Hoe schimmel uit de kinderwagen te verwijderen in 4 effectieve stappen

De meeste ouders vragen zich misschien af ​​hoe ze schimmel uit de kinderwagen kunnen verwijderen vanwege het unieke onderhoud dat nodig is om deze apparaten zo lang mogelijk in goede staat te houden.

Kinderwagens zijn een van de meest gebruikte babyproducten door ouders. Het maakt het voor u gemakkelijker om een ​​breed scala aan taken uit te voeren bij de zorg voor een kind.

Als u uw kinderwagen in een vochtige omgeving bewaart, kan er gedurende langere tijd schimmel op groeien. Schimmel kan op apparatuur groeien, zelfs als deze vochtig wordt achtergelaten.

Als je niet weet wat je doet, kan het verwijderen van schimmelvlekken van de doek een moeilijke taak zijn. Schimmel verwijderen uit de kinderwagen en voorkomen dat het terugkomt, zijn enkele van de onderwerpen die in dit artikel worden behandeld.

Hoe krijg je schimmel uit een kinderwagen?

Voordat u begint met schoonmaken, moet u het handboek raadplegen dat bij uw kinderwagen is geleverd om te zien of het instructies bevat voor het correct schoonmaken ervan. Als je het al hebt weggegooid, kun je altijd op internet zoeken naar online exemplaren.

Zorg ervoor dat u alle directe richtlijnen opvolgt, zoals het verwijderen van de doek, het losmaken van de wielen, het reinigen van de banden, enzovoort die aan u kunnen worden gegeven. Leer wat schimmel met een baby kan doen om veilig te zijn en elk gevaar voor uw kind te voorkomen.

Stap #1. Begin met een nat of droog vacuüm

Van boven naar beneden, 360 graden, moet je kinderwagens schoonmaken in alle verborgen naden, hoezen, riemen en bewegende delen. Het hebben van een kinderwagen met een afneembare stoffen hoes maakt dit proces veel beter beheersbaar.

Leg het zitje van je kinderwagen recht zodat alle stof zichtbaar en zichtbaar is. Zorg ervoor dat u alle gespen en riemen beweegt voordat u gaat stofzuigen.

Het is gemakkelijk om de kleine spleten en spleten over het hoofd te zien die moeilijk schoon te maken zijn met een tandenborstel of wattenstaafjes.

Stap #2. Schrob de kinderwagen

Pak eventueel extra gereedschap op dat je nodig hebt. U kunt de doek veilig reinigen met een licht schoonmaakmiddel gemengd met water.

Gebruik een enzym- of textielreinigingsoplossing om sterker vervuilde gebieden te behandelen.

Zacht schrobben verwijdert vuil en vuil zonder de stof te beschadigen. Hier zijn enkele reinigingsoplossingen die u kunt proberen:

Water, witte azijn en citroen

Het combineren van deze drie is voldoende om een ​​lichte schimmelvlek van de kinderwagendoek te verwijderen. Deze twee chemicaliën gecombineerd kunnen wonderen doen voor het verwijderen van schimmel uit de stof van uw kinderwagen.

Water en bakpoeder

U kunt deze remedie gebruiken als de schimmelvlek groter lijkt te zijn. Spuit 1 kopje water met een kwart lepel zuiveringszout in een plastic fles.

Schud de pot vervolgens agressief totdat de frisdrank is opgelost.

Baking soda met witte azijn

U kunt de stabiliteit van de oplossing verzekeren door een dikke, romige pasta die vrij is van fragmenten. Ga door met het toevoegen van azijn aan het mengsel totdat het een romige consistentie heeft bereikt en gemakkelijk op de stofvlekken kan worden aangebracht.

Breng de pasta aan op de schimmelvlekken zodra deze klaar is. Laat de pasta daarna minimaal 15 minuten intrekken voordat u hem opnieuw gebruikt.

Schraap de pasta voorzichtig af nadat deze goed is opgedroogd.

Stap #3. Maak de kinderwagen schoon

Het verwijderen of verminderen van ziektekiemen is het doel van ontsmetting, waardoor goederen schoon en hygiënisch worden. Het is de veiligste manier om alle items waar kinderen dagelijks mee in aanraking komen schoon te maken.

Deze methoden helpen bij het verwijderen van een breed scala aan stoffen uit babyspullen. Houd uw kind en de dingen die ze gebruiken in de gaten.

Voor een extra handleiding, hier leest u hoe u schimmel van plastic speelgoed kunt verwijderen.

Stap #4. Laten drogen

Het is niet altijd gemakkelijk om je stof goed te laten drogen. Als je te veel water gebruikt en het aan de lucht laat drogen, laat het natte plekken op je kinderwagen achter die eruitzien als vlekken.

Na veel tijd en moeite te hebben besteed aan het schoonmaken en steriliseren van een kinderwagen, is het laatste wat iemand wil, te maken krijgen met vlekken veroorzaakt door te veel water.

Stop de stof van je kinderwagen nooit in de droger, wat je ook doet. Overweeg een ventilator of natuurlijke zonnestralen om het te drogen.

Hoe te voorkomen dat schimmel terugkeert

Het schoonmaken van de kinderwagen is vervelend en tijdrovend, en u wilt dit niet nog een keer meemaken. Door het volgende te doen, voorkomt u schimmelvorming op de kinderwagen en de stof:

  • Houd de kinderwagen altijd schoon door hem na elk gebruik schoon te vegen.
  • Als je de kinderwagen eenmaal hebt opgeborgen, veeg hem dan een keer af met een doekje en laat hem aan de lucht drogen in de zon om hem in topconditie te houden.
  • Je moet voedsel of formule die op de kinderwagen terechtkomt zo snel mogelijk schoonmaken. Als je een rommeltje moet opruimen terwijl je op de vlucht bent, zorg dan dat je babyveilige doekjes bij je hebt.

Conclusie

Nu je weet hoe je schimmel uit de kinderwagen kunt verwijderen, is het raadzaam om de preventieve maatregelen precies hetzelfde te doen. Houd uw baby veilig door regelmatig schoon te maken.