Hoe voorkomt gezond eten ziekten

Wat u eet, heeft een aanzienlijke invloed op het risico van uw lichaam om ziekten te ontwikkelen. Met de juiste voeding kunt u aandoeningen zoals hoog cholesterol, obesitas en hoge bloeddruk vermijden, die allemaal kunnen leiden tot meer levensbedreigende ziekten. Het goede nieuws is tegenwoordig; het is gemakkelijk om toegang te krijgen tot ingrediënten die een gezond voedingspatroon opleveren.

Het merendeel van deze voedingsmiddelen zijn gewassen die u in een kas kunt verbouwen. Ze zijn heerlijk en smaakvol voor verschillende recepten. Laten we in detail bekijken hoe het eten van deze voedingsmiddelen ziekten voorkomt.

Een gezond dieet verhoogt het goede cholesterol

Wat is slechte cholesterol?

Ons lichaam heeft cholesterol nodig om cellen te bouwen, maar een hoog cholesterolgehalte leidt tot verschillende complicaties. Deze omvatten hartaandoeningen, neurologische schade en pijnlijke galstenen. Met een gezond dieet kunt u het goede cholesterol stimuleren en het slechte cholesterol in uw lichaam verlagen.

Een hoog niveau van slechte cholesterol of LDL brengt u in gevaar voor hartaandoeningen en zelfs een beroerte. Overtollig cholesterol kan ook de hersenen beschadigen en leiden tot geheugenverlies en moeilijkheden bij het onthouden, bewegen en spreken. En in het spijsverteringsstelsel kan te veel cholesterol in de gal pijnlijke stenen in de galblaas vormen.

Wat is goede cholesterol?

HDL fungeert als een filter voor het overtollige cholesterol in uw lichaam. Als de HDL-hoeveelheden van uw lichaam gezond zijn, kan dit de opbouw van plaque in uw bloedvaten voorkomen. Op deze manier kan de lever het slechte cholesterol uit uw lichaam verdrijven.

Daarom wilt u voedingsmiddelen die uw goede cholesterol kunnen stimuleren, zodat u deze op 60 mg / DL kunt houden. Vermijd en regel tegelijkertijd de consumptie van voedingsmiddelen die uw LDL-waarden kunnen verhogen. Onze voeding speelt een belangrijke rol bij het beheersen van zowel het goede als het slechte cholesterol.

Hoe stimuleert een gezond dieet het goede cholesterol?

Als u zich aan een gezond dieet houdt, voorkomt u dat u voedsel consumeert dat rijk is aan transvetten. Een ideale cholesterolinname voor een dag zou slechts minder dan 200 mg moeten zijn. Dit betekent dat u uw consumptie van vlees, volle zuivelproducten, gefrituurd voedsel, junkfood en fastfood moet beperken.

Een gezond dieet verhoogt ook uw goede cholesterol, waardoor het slechte cholesterol in het lichaam kan worden gefilterd. Voedingsmiddelen die rijk zijn aan goede cholesterol, zoals fruit, groenten, soja en vis, zijn essentiële onderdelen van een gezond voedingspatroon. Het eten van deze voedingsmiddelen in plaats van de voedingsmiddelen die veel transvet bevatten, zal het goede cholesterolgehalte van het lichaam verhogen.

Wat te eten om een ​​gezond cholesterol te stimuleren

Fruit

Vervang uw gebakken en diepvriesproducten met een hoog suikergehalte door fruit. Waarom stimuleren fruit een gezond cholesterol? Simpel gezegd: fruit bevat veel vezels, wat helpt bij het reguleren van de opname van cholesterol in uw bloedbaan.

Je kunt je eigen bessen, avocado’s, appels, peren en meloenen verbouwen in apolytunnels om het hele jaar door een verse oogst te krijgen. Ze kunnen uw trek in suikerachtig en bewerkte voedingsmiddelen helpen verminderen, omdat ze ook zoet en vullend zijn. Je kunt zelfs gezonde vetten krijgen met avocado, omdat het een goede bron is van enkelvoudig onverzadigd vet dat de LDL in het lichaam kan verlagen.

Groenten

Over voedsel gesproken dat je in een kas kunt verbouwen, waarom zou je dan geen groene bladgroenten zoals kool, boerenkool en spinazie toevoegen om je HDL-waarden verder te verhogen? Samen met aubergines, bieten, rode paprika’s en tomaten zijn deze groenten rijk aan antioxidanten en anthocyanen die de HDL-waarden in het lichaam verhogen. Daarom zal het eten van een dieet dat rijk is aan antioxidanten u helpen het slechte cholesterol te verlagen en het risico op gevaarlijke ziekten te verlagen.

Gewassen zoals spinazie, tomaat, sla en boerenkool zijn gemakkelijk te telen, maar leveren veel gezondheidsvoordelen op. Deze groenten hebben een beschermende werking tegen hartaandoeningen vanwege de voedingsstoffen die ze bieden. Bovendien zijn ze rijk aan vitamines zoals niacine die HDL-waarden kunnen verhogen.

Soja

Soja is een ander voedingsmiddel dat de HDL-waarden van het lichaam verhoogt. Dit komt omdat het een goede bron van isoflavonen is. Deze verbindingen kunnen uw goede cholesterol met wel 3% verhogen.

Tegelijkertijd is soja rijk aan eiwitten. Hierdoor is het een geschikte vleesvervanger en verlaagt het de slechte cholesterol die je eet. Soja speelt ook een rol bij het afvallen om goede cholesterol in het lichaam veel verder te bevorderen.

Vis

Naast avocado is het eten van vis nog een goede bron van goede vetten. Vis verhoogt je HDL-gehalte vanwege de omega-3-vetzuren. Ze omvatten tonijn, zalm en makreel.

Deze vissen zijn vet en je kunt ze twee keer per week eten. Omdat ze rijk zijn aan omega-3-vetzuren, kan het opnemen van vissen in de voeding u helpen het risico op het ontwikkelen van hartaandoeningen te verlagen. Dit houdt ook verband met hoe HDL het lichaam kan helpen slechte cholesterol eruit te filteren.

Gezonde voeding voorkomt zwaarlijvigheid

Een gezond dieet zal zwaarlijvigheid beteugelen, wat ook zal leiden tot het voorkomen van de ontwikkeling van ziekten zoals hoge bloeddruk, diabetes, hart- en galblaasaandoeningen, beroerte, artrose, psychische aandoeningen, lichaamspijn en zelfs de dood. Obesitas beïnvloedt de kwaliteit van leven en functioneren, dus u moet een gezonde levensstijl aanhouden, inclusief een dieet dat vol zit met voedzaam voedsel.

Wat te eten om zwaarlijvigheid te voorkomen

Het eten van fruit en groenten, volle granen en mager vlees voorkomt zwaarlijvigheid, niet alleen vanwege hun voedingsstoffen. Ze zullen je ook helpen om vast te houden aan een gezond dieet in plaats van een voorkeur te ontwikkelen voor voedingsmiddelen zoals bewerkte en fastfood, alcohol en frisdrank die zwaarlijvigheid kunnen veroorzaken. Zoals je merkt, zijn de groenten en fruit die kunnen helpen bij het stimuleren van het goede cholesterol in het lichaam, ook essentiële componenten van een dieet om obesitas te voorkomen.

Fruit en groenten

Het eten van fruit en groenten is nodig om een ​​gezond lichaamsgewicht te behouden en te behouden. Dit komt omdat ze rijk zijn aan vezels en water, wat helpt bij de spijsvertering en het verlangen naar ongezond voedsel voorkomt. Tegelijkertijd zijn hele vruchten en groenten van verschillende kleuren een bron van vitamines en mineralen die essentieel zijn voor een goede gezondheid.

Spinazie, sla, komkommers, broccoli, pompoen, uien, tomaten, bananen en aardbeien zijn goede voorbeelden van groenten en fruit om het gewicht te beheersen. Het zijn gewassen die je in de achtertuin kunt verbouwen en ze vormen een uitstekende vervanging voor ongezonde ingrediënten en maaltijden. Ze kunnen het gerecht in een caloriearme versie veranderen om u te helpen obesitas te voorkomen.

Volkoren granen

Volle granen zoals bruine rijst, gerst en volkoren zijn ook nuttig om een ​​gezond dieet te creëren om obesitas te voorkomen. Dit komt doordat het lichaam ze langzamer verteert dan geraffineerde granen. Daarom heb je minder kans om vaak honger te hebben.

Volle granen kunnen helpen bij het beheersen van het lichaamsgewicht. Het resultaat is dat u gemakkelijker een gezond lichaamsgewicht kunt behouden. En omdat ze je een vol gevoel geven, zou je je ook niet te beperkt voelen met voedsel en voorkomen dat je terugvalt in de richting van ongezonde maaltijden.

Mager vlees

Het kan voor sommigen moeilijk zijn om vlees in hun dieet los te laten. U kunt rood vlees echter ruilen met gezonder mager rundvlees. Mager vlees kan helpen bij het beheersen van het gewicht en zelfs bij het afvallen, omdat het een lager vetgehalte heeft dan rood vlees.

Vlees zoals kip en zalm heeft een lager vetgehalte dan vlees zoals een karbonade. Daarom zullen ze u helpen uw calorie-inname te beheersen. Mager vlees is ook een goede bron van eiwitten, die de koolhydraten kunnen vervangen om honger te verminderen en obesitas te voorkomen.

Een gezond dieet zal de bloeddruk onder controle houden

Wat we eten, heeft invloed op onze bloeddruk. Als we onze bloeddruk regelmatig controleren en deze tussen 90/60 mmHg en 120/80 mmHg houden, lopen we ook een lager risico op het ontwikkelen van levensbedreigende aandoeningen. Aanhoudende hoge bloeddruk kan leiden tot hart- en vaatziekten zoals hartaanvallen, hartfalen, aorta-aneurysma’s, vasculaire dementie en zelfs beroertes en nieraandoeningen.

Wat te eten om de bloeddruk onder controle te houden

U kunt uw bloeddruk onder controle houden door een dieet te volgen dat bestaat uit bladgroenten, kruiden, rode bieten en fruit. Net als de voedingsmiddelen die gezonde cholesterol kunnen stimuleren en obesitas kunnen voorkomen, zijn deze gewassen gemakkelijk te kweken in een kas. Daarom is het realistisch om ze altijd in het dieet op te nemen, omdat je de bron rechtstreeks uit de achtertuin hebt.

Bladgroenten

De reden waarom bladgroenten zoals boerenkool, spinazie, boerenkool, snijsla, rucola en snijbiet goed zijn voor het beheersen van de bloeddruk, is dat ze rijk zijn aan kalium. Simpel gezegd: kalium helpt uw ​​lichaam natrium uit te scheiden via de urine. Als gevolg hiervan zal het verwijderen van natrium uw bloeddruk verlagen.

Sommige voedingsstoffen die kunnen helpen bij hypertensie of hoge bloeddruk zijn ook luteïne en nitraten. Je vindt ze in groene bladgroenten. Luteïne helpt door atherosclerose te voorkomen, terwijl het eten van bronnen van nitraten de bloeddruk verlaagt, zoals blijkt uit verschillende onderzoeken.

Kruiden

Kruiden en kruiden die we doorgaans gebruiken als smaakversterkers, zoals knoflook, zijn ook voordelig voor mensen met hoge bloeddruk. Basilicum, rozemarijn, tijm en kaneel zijn bijvoorbeeld enkele kruiden die de stoffen kunnen blokkeren die de bloedvaten verkleinen. Tegelijkertijd toonden onderzoeken aan hoe basilicum en lavendel de bloeddruk verlagen.

Knoflook is een andere populaire remedie om de bloeddruk te verlagen. De reden waarom het effectief is, is dat het vasodilatatie bevordert door het stikstofmonoxide dat we produceren te verhogen. Knoflook is ook een bron van allicine, dat ACE remt en de bloeddruk verlaagt.

Rode bieten

Naast knoflook helpen rode bieten ook bij vaatverwijding omdat ze rijk zijn aan stikstofmonoxide. In feite kan het drinken van bietensap de bloeddruk binnen enkele uren na het drinken ervan verlagen. Daarom kan men aannemen dat het continu drinken van bietensap de bloeddruk aanzienlijk kan beheersen.

Wat geweldig is aan dit gewas, is dat het gemakkelijk te kweken is in je polytunnel, omdat het slechts 50 tot 70 dagen duurt om te oogsten. U kunt zelfs het hele jaar door bieten produceren. En meer dan alleen sap, je kunt ze ook als frites eten en ook roerbakken.

Fruit

Fruit zoals bessen, bananen en watermeloenen kunnen helpen bij het verlagen van de bloeddruk. Om te beginnen zijn bessen een goede bron van flavonoïden. Deze verbindingen beïnvloeden de stikstofmonoxideniveaus van het lichaam, en sommige bessen zoals bosbessen zijn zelfs rijk aan anthocyanen die helpen bij de functie van de cellen die de bloedvaten bekleden.

Bananen en watermeloenen spelen ook een rol bij het reguleren van de bloeddruk van het lichaam. Bananen zijn rijk aan kalium dat zijn effecten op natrium uitstraalt. Aan de andere kant bevatten watermeloenen citrulline dat helpt bij de productie van stikstofmonoxide.

Wat is een gezond dieet?

Een gezond dieet is een maaltijd die uw lichaam voorziet van een balans van de essentiële voedingsstoffen. Dit zal u helpen ziekten te voorkomen en te bestrijden, waaronder aandoeningen als hoog cholesterol, obesitas en hoge bloeddruk. Maar wat zijn de componenten van een gezonde voeding?

Wat je elke dag eet, moet bestaan ​​uit verschillende soorten voedsel die je vitamines en mineralen, antioxidanten, koolhydraten, vezels, gezonde vetten en eiwitten geven. Om u een idee te geven van hoe uw bord eruit moet zien, moet de helft van het bord bestaan ​​uit een verscheidenheid aan hele groenten en fruit, volle granen, magere zuivelproducten en verschillende eiwitbronnen. Voor meer informatie over kassen kunt u terecht op Krostrade.com, zodat u altijd uw eigen groenten en fruit in huis kunt hebben.

Conclusie

Gezond eten speelt een belangrijke rol bij het voorkomen van ziekten. Dit komt omdat het eten van voedzaam voedsel het gezonde cholesterol van het lichaam kan stimuleren, obesitas kan voorkomen en de bloeddruk kan verlagen. Deze aandoeningen leiden tot verschillende levensbedreigende ziekten, dus het is belangrijk om ze te voorkomen en te beheersen.

Zorg er naast regelmatige controles en een actieve levensstijl voor dat de helft van het bord dat u eet uit fruit en groenten bestaat. Ze zitten vol met voedingsstoffen en antioxidanten die helpen bij het verlagen van slechte cholesterol, het beheersen van het gewicht en het voorkomen van hypertensie. Om ervoor te zorgen dat u altijd uw voorraad fruit en groenten krijgt, moet u leren hoe u ze zelf in een kas kunt kweken.

Het telen van deze gewassen in apolytunnel is eenvoudig. U hoeft alleen maar de voorwaarden te leren die elke plant vereist en hun gezondheid te bewaken. Met de juiste kas is het gemakkelijk om aan deze vereisten te voldoen om een ​​continue aanvoer van ziekteverwekkende voedingsmiddelen voor uw maaltijden te garanderen.