Conclusie

Het gebruik van bieten voor haaruitval is rationeel omdat het levendige gewas vol zit met voedingsstoffen die de groei en het behoud van gezondheid en sterk haar bevorderen. Het is een makkelijke groente om in je achtertuin te kweken met een kas, en de voordelen die je ervan krijgt, wegen zwaarder dan de moeite die je eraan zult besteden. U kunt een masker, pasta of kleurstof vormen om haaruitval met bieten te behandelen.