Rode biet, wortel en appel bijwerkingen en risico’s

Als u zich niet bewust bent van de bijwerkingen van rode biet, wortel en appel, hoeft u zich nergens zorgen over te maken, want het risico bij deze gewassen is vergelijkbaar met die van andere natuurlijke voedingsmiddelen. Dit betekent dat rode biet, wortel en appel alleen schadelijk zijn voor mensen met specifieke gezondheidsproblemen. Toch geeft het u gemoedsrust om met uw zorgverlener te praten voordat u deze voedingsmiddelen eet.

Als we aan gezond voedsel denken, denken we meteen aan fruit en groenten vanwege de voedingsstoffen die ze leveren. Het is echter niet altijd gemakkelijk om ze te krijgen, dus de glastuinbouw is een bloeiende industrie in de VS. Een beperking voor Amerikaanse consumenten en tuinders met deze gewassen is de plantzone en het weer in hun gebied, dus binnenshuis tuinieren met apolytunnel helpt bij de beschikbaarheid en productie ervan.

Bijwerkingen en voorzorgsmaatregelen van rode biet, wortel en appel

Bijwerkingen van rode biet

Beeturie

De meest voorkomende bijwerking van bieten is beeturie, dit is de tijdelijke roodheid van de urine bij consumptie van dit wortelgewas. Dit is echter geen schadelijke bijwerking, tenzij u problemen heeft met het metaboliseren van ijzer. Het verband is dat mensen met een teveel of een tekort aan ijzer meer kans hebben op beeturie.

Er zijn ook geen bevindingen die erop wijzen dat bieten schadelijk zijn voor zwangere vrouwen of vrouwen die borstvoeding geven. Maar om voorzichtig te zijn, blijf bij het eten van een of de helft van een hele middelgrote biet. Over het algemeen kan de meerderheid van de bevolking veilig bieten of bietensap eten zonder het risico op bijwerkingen.

Lage bloeddruk en nierstenen

Als u een lage bloeddruk of een nieraandoening heeft, bespreek dan het eten van bieten met uw arts. Bieten zijn een bron van nitraten en kunnen de bloeddruk beïnvloeden. Bovendien kunnen de oxalaten in dit gewas nierstenen veroorzaken als u een hoog risico heeft.

Bijwerkingen van wortel

Allergische reacties

Wist je dat wortelallergie mogelijk is? Als u allergisch bent voor peterselie, selderij, teef, klimop en bijvoet, kunt u ook allergisch zijn voor de verwante wortel. Het is echter gebruikelijker om de reacties met rauwe wortel te ervaren in vergelijking met een gekookte wortel.

De mogelijke allergische reacties zijn ontstekingen en netelroos bij contact met de huid. In meer ernstige gevallen kan men ademhalingsmoeilijkheden krijgen als gevolg van anafylaxie. Houd er rekening mee dat deze allergische reactie levensbedreigend is, dus als u allergisch bent voor deze plantenfamilie, kunt u het beste wortels vermijden.

Carotenemie

Net als bieten is een wortel over het algemeen veilig voor zwangere vrouwen of vrouwen die borstvoeding geven. Maar voor kinderen, zorg ervoor dat u zich aan kleine hoeveelheden wortelsap houdt om vergeling van de huid te voorkomen. Volwassenen zijn ook vatbaar voor het ontwikkelen van carotenemie, dus eet wortels binnen de aanbevolen hoeveelheid.

Overmatige consumptie van wortelen, die rijk zijn aan bètacaroteen, kan gele pigmentvlekken op de huid veroorzaken. U hoeft zich nergens zorgen over te maken, want de huidskleur zal na weken weer normaal worden. Als u zich zorgen maakt over het ontwikkelen van carotenemie of een geeloranje huidskleur, heeft u daarvoor tot 20 mg wortels per dag nodig.

Bijwerkingen van Apple

Allergische reacties

Net als bij wortelen kunnen appels ook allergisch zijn voor sommige mensen. Als u allergisch bent voor abrikoos, peer, perzik, pruim, aardbei en amandel, moet u voorzichtig zijn met appels. Gevoeligheid voor de Rosaceae-familie en zelfs voor berkenpollen kan duiden op een allergie voor appels.

Cyanide in zaden

Het is vermeldenswaard dat appelpitten amygdaline bevatten dat cyanide afgeeft, waarvan we allemaal weten dat het erg giftig is. Maar voordat je bang wordt, moet je weten dat dit alleen gebeurt bij het kauwen en verteren van de zaden. Het is beter om de zaden helemaal niet te eten, maar de consumptie van kleine hoeveelheden bevat niet genoeg cyanide om gevaarlijk te zijn.

Gewichtstoename en hoge suikerspiegel

Zoals de meeste soorten fruit, eet nooit teveel appels. De vrucht kan de bloedsuikerspiegel verhogen, wat kan bijdragen aan gewichtstoename en problematisch kan zijn voor mensen met diabetes. Onthoud altijd dat een middelgrote appel 18,9 gram suiker bevat.

Tandenbeschadiging

Appels zijn meer dan het suikergehalte zuur, en te veel eten kan het tandglazuur beschadigen, dus spoel na het eten met water om de suiker en zuren te wassen. The Journal of Dentistry ontdekte zelfs dat te veel eten van appels schadelijk kan zijn voor tanden vergelijkbaar met koolzuurhoudende dranken. Tegelijkertijd kan de manier waarop u appels eet, bijdragen aan tandbeschadiging.

Hoe langzamer je de vrucht eet, hoe langer de zuren het tandglazuur kunnen beschadigen. Het is het beste om het niet de hele dag door te eten of appels tijdens de maaltijden te eten. Je kunt het fruit ook snijden en met de achterste kiezen op de plakjes kauwen in plaats van er direct op te bijten.

Kortom

Alle soorten fruit en groenten kunnen bijwerkingen hebben, maar dit betekent niet dat we ze moeten overslaan. De bijwerkingen van rode biet, wortel en appel zijn niet gevaarlijk zolang u zich bewust bent van uw gezondheidstoestand. Bovendien wegen hun gezondheidsvoordelen op tegen de risico’s en zijn ze verrassend eenvoudig te kweken in de kas.

Houd u over het algemeen altijd aan de aanbevolen hoeveelheden bieten, wortelen en appels. Het is het beste om regelmatig uw arts te raadplegen over uw dieet om mogelijke complicaties te voorkomen.